Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Lipton: Teď si to nějak nemůžu vybavit, ale mám to nahraný, tak se můžu podívat. | |
|
|
Algernon: "A srovnávali taky Tigera s M26, či Shermana s PzKpfw.IV..? A co Firefly..? :o))" Ne, srovnávali jenom Tigra a Shermana (75mm). Ale Tiger to prohrál, protože Sharmanů bylo víc. :o) |
|
|
|
Kralik napsal v č. 1539: Mně tam zaujala ta obrovská flotila na obzoru - vskutku impozantní. ""Samozřejmě, že jsem se díval na druhou část Nejdelšího dne. Vždyť je tam jedna z nejúžasnějších válečných scén" |
|
|
|
Kralik: No tak teda jo.Máte tam o jeden program navíc, jedno + pro Kráter. Nechytáte ho náhodou přes satelit? My máme kabelovku, tam ho nevedem. Jinak přes satelit to v Úpici chytneš v pohodě. Nám asi před půl rokem přišla nabídka asi na 3 programy: Discovery, HBO a asi BBC, jenže to bylo v trošku vyšší cenový relaci... | |
|
|
Kralik napsal v č. 1559: Nevieš čím bol zasiahnutý jeden z tých Panzerov z 21. tankovej divízie, keď zastavoval postup kanadských Commandos? Neviem či to bol PIAT, alebo letecký útok, nejako som to prepásol. "Lipton: Jo, bylo to opravdu pěkný a zajímavý (Hlavně ten pohled z Německé strany)." |
|
|
|
karaza: Opakujou to? Rád bych se na to podival. | |
|
|
Melyngar: No vidíš A v Havlovicích JO!!! | |
|
|
Lipton: Jo, bylo to opravdu pěkný a zajímavý (Hlavně ten pohled z Německé strany). | |
|
|
Add Discovery: Te je fakt, nedávno jsem se díval na pělně udělané srovnání Shermana a Tigera. | |
|
|
MIO:Bohužel, my ji nechytáme.Je spousta skvělejch kanálů, ale nám se nějak nedostávaj.Nevedem ani Discovery | |
|
|
Dneska jsem se díval na ČT2 na dokument o Willy Messerschmittovi. Až na to, že neustále nazývali všechna letadla "Me", tedy např. "Me 108 Taifun, Me 109" etc, se mi to vcelku líbilo. Inženýři popisovali mj. i nasazení dělníků k výrobě a různé jiné zajímavné podrobnosti. K dokumentu mě původně "přitáhl" popisek v Magazínu MF DNES, kde se psalo "Stíhačka Me 109 byla považována za nejobratnější stroj duhé světové války" |
|
|
|
Kralik: Ináč, ten dokument na Nove bol dosť dobrý. Hlavne to realistické zobrazenie vylodenia na Omahe, ten nemecký gulometčík, fotky Roberta Capu, presun 21. Panzer Div. do Normandie, atď. | |
|
|
Ale napriklad STV2 dava kazdy stvrtok Tajomstva 2.sv vojny,to je celkom pozeratelne aj ked neviem ake je pokrytie signalom v Cechach. | |
|
|
BRUNNER:Mě ne že by to přímo rušilo ,ale je to celkem nezvyk. Kralik:S těma dokumentama souhlasím.Na Čt 1 toho moc nenajdeš a o Nově ani nemluvě.Tam jsou to samý telenovely, seriály vysílaný asi po desátý aj. Prima a Čt 2 mají dobrej program. |
|
|
|
No, mě osobně to nějak nevadí, prostě to komentuje jiný hlas, a to je všechno | |
|
|
Jeden?? Já do teď myslel, že jsou dvojdílný... Ardeny jsem taky neviděl. Z tý BoB jsem viděl 1/4 hodiny druhýho dílu. A od tý doby to nedávali... I když myslím, že lepší dokumenty jsou podle mě na |Primě a ČT2. |
|
|
|
Kralik napsal v č. 1544: "Lipton: Bojiště na Discovery se opakuje pořád dokola až mi tro připadá trapný... A některý díly ani pořádně nedávají jako např Bitvu o Británii, kterou jsem pořádně ani neviděl." Ja som napríklad nikdy nevidel Bitku o Ardény. Ale sú to dosť kvalitné dokumenty. A jeden diel je venovaný aj Hürtgenskému lesu. |
|
|
|
Jo na to bych se moh podívat. | |
|
|
Ale na Discovery teď dávájí super seriál Greatest military clashes, solidně tam srovnávají zbraňový systémy. Až na nějaký drobnosti se mi to líbí. Jinak souhlasím s Králíkem. | |
|
|
Lipton: Bojiště na Discovery se opakuje pořád dokola až mi tro připadá trapný... A některý díly ani pořádně nedávají jako např Bitvu o Británii, kterou jsem pořádně ani neviděl. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce