Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
karaya1 napsal v č. 6038: Takže to nejlepší co si i po "Red Tails" můžeme myslet je, že někdo další stále má šanci natočit o letcích z Tuskegee kvalitní film? "Budování příběhu, love story, dialogy, vyznění a patos vůbec: no comment." |
|
|
|
No vida Na ten se časem docela rád podívám - ten si aspoň na nic nehraje a od začátku o sobě tvrdí, že to je silná nadsázka a komedie (což bylo poznat i z nového traileru). Jako oddychovka ideál. | |
|
|
Film Iron Sky o kterém jsem se tu dříve zmiňoval se nakonec dostane i do českých kin. 13.7. má premiéru v kinech cinema city. www.csfd.cz/film/247090-iron-sky/ P.S. Neberte ten film tak vážně |
|
|
|
Pod vlivem recenze (aneb můj dojem, že to "nemůže být tak hrozné, jak to ti dva týpci prezentují") jsem se na Red Tails podíval - a vřele můžu doporučit si tento zážitek odpustit. Jsem velice rád, že jsem to dvě hodiny nesledoval naplno, ale jen jedním uchem a dělal u toho ještě jiné věci. Můj první dojem po závěrečných titulcích byl: co si to sakra Lucas šlehl, že to dopadlo takhle?! Výčet fíkovin by zabral A4, tak jen stručně: "inspirováno skutečnými událostmi" je v podání scénáristy asi následovně: porůznu posbírá historky z celé války, naroubuje je na 332. FG a "vyrobí" z toho film. Svého "remaku" se tak dočká Velký útěk (v němž samozřejmě žádný Američan nefiguroval, ale tady se jeden nigga zapojí do tunelování asi minutu po příjezdu do tábora plného Amíků); v podstatě všechno, na co se střílí, tak vybuchuje (a je ganz egal, jestli to je vlak, letiště nebo torpédoborec); Me 262 se pouští do manévrového souboje s Mustangy, přičemž bez problémů minutu střílí (o tom, že několik hrdinů zasáhne a ti jsou "jen škrábnuti" a po 30mm granátu zůstane roztomile malý průstřel překrytu kokpitu nemluvě); souboje jsou takové... No, lepší počítačová hra. Dost mě ale zklamalo, že se za celý film neobjeví Fw 190 - přitom Bf 109 se používaly k zaměstnání doprovodu a fockewulfy pak útočily na bombardéry. Budování příběhu, love story, dialogy, vyznění a patos vůbec: no comment. |
|
|
|
Poměrně podrobná "recenze" Red Tails, Lucas v ní dostává docela dobré kapky: www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/lahv... | |
|
|
egli napsal v č. 6035: mně to přišlo jako docela vtipné, Šinágla nemá cenu komentovat... ""Mein Kroj" " |
|
|
|
Nevím, jestli tu už někdo neodkazoval "Mein Kroj": www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10318067925-m... Docela jsem se pobavil (i u komentářů na té stránce). Musím říct, že Němci mě pozitivně překvapili, jak to vzali víceméně s humorem. Až to celé zkazil, kdo jiný, než pan Šinágl... |
|
|
|
Až si ho pustím, tak řeknu | |
|
|
Na Národní Třídě vyprodávají DVD a tak jsme si za 10 korun koupil Bořitelé přehrad. | |
|
|
dead man napsal v č. 6018: Já bych se k tomuto ještě s dovolením trochu vrátil, teď jsem si to po delší době osvěžil (prvně jsem to četl ještě v rukopise )."Klidně bych věřil tomu že ho viděl - dokonce spíš než to že by někdo jen tak nalehko přešel Himaláje." Ono těch třináct dnů bez jídla a vody v poušti Gobi taky nejsou nic, čemu by člověk musel hned věřit Vím, že třeba Eric Shipton zpochybňoval himalájskou pasáž (a to je neobyčejně povolaný člověk), mně jako horolezci se taky dost silně nelíbí "lezecké pasáže", které tam popisuje (nemluvě o pádu do trhliny). ALE. Je skoro nevyhnutelné, že si autor podobné knížky bude trochu vymýšlet. Zpětný pohled přikrášluje, dělá ze sebe většího hrdinu a zveličuje všechno, co prožil. Navíc pokud vím, tak Shipton a spol. nerozporovali proveditelnost přechodu Himalájí jako takovou (sami je několikrát prošli ), ale spíš časové údaje - tady je evidentní, že Rawicz vařil z vody. (Zaujala mě taky zmínka o tom, že před válkou několikrát byl lézt - v podstatě byl románový Rawicz ideálem na takovou výpravu. ) Projít Himaláje "jen tak" stejně museli (podobně v případě Sibiře a Gobi - ať už to bylo tak extrémní, jak popisuje, nebo ne), pokud to tedy Glinski skutečně podnikl. A existuje mnoho záznamů o tom, jak jsou lidé v extrémních podmínkách schopni extrémních výkonů. Ještě pár linků: - www.readersdigest.ch/de/der_lange_marsch_2593 - www.mikaelstrandberg.com/2011/01/03/the-long... - www.mikaelstrandberg.com/2011/01/01/gliniecki-“i-have-solid-evidence-glinski-didn’t-do-the- long-walk”/ |
|
|
|
Zdravim pánove, nemá náhodou někdo několikadílný dokumentární film "Svobody se nevzdáme" z roku 1996? | |
|
|
Tom napsal v č. 6026: Úplně stejný pocit jsem měl při sledování filmu i já a když jsem se pak dozvěděl, že Gavina měl prý hrát původně McQueen, tak jsem opravdu nechápal, proč tak strčili toho prkennýho mlaďocha O'Neila. Až o pár let později, kdy jsem viděl dokument o M.Dietrich, kde bylo i pár záběrů s Gavinem, jsem pochopil, že to mládí nebylo přehnané (prkennost asi jo) "Snad jen generálové Gavin a Horrocks mi přišli poněkud mladí" commons.wikimedia.org/wiki/James_M._Gavin |
|
|
|
Nekecej, vážně si ho viděl teprve teď poprvé celý? Já ho mám shlédnutý několikrát. Jinak se ti to zdálo správně, herec hrající Gavina byl tehdy o rok mladší a Horrockse o devět. |
|
|
|
Tak jsem včera večer poprvé v životě skoukl celý film Příliš vzdálený most. Fakt se mi to líbilo. Snad jen generálové Gavin a Horrocks mi přišli poněkud mladí Samozřejmě bezkonkurenčně nejlepší část filmu se týkala stavby Baileyho mostu |
|
|
|
Kačer Donald ví, jaké to je žít v naci-státě: www.youtube.com/watch?feature=endscreen&... |
|
|
|
Netušíte jestli se to dá u nás sehnat nějak legálně? www.kino-teatr.ru/kino/movie/ros/88683/annot/ |
|
|
|
Honza M.: Třeba to zaujme aspoň někoho kdo tu není, tak dlouho :). Omlouvám se za repost. Tentokrát sem si projel diskuzi až do půlky roku 2006 a toto jsem tam nenašel: www.csfd.cz/film/245206-tali-ihantala-1944/ Moc pěkný film ;) |
|
|
|
ebydos napsal v č. 6020: To víš, že dával - už před dvěma lety [téma č. 28 - přísp. č. 5706]. Dokonce i v tématu Písně WW2 jsou nějaké odkazy na youtube. "Snad už to sem někdo nedával: City of life and death " |
|
|
|
My z budoucnosti.Viděl někdo ? Včera jsem si to stáhl a můžu říct že to není tak hrozné jak jsem myslel. | |
|
|
Snad už to sem někdo nedával: City of life and death trailer: www.youtube.com/watch?v=9td_3P3w1S4 info: www.csfd.cz/film/259280-nanjing-nanjing/ |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce