Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
karaya1: Taky mě to s tou hrou napadlo :))). Na Iron Sky se těším víc. Škoda, že to pojali i jako komedii :/. Honza M.: Kier je pro ďábelský role jako rozenej MartinCBR: Souhlas, ale jsem rád i za takovýhle věci. U toho projektu arbiter, zakládají příběh na prý reálných dokumentech o tom obleku, tak aspoň něco :D Jak to vyjde, tak sem dám info ;) |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 6013: Klidně bych věřil tomu že ho viděl - dokonce spíš než to že by někdo jen tak nalehko přešel Himaláje. "ačkoliv věřit Rawiczovi existenci Yettiho je trochu přes čáru." |
|
|
|
Škoda ale takéto blbosti ma nezaujimaju moc, škoda že nevedia natočiť konkrétny film o vojne ako takej bez toho amerického sci fi prívlastku. Taký film boj o Berlín alebo film o prekročení Rýna. Tam Američania mali dobre straty a ani sa o tom moc nepísalo , veď načo... | |
|
|
ebydos napsal v č. 6014: U toho druhého mě hlavně zaujal můj oblíbený filmový "padouch" Udo Kier . "Iron Sky " |
|
|
|
ebydos: abych se přiznal, mně ten první projekt daleko víc než film připomíná námět na počítačovou hru ("kdo získá oblek? Hodní Spojenci nebo zlí náckové? / New Game"). Ten druhý námět už je víc filmový, byť by maník na motorce se sajdkárou musel být hodně ýbrmenš, aby se mohl s R75 prohánět po povrchu Měsíce Když nějaký z nich vyjde, rád se podívám na výsledek. | |
|
|
Dneska sem narazil na dva zajímavé krátkometrážní filmové projekty. Snad to není repost 1. Project arbiter Ukázky: www.youtube.com/watch?v=WJv5gWM0JTA www.youtube.com/watch?v=MsGJdQur8Ks&feat... Oficiální stránky: www.projectarbiter.com/ 2. Iron Sky Ukázky: www.youtube.com/watch?v=eKb8FoH3Vk4&feat... Oficiální stránky: www.ironsky.net/ Snad to opravdu vyjde, jinak budu smutný .........endžoj |
|
|
|
Twiggy: tak určitě (www.youtube.com/watch?v=bGe3aQ8nfSk ), obě se čtou hezky a člověk má tendenci s hrdiny sympatizovat, ačkoliv věřit Rawiczovi existenci Yettiho je trochu přes čáru. Jako malý kluk, když jsem četl o Irvinovi s Mallorym, tak jsem jim vždycky přál, aby na kopec skutečně vylezli a zažili ten opojný pocit na střeše světa. A pak přijde paní Realita a tyto v podstatě romantické představy rozcupuje na kousky. dead man: jo, to je přesně on. Je ale možné, že stejně jako v Rawiczově případě byl skutečným aktérem někdo jiný, taky knížka poprvé vyšla až v roce 1955. |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 6010: Ano je pravda, že tam je hodně nesrovnalostí, ale při čtení je takové hezčí tomu věřit "Reálným základem jsem nemyslel existenci knižní předlohy, ale reálný základ oné knižní předlohy Obě to jsou pěkné knížky, ale zatímco So weit die Füße tragen je s velkou pravděpodobností vyfabulované, tak The Long Walk zřejmě skutečně jeden Polák (byť ne autor knihy) podnikl." |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 6010: Není to ten co se vrátil do Mnichova dva roky před tím než měl utýct ze zajetí? "zatímco So weit die Füße tragen je s velkou pravděpodobností vyfabulované" |
|
|
|
Twiggy napsal v č. 6008: Reálným základem jsem nemyslel existenci knižní předlohy, ale reálný základ oné knižní předlohy Obě to jsou pěkné knížky, ale zatímco So weit die Füße tragen je s velkou pravděpodobností vyfabulované, tak The Long Walk zřejmě skutečně jeden Polák (byť ne autor knihy) podnikl. "Jen bych doplnil, že film Bílé peklo má reálný základ, byť je to samozřejmě filmová úprava. Předlohou je kniha Kam až mě nohy donesou a Forell je ve skutečnosti Cornelius Rost." |
|
|
|
Dnes jsem shlédl český dokument s názvem "Nickyho rodina".Doporučuji.Vyděl ho někdo z Vás? | |
|
|
karaya1 napsal v č. 6006:
"Malasord napsal v č. 6004: "co Bílé peklo???? taky takový podmanivý film i když z druhé strany""
karaya1 napsal v č. 6006: Jen bych doplnil, že film Bílé peklo má reálný základ, byť je to samozřejmě filmová úprava."Když už podobný žánr, tak se podívej na The Way Back (česky tuším Útěk ze Sibiře), ten má aspoň reálný základ. Plus ne nadarmo jej koprodukoval National Geographic." Předlohou je kniha Kam až mě nohy donesou a Forell je ve skutečnosti Cornelius Rost. |
|
|
|
Hans_7120 napsal v č. 6003: A ještě neúplný - pokud si vzpomínám, vypsal jsem jen filmy oceněné na zahraničních festivalech. "Před časem mi tu udělal výčet takovýchto filmů z čeké produkce Honza M." |
|
|
|
Malasord napsal v č. 6004: Když už podobný žánr, tak se podívej na The Way Back (česky tuším Útěk ze Sibiře), ten má aspoň reálný základ. Plus ne nadarmo jej koprodukoval National Geographic. "co Bílé peklo???? taky takový podmanivý film i když z druhé strany" |
|
|
|
Malasord napsal v č. 6004: To je taky velice dobrý film, ale děj je spíše zasazen do doby po druhé sv. válce a bohužel se netýká holocaustu. Jinak je to ovšem pěkný film se šťastným koncem. "to jsou pěkné filmy a co Bílé peklo???? taky takový podmanivý film i když z druhé strany" |
|
|
|
Hans_7120 napsal v č. 6003: to jsou pěkné filmy a co Bílé peklo???? taky takový podmanivý film i když z druhé strany "Pianista, Schindlerův seznam, Odpor" |
|
|
|
igorg napsal v č. 6002: Pianista, Schindlerův seznam, Odpor atd. Před časem mi tu udělal výčet takovýchto filmů z čeké produkce Honza M. a myslím, že tyto všechny také stojí za shlédnutí. "Ještě bych sem zařadil film Pianista" |
|
|
|
Hans_7120 napsal v č. 6001: Souhlas:)"ento film jeden z nejpůsobivějších na téma holocaust to nic nemění." Ještě bych sem zařadil film Pianista |
|
|
|
igorg napsal v č. 6000: Tak pochopitelně dokument se zakládá na skutečných svědectvích a to by na duševně zdravého člověka vždy mělo zapůsobit více. Zvláště v tomto případě. Nicméně na faktu, že je tento film jeden z nejpůsobivějších na téma holocaust to nic nemění. "Sonderkomando v akci jsem viděl ještě v několika dokumentech o holocaustu , ale jenom krátké "hrané" sekvence, které podbarvovaly výpovědi přeživších. Myslím, že to ani nebylo zapotřebí. Ta svědectví bývalých vězňů byla mnohem působivější." |
|
|
|
Hans_7120 napsal v č. 5993: Sonderkomando v akci jsem viděl ještě v několika dokumentech o holocaustu , ale jenom krátké "hrané" sekvence, které podbarvovaly výpovědi přeživších. Myslím, že to ani nebylo zapotřebí."Velice působivý film. A zřejmě jediný, který se zabývá členy Sonderkommanda v Birkenau. " Ta svědectví bývalých vězňů byla mnohem působivější. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce