Stíhače tanků, samohybná děla…
|
|
---|---|
A mě právě zajímalo, jak se na ty dva chloupky dívají jiní zainteresovaní lidé. | |
|
|
to DuGalle: Asi se shodneme, že odolnost byla zhruba stejná, je zde ale druhá část mého příspěvku... | |
|
|
Béďa napsal v č. 1027: ...na kterou bych býval od odpověděl, kdybych k tom měl co říci. Jsme na tom stejně, já taktéž nikdy neviděl foto, na kterém by ten přídavný pancíř byl. Jeho použití považuju za nepravděpodobné a pokud vůbec, tak silně omezené - jednak proto, že není problém spatřit samo-domo úpravy z pytlů s pískem atd či proto, že čím pozdější výrobní série, tím méně návarků na přichycení toho přídavného pancíře... "Asi se shodneme, že odolnost byla zhruba stejná, je zde ale druhá část mého příspěvku..." |
|
|
|
Nedavno jsem v prodejne MPM videl kit nemeckeho samohybneho mozdire. Cele to bylo na pasech a rozmery se to podobalo zeleznicnim delum. Na boku byla jmena Thor a u druheho kusu Loki. Moc jsem tomu nevenoval pozornost, ale ted mi to lezi v hlave co to bylo za monstra. Nevite nekdo co to mohlo byt za typy, neco z bojoveho nasazeni atd. Hledal jsem na webu, ale nejak mi to nejde (zkousel jsem kombinace jako Mortar+German atd...). Ani nevim, kdo ty kity dela. | |
|
|
ujezd: Ide o tzv. Karl-Gerät. Samohybný mažiar kalibru 600 mm. Strela (trhavá) obsahovala 348 kg trhaviny. | |
|
|
V "obrněná technika 1" je popsána úprava PzIV na nosič 600mm granátů pro samohybný hmoždíř KARL. Unesl 2 granáty , každý o hmotnosti 2,2 tuny + jeřáb s nostností 2,5 tuny. Je tam i fotografie. | |
|
|
ujezd:Vyrábí ho čínská firma Trumpeter. | |
|
|
curahee: fakt cinani? prochazel jsem weby revellu a Tamiya a nic. Tak proto...Nemate nejakou historii k tem obludam? | |
|
|
ujezd : o technických datech a historii to sice není, ale mužeš mrknout sem www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid... www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid... www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid... Je to z dílny Dragonu. Trumpeter máš tady www.militaryhobbies.com/custom/productzoom/t... |
|
|
|
Marek: diky! | |
|
|
ujezd: ak vieš po anglicky, tak: www.geocities.com/CapeCanaveral/Lab/1167/eka... ak po nemecky, tak: www.geocities.com/CapeCanaveral/Lab/1167/kar... |
|
|
|
Taky sem to viděl..hned bych si to koupil, kdybych to uměl složit a nabarvit tak abych se za to nemusel stydět | |
|
|
ragaz: Prosím Ťa odkiaľ máš ten obrázok StuG IV? | |
|
|
Hofi: je ze hry "Steel Panthers" | |
|
|
ragaz: Dík. Pýtal som sa preto, lebo zháňam zeleno-žltú kamufláž na StuG IV. od 17. SS divízie . Už dávnejšie som ju videl v nejakej (poľskej ?) publikácii a neviem ju zohnať. Neviete niekto pomôcť? |
|
|
|
Pre milovníkov StuG-ov a zaujímavých kamufláží (3. a x-tý obr.): www.network54.com/Forum/thread?forumid=47207... |
|
|
|
Konečne niekto vybehol aj s fotkami sivého Gééééé... | |
|
|
Co takle obrázek STUGu v olivově zelené US v Ardenách? Nemá ho někdo? | |
|
|
Potřeboval bych, jestli někdo nemáte přehled, jaké stihače tanků používala USMC. Jestli je měla v samostatných jednotkách, nebo přímo vtělené u divizí. Pokud by jste to věděli i o tankách, bylo by to super. | |
|
|
USMC asi neměla speciální techniku - tipoval bych hlavně M10 a nějaké stíhače na podvozku halfu M2 a M3 | |
|
|
ragaz: Já to ale potřebuji vědět co nejpřesněji, nebo alespoň říci, kde to mohu najít. Dám příklad, třeba US Army nasadila v Pacifiku jen samostatné PT prapory a třeba 671. byl nasazen od února do července 45 na Filipínách a byl vyzbrojen M18. Takhle nějak bych to potřeboval i u USMC. Plus to, jestli někdo neví, jaké USMC (případně Američané komplet) používali tanky v Pacifiku. Já bych to viděl na M3/5 Stuart a M4 Sherman se 75mm kanonem, ale nevím blíže, jaké verze. | |
|
|
ragaz napsal v č. 1044: Našli by sa nejaké...pošlem večer. "Co takle obrázek STUGu v olivově zelené US v Ardenách? Nemá ho někdo?" |
|
|
|
to Dzin: Viděl jsem docela dobrou knížku o nasazení am.tanků v Pacifiku, bohužel stála 700,-(pokud si dobře pamatuji), pokud budeš mít cestu do Prahy tak ji měli do Krakatitu. | |
|
|
Béďa: A nevzpomeneš si, jak se jmenovala? | |
|
|
to Dzin: Na přesný název si bohužel nevzpomenu. Jsou to asi už dva měsíce co jsem tam byl. | |
|
|
ragaz napsal v č. 1044: Viděl jsem někde na netu fotku panthera s věží z M10... "Co takle obrázek STUGu v olivově zelené US v Ardenách? Nemá ho někdo?" |
|
|
|
Eagle napsal v č. 1052: "Viděl jsem někde na netu fotku panthera s věží z M10..." Ide o úpravu Pantherov do podoby US stíhačov tankov pomocou prídavných tvarovaných oceľových plátov.Mali vyvolať dojem,že sa jedná o spojenecké vozidlá,ktoré mali zmiasť spojeneckých vojakov.Vežu mal pôvodnú,nie z M10.Boli súčasťou 150.PzBrig.Fotiek je viacero. |
|
|
|
Nevlastníte někdo náhodou nějaký pěkný snímeček nějaké zajímavé kamufláže Nashorna? | |
|
|
Mám někde nashorna v ambush kamufláži. Jak to vyhrabu tak zkusím poslat. | |
|
|
Eagle napsal v č. 1052: nebyla to pouze upravena vez pantheru pro ardenskou operaci "Viděl jsem někde na netu fotku panthera s věží z M10..." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Stíhače tanků, samohybná děla…