Stíhače tanků, samohybná děla…
|
|
---|---|
čo hovoríte na toto: a) 500 W IČ reflektor b) elekto-optický prevodník (Zielgerat 1221?) |
|
|
|
Při volbě bys měl hlavně zohlednit fakt, co měl za kanón ten konkrétní Hellcat. Přesné údaje kolik bylo čeho bohužel nemám, ani z fotek to není příliš patrné - část je s, část bez. Fotky se ale tváří tak, že čím pozdější doba války, tím větší pravděpodobnost úsťové brzdy (fotky Hellcatů bez ní jsou z části brané v USA, z části v Evropě, ale ty stroje většinou nesou starý marking. Zatímco u těch s úsťovkou je situace opačná. Ale krk bych za to nedal). | |
|
|
DuGalle : Potřeboval bych radu ohledně úsťové brzdy u Hellcata. Z nabídky od CMK jsem zjistil, že tahle vozidla měla být opatřována kanonem S nebo BEZ úsťové brzdy. Na co se ve skutečnosti dalo narazit častěji ? Je to v podstatě fuk, nebo je při volbě potřeba zohlednit nějaký fakt ? |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 1005: Hej akoby tanku zabudli dať vežu a tak strčili kanón do korby... "Tak ten ruský Hetzer má fakt super siluetu " |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 1005: Připadne mi to jak konverze na JgdIV,a ta velitelská kupole má aspoň půl metru... "Tak ten ruský Hetzer má fakt super siluetu " |
|
|
|
Ruské experimentálne stíhače tankov : www.battlefield.ru/hetzer.html |
|
|
|
Eagle napsal v č. 1002: Ale asi viac ti k nemu nepoviem, nebol to moc známi kúsok...Ale tie varianty "ruského Hetzera" sú celkom zaujímavé...Ktovie ako by sa vyvíjala technika, keby neskončila vojna už v 1945... "Jo. Ten jsem myslel." |
|
|
|
Jo. Ten jsem myslel. | |
|
|
Eagle napsal v č. 999: nie ak nemyslíš tento taxík: www.battlefield.ru/tanks/hetzer/009.jpg "Znáte někdo ruský stíhač tanků GAZ-75 ?" |
|
|
|
Znáte někdo ruský stíhač tanků GAZ-75 ? | |
|
|
Eagle: (994) Udává se předek věže i sklon pod úhlem 22 stupňu, ale také 10-11 stupňů, které jsou podle mě daleko přesnější, protože to tak vychází i když si to sám změříš, 20 stupňů už je moc. Čelo korby se udává v rozmezí 50-55 stupňů, což vyjde i po přeměření. |
|
|
|
nemetko: (992) viz. Střední tanky 2.sv.v. můj přízpěvek (2615). (995) Odpověď bude ve středních tankách. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 991: Vrať se zpět k tolik oblíbenému tématu zaměřovačů, aneb jak kvalita optiky vyrovná tento handicap... "Kdybych našel sešit, řeknu ti, jak se to přesně jmenuje, jde o náhradu tvaru tanku ideálním tvarem a jejich vzájemným porovnáním. Já to kdyžtak později spočítám a poronám, který tank byl na tom lépe. Ale faktem je, že T-34 měla menší siluetu a to samo o sobě znamená i menší zasažitelnost." |
|
|
|
A co takhle probrat pravděpodobnost zničení (ta obsahuje i pravděpodobnost zásahu) ? Nevíte pod jakým úhlem měl panther skloněný přední pancíř ? | |
|
|
Dzin napsala v č. 975: Du galle toto je pravda... je to vec jasna znama vyuzivana, ovsem prave ppre to existuju snahy dostat vezu skor dozadu korby nez dopredu ako mala T-34... zatial sa vsak ukazuje ze vyhody veze v strede su omnoho prinosnejsie pre tank ako nevyhody a naopak ze nevyhody excentricky umiestnenej veze su oproti vyhodam neumerne... "ale jde o to, že při bočním nájezu je pravděpodobnost zasažení tanku jako celku s excentricky umístěnou věží, při zamíření na věž, menší " |
|
|
|
Dzin napsala v č. 989: A s presnostou dela uz nie??? Dzin aplikujes iba lavu stranu svojich vzorcekov a zabudas na pravu... "Přitom čelním nájezdu má zase T-34 menší pravděpodobnost, že ji Panther zasáhne, než, že ona zasáhne Panthera. Ale to souvisí s celým tvarem tanku." |
|
|
|
DuGalle: Kdybych našel sešit, řeknu ti, jak se to přesně jmenuje, jde o náhradu tvaru tanku ideálním tvarem a jejich vzájemným porovnáním. Já to kdyžtak později spočítám a poronám, který tank byl na tom lépe. Ale faktem je, že T-34 měla menší siluetu a to samo o sobě znamená i menší zasažitelnost. |
|
|
|
Z čeho usuzuješ, že při čelním nájezdu má T-34 větší šanci zasáhnout Panther než naopak? | |
|
|
DuGalle: Jasně, ale tady opravdu bude ta pravděpodobnost menší. Je ovšem otázka praktické využitelnosti. Přitom čelním nájezdu má zase T-34 menší pravděpodobnost, že ji Panther zasáhne, než, že ona zasáhne Panthera. Ale to souvisí s celým tvarem tanku. |
|
|
|
Dzinko ne tak docela. Vždycky tam ten kříž mít budeš a je jedno, jestli ti korba (podvozek) bude na jedné straně metr přesahovat a na druhé zase chybět. Ten kříž tam bude stejně dost velký (minimálně to, co uvidíš ve vertikální ose uvidíš i horizontální. Takže pravděpodobnost že se netrefíš do korby bude i tak pořád menší než pravděpodobnost že přestřelíš věž... Navíc nejsme na střelnici, kde ti jezdí před očima plechové tančíky, v reálu pojede nepřátelský tank pokud možno směrem k tobě, takže na něj budeš pálit zepředu (jak překvapivé, že) nebo šikmo. A v obou případech je výhoda nějaké veže vpředu mizivá, zatímco nevýhody si užiješ naplno |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Stíhače tanků, samohybná děla…