Stíhače tanků, samohybná děla…
|
|
---|---|
Dzin napsala v č. 1169:
"Nevíte někdo, jestli byl JagdTiger nasazen i na Východní frontě? Já sice mám nějaké zmíňky, ale je to tako všelijaké..."
Jagdtigery se účastnily, kromě ardenské ofenzívy, již pouze obranných bojů a to na obou frontách
To píší na panzernetu, já osobně jsem někde četl že Jagdtiger bojoval i na východě v Rakousku, musel bych to najít |
|
|
|
cinik: Mimochodem, ohledně toho "sporu" o EMP a normálním dělu. O co přesně tam šlo? Já bych i klidně na to zareagoval, ale opravdu jsem ne zcelůa přesně pochytil jeho podstatu. Jde tam o to, že na dosažení určité úsťové energie je třeba velmy vysoký výkon EMP děla narozdíl od klasického? | |
|
|
Dzin: Podle Pejčocha se snad část Jagdtigerů střetla s Rudou armádou v Rakousku... Kouknu se, ale později, pokud mne někdo nepředběhne, teď běžím do práce. | |
|
|
Nevíte někdo, jestli byl JagdTiger nasazen i na Východní frontě? Já sice mám nějaké zmíňky, ale je to tako všelijaké... | |
|
|
Nevíte někdo něco více o stíhači tanků A30 Avenger? Nějaký dostupný zdroj? | |
|
|
to vis ze zajima ale abych rekl pravdu nemam moc prehled o nasazeni te ci one divize tak proto se pram | |
|
|
Probuzeni jara presne nevim ale tady je neco z Madarska: 1.panzer division, 3.panzer division, 6.panzer division , 8.panzer division, 13.panzer division, 23.panzer division, Feldhernhalle2(?), Das reich, Totenkopf, Wiking, Hohenshaufen, 12.SS Hitlerjugend(?)....este mas nejaky prani? koukam ze te taky zajima konec valky | |
|
|
no a jeste by me zajimala sestava v operaci Jarní probuzení ( protiofenziva v Madarsku ) jediny co vim je ze tam byla nasazena 3.SS Totenkopf a 5.SS Wiking . me se to nechce hledat a navic od toho je tu i to forum | |
|
|
Panzer: Odpověď máš v "Ardeny - poslední pokus" | |
|
|
Panzer napsal v č. 1160: 2.panzer division , 9.panzer division , 11.panzer division ,130 .pazer Lehr division , Liebstandardte ,Das reich , 9.SS panzer division Hohenstaufen , 10.SS panzer division Frundsberg , 12.SS Hitlerjugend , Fuhrer grenadier division , "nevite nekdo ktery divize SS a Wehrmachtu byly nasazeny v Ardenach " |
|
|
|
Panzer: Když by se hledalo, tak by se třeba i našlo. Podívám se. Ale spíše než sem by jsi ten dotaz měl napsat do tématu o Západní frontě či Ardenách. | |
|
|
Panove ! nevite nekdo ktery divize SS a Wehrmachtu byly nasazeny v Ardenach v prosinci´44 a lednu´45 ? moc by mi to pomohlo ... | |
|
|
YAMATO napsal v č. 1156: jo,jo vdaka " Finsko? To spíš Švédsko (licence) a Švýcarsko (dovoz), tam hodně dlouho..." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1157: Jako některá další německá technika. "přesně tak, po válce sloužil ještě Hetzre i eLtéčko v naší armádě, na podvozku Hetzreu se vyráběl stíhač tanků ve Švédsku a proběhl export do Švýcar" |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 1156: přesně tak, po válce sloužil ještě Hetzre i eLtéčko v naší armádě, na podvozku Hetzreu se vyráběl stíhač tanků ve Švédsku a proběhl export do Švýcar "Finsko? To spíš Švédsko (licence) a Švýcarsko (dovoz), tam hodně dlouho..." |
|
|
|
Finsko? To spíš Švédsko (licence) a Švýcarsko (dovoz), tam hodně dlouho... | |
|
|
mato napsal v č. 1154: i u nas se po valce pouzivaly................ "ono pokial viem aj po vojne sa pouzival podvozok tusim vo finsku..." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1153: ono pokial viem aj po vojne sa pouzival podvozok tusim vo finsku... "jak byla pragovácká konstrukce Lt. vz. 38 dobrá. " |
|
|
|
DG: tak a je to plichta každopádně "Štváč" je můj oblíbený stíhač tanků - je na něm hodně vidět, jak byla pragovácká konstrukce Lt. vz. 38 dobrá. O využití PT kanónu L1 se uvažovalo ještě po válce, ale to již jeho výkon nedostačoval. Během války ho soudruzi z NDR ale hodně používali ve svých pevnostech. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1148: soráč, poslali jsme to zároveň, takže jsem to neviděl. "on taky Hetzer vznikl asi o 8 let později než L1 " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Stíhače tanků, samohybná děla…