Jak by to vypadalo, kdybychom se nepodřídili mnichovskému diktátu?

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
381-400 z 587
<< 17 18 19 20 21 22 23 >>
Po
YAMATO 19.1.2006 16:06 - č. 244
YAMATO Asi že docela úspěšně vymíráme...trend je skutečně hrozivý! Blížíme se rychle k bodu, kdy už jej nebude možno zvrátit!

Martin R.: to dělo bude Dora.
Cassius Chaerea 19.1.2006 16:05 - č. 243
Cassius Chaerea
Ondřej Kolář napsal v č. 237:
"Kdyby se ostatní národy řídily tvojí logikou, tak světu dneska vládne nordická rasa a zbytky našeho národa v lepším případě živoří někde na Sibiři. A jiné národy by na tom byly ještě hůř. "
Houby právě že ta nordická rasa se tím řídila a dopadla přesně tak jak jsem psal, jako národ mrtvejch "hrdinů".
Langos napsal v č. 238:
"A myslím, že je lepší národ hrdinů než živej národ, kterej se ani nedokázal postavit za svojí věc."
ČSR se za svojí věc postavilo, ale VB s Fr nás prodala. Takže je jen dobře že si tu válku sama vyžrala za nás. A kdo chtěl bejt hrdina ten mohl jít do ciziny.
"Kdyby všichni Češi uvažovali takhle, tak jsme jako národ skončili."
Omyl jako národ čechů jsem až od roku 1993 a né 1938. A jak vidíš tak jako národ ještě existujem.

Mnichov nebyl žádnej Vítkov nebo Bílá Hora. Příjmutí diktátu znamenalo dobu temna, nepřijmutí znamenalo zničení. To nebyla doba kde by bojovalo jen několik tisíc žoldnéřů, a kde by ani většina obyvatel nepocitila tíhu války, byla by to řež miliónů mužů a jakkoliv by skončil výsledek války, vždy by to mělo tragické následky pro naší zemi.
Krtek2 19.1.2006 15:54 - č. 242
Krtek2
Martin R. napsal v č. 239:
"Nemáme k tomu zas tak daleko.. "
Co jsi tím myslel?
Glynwed 19.1.2006 15:48 - č. 241
Glynwed Za sebe nemám pocit, že jsme přijetím Mnichovské dohody jako národ zdegenerovali. Vždy mě dojímají jedinci, kteří melou o mnichovském traumatu. Dokonce se mě zdá, že to v dnešní době používají při omlouvání své neschopnosti. Já osobně žádné mnichovské trauma nepociťuju, a průpovídky typu "národ hrdinů" bych zařadit spíše do úst politiků.
Langos 19.1.2006 15:27 - č. 240
Langos
Martin R. napsal v č. 239:
"Nemáme k tomu zas tak daleko.. "
No to máš asi trochu pravdu.
Martin R. 19.1.2006 15:24 - č. 239
Martin R.
aim_Maximus napsal v č. 231:
"- existence obrovského kolosu na německé straně... železničního děla stavěného speciálně na likvidaci opevnění...(nazev a parametry mi vypadly ale snad ??800mm dělo, obsluha 1400 lidí, expanzní munice.... použito bylo nakonec jen u Sevrastpolu na Krymu a to se zdrcujícím učinkem na pevnosti) "
V životě jsem o ničem podobnem neslyšel..nemaš nějaké podrobnosti nebo fotky?

"Kdyby všichni Češi uvažovali takhle, tak jsme jako národ skončili."
Nemáme k tomu zas tak daleko..
Langos 19.1.2006 15:02 - č. 238
Langos
Cassius Chaerea napsal v č. 223:
"Já dneska žiju a to mi jako důvod našeho chování po Mnichovu bohatě stačí. Lepší živej národ než národ mrtvejch hrdinů."
No kdybys nežil, ani by ses to nedozvěděl nebo bys žil jako někdo jinej.

A myslím, že je lepší národ hrdinů než živej národ, kterej se ani nedokázal postavit za svojí věc.
Ondřej Kolář 19.1.2006 14:39 - č. 237
"Lepší živej národ než národ mrtvejch hrdinů."
Ovšem tento národ přežil díky tomu, že jiné národy (s přispěním části Čechů) zvítězily ve válce ned nacismem. Kdyby se ostatní národy řídily tvojí logikou, tak světu dneska vládne nordická rasa a zbytky našeho národa v lepším případě živoří někde na Sibiři. A jiné národy by na tom byly ještě hůř.
"Já dneska žiju a to mi jako důvod našeho chování po Mnichovu bohatě stačí"
Kdyby všichni Češi uvažovali takhle, tak jsme jako národ skončili.
egli 19.1.2006 10:21 - č. 236
egli To bylo řečeno oficiálně Benešovi anglickým a francouzským velvyslancem v noci z 20. na 21. září, když čs. vláda váhala nad přijetím anglo-francouzského ultimáta k vydání pohraničních území. K vydání území nás přinutily Francie s Británií, nikoli Německo (www.fronta.cz/dokument/zaznam-jednani-cs-vla...).
Glynwed 19.1.2006 09:39 - č. 235
Glynwed V knize Stanislava Bimana Partie hnědých pěšáků jsem se dočetl, že československu bylo ústy západních spojenců řečeno, že i v případě úspěchu Československa (v porážce Německa) by se v budoucnu už nedalo uvažovat o Československu v jeho hranicích z roku 1918!!! Takže i kdyby jsme bojovaly, a náhodou donutily Německo uzavřít mír, tak nové hranice by pravděpodobně vedly ve stejných intencích jako po Mnichově. Ale A.H. něšlo o pohraničí a sudetské Němce - šlo mu o likvidaci ČSR. A jednání před mnichovem mu mělo zaručit pouze jedno - aby záležitosti mezi Německem a ČSR byly řešeny bez účasti VB a F za souhlasu Itálie - rozhodujících "velmocí" v Evropě (stejně jako v případě Rakouska).
čet.Hrad 19.1.2006 09:16 - č. 234
čet.Hrad
Mocny_Fanda napsal v č. 227:
"to víš že jo....jsme slované stejně jako poláci a byly jsme okupovaná země tak samozřejmě že terorizoval lid....ale protektorát používal hlavně na průmyslovou výrob"
Vy tady všichni operujete i s tím, co se stalo po 15.31939, ale to v okamžiku jednání o přijetí/nepřijetí Mnichova nikdo nevěděl (možná někteří správně tušili, ale Velmoci nám dali "záruku" nových hranic). Nemůžete argumentovat tím, co se dělo mezi lety 1939-45 když mluvíte pouze o jednání o Mnichovu
čet.Hrad 19.1.2006 09:13 - č. 233
čet.Hrad
"existence obrovského kolosu na německé straně... železničního děla stavěného speciálně na likvidaci opevnění...(nazev a parametry mi vypadly ale snad ??800mm dělo, obsluha 1400 lidí, expanzní munice.... použito bylo nakonec jen u Sevrastpolu na Krymu a to se zdrcujícím učinkem na pevnosti) "
A můžeš mi laskavě uvést

a) od kdy že bylo použitelné, kde by se pro něj nacházela dostatečně velké trať (tj,4 koleje vedle sebe navíc v dostatečně velkém oblouku kvůli míření)

b)jaká byla přesnost míření (úspěsnost zásahu objektu o rozměrech 20x10m, smaozřejně stačí i do určité vzdálenosti, vždyť projektil vážil 7,1tuny, ale stejně si tu přesnost zjisti )
"pohraniční pevnosti nebyli 100% dokončeny "
A? Němci taky neměli dokončeno vyzbrojování armády
"pomoc od západu či východu by se neuskutečnila"
To bohužel ano a navíc bychom byli považování za "agresora" (vždycky mi to příjde směsné psát pro tento případ toto slovo, ale je to holt fakt), za viníka války
mbbb 19.1.2006 06:54 - č. 230
mbbb
Mocny_Fanda napsal v č. 225:
"a jáký máš šance? určitě ne 50:50 "
to asi ne Fanouši, i tak platí můj přísěvek 203
Martin R. 18.1.2006 22:43 - č. 228
Martin R.
Mocny_Fanda napsal v č. 227:
"protektorát používal hlavně na průmyslovou výrobu"
To sice ano,ale nás,čechy,by za předpokladu úspěchu na východě přestěhoval na Sibiř..!!
Mocny_Fanda 18.1.2006 22:30 - č. 227
Mocny_Fanda
Martin R. napsal v č. 209:
"A nedělal to snad v Protektorátu?"
to víš že jo....jsme slované stejně jako poláci a byly jsme okupovaná země tak samozřejmě že terorizoval lid....ale protektorát používal hlavně na průmyslovou výrobu
Mocny_Fanda 18.1.2006 22:28 - č. 225
Mocny_Fanda
mbbb napsal v č. 203:
"víš Fanouši, když seš zvyklej nechat si srát na hlavu, tak v tom pokračuj, já na to zvyklej nejsem a nepovažuji to za normální když seš zvyklej ustupovat agreorovi, tak si v tom pokračuj"
a jáký máš šance? určitě ne 50:50
Cassius Chaerea 18.1.2006 22:01 - č. 223
Cassius Chaerea
mbbb napsal v č. 200:
"co jsme mohli dělat? Nepřijmout Mnichov, to jsme mohli dělat. Dlouhé hranice - no a co?????????????"
Já dneska žiju a to mi jako důvod našeho chování po Mnichovu bohatě stačí. Lepší živej národ než národ mrtvejch hrdinů.
Martin R. 18.1.2006 21:33 - č. 222
Martin R. Myslím,že SSSR by nám asi nepomohlo,ovšem pomoc ČSR by bylo i ve Stalinových zájmech .
Francie a Velká Británie s tehdejší vládou by nám určitě nepomohli.

Perry napsal v č. 219:
"jo,to se říkalo že poláky si veme na starost stalin a maďary Rumunsko s Jugoslávií,kteří by takto dodrželi Malou Dohodu-na nás by zbyl soused nejsilnější-Hitlerova Třetí říše... "
Toť otázka...ale i přes to bychom neměli moc šancí

mbbb napsal v č. 218:
"pořád to ale nemění skutečnost, že ustupovat vydírání se nemá"
Ano,s tím souhlasím
Langos 18.1.2006 21:32 - č. 221
Langos
mbbb napsal v č. 218:
"pořád to ale nemění skutečnost, že ustupovat vydírání se nemá, nebo jen rozumně "
Přesně tak.

Osobně si myslím(asi už jste to ode mě slyšeli ), že jsme se měli bránit bez ohledu na následky.
Langos 18.1.2006 21:30 - č. 220
Langos
Perry napsal v č. 219:
"jo,to se říkalo že poláky si veme na starost stalin a maďary Rumunsko s Jugoslávií,kteří by takto dodrželi Malou Dohodu-na nás by zbyl soused nejsilnější-Hitlerova Třetí říše..."
A zbytek by už záležel na nás. Ale mohlo by to vyjít.
381-400 z 587
<< 17 18 19 20 21 22 23 >>
Po