Anthropoid - atentát na Heydricha
|
|
---|---|
stanley napsal v č. 365: Ano,ale jaké kvality,že? "Existovala i hromada východních výsadků." |
|
|
|
avitek napsal v č. 362: Je třeba dodat - ze Západu. Existovala i hromada východních výsadků. "Upozorňuji na existenci kompletního přehledu všech československých parašutistů, vysazených na území ČSR v době II. světové války" |
|
|
|
to avitek: DÍKY !!! | |
|
|
avitek: super Zajímavé je u toho Čurdy, že 7.3.1944 obdržel pamětní medaili. To že, zradil se na něj provalilo až po válce? |
|
|
|
Upozorňuji na existenci kompletního přehledu všech československých parašutistů, vysazených na území ČSR v době II. světové války s kompletními životopisy na základě jejich osobních listů a dalších materiálů z archivu Miinisterstva obrany. URL: www.lib.cas.cz Z hlavní stránky Knihovny AV ČR odklikem na "Parašutisté" v části "Elektronické zdroje provozované KNAV AV ČR", nebo přímo na URL: www.lib.cas.cz/parasut/index2.htm |
|
|
|
Tatar: Nemusíš se omlouvat, nic se nestalo. Ale kniha je to opravdu skvělá. | |
|
|
Dzin napsala v č. 358: " Tatar: Když byla neprodejná, tak se asi tak brzy v prodeji neobjeví." Jo, sorry. Myslel jsem to tak, že by bylo dobrý, kdyby byla v knihkupectvích volně k prodeji pač to je fakt dobrý. Takže se omlouvam že jsem to napsal takhle divně. |
|
|
|
Tatar napsal v č. 356: Tato kniha se tu už probírala několikrát. "Spolu s otevřením výstavy vyšla bohužel neprodejná kniha od pánů M. Buriana, A. Knížka, J. Rajlicha a E. Stehlíka s názvem ATENTÁT " |
|
|
|
Tatar: Když byla neprodejná, tak se asi tak brzy v prodeji neobjeví. | |
|
|
A já se tam nakonec nedostal. Asi budu muset kvůli ní jet do Varšavy či Berlína. |
|
|
|
Spolu s otevřením výstavy vyšla bohužel neprodejná kniha od pánů M. Buriana, A. Knížka, J. Rajlicha a E. Stehlíka s názvem ATENTÁT - operace Anthropoid 1941-1942. k této knize jsem se dostal a musím říct že lepší knihu o Atentátu na Reinharda Heydricha nenajdete. Kniha obsahuje 95 stran z kvalitního papíru. Jsou tu černobílé dobové, ale i barevné fotografie s výzbrojí a výstrojí parašutisů a jednotek SS. Dále tu najdeme fotografie z Terezínské malé pevnosti nebo z Lidic. Nevím zda-li se objeví opět v prodeji, ale jestli ano, tak Vám ji vřele doporučuji. |
|
|
|
ze stránek VHÚ: "Naše zatím nejúspěšnější výstava ATENTÁT, která byla jiź čtyřikrát prodloužena, bude k vidění opravdu již pouze do 28. prosince 2004!!!! Jedinečná výstava po dva roky přibližovala události kolem tajné vojenské operace československé armády s krycím označením Anthropoid. Tu již vidělo od 27. 5. 2002, mimo přestávku v době povodní, přes 80.000 návštěvníků. O výstavě, která svým úspěchem překročila hranice republiky, se v současné době jedná právě o přesunu do zahraničí. Na rok 2005 do Varšavy a na rok 2006 do Berlína." |
|
|
|
Polata: Knihu Heydrich jsem již zaregistroval na pultech, vůbec není špatná, ovšem kupříkladu v knihkupectví Luxor na Václavském nám. v Praze stojí něco přes 1000Kč... | |
|
|
Vyšla obsáhlá kniha "Heydrich" od Jaroslava Čvančary. Rozsáhlostí, obsahem, grafickým i polygrafickým zpracováním zastiňuje vše co o Atentátu doposud vyšlo. Pro toho kdo se o tuto problematiku zajímá se jistě stane základním materiálem, ke kterému se bude často vracet. Cena není lidová - 990,Kč- na druhou stranu se jedná o cca 330 stránek velkého formátu se stovkami fotek na křídě. A na dlouhou řadu let jistě nebude jiná tak zásadní publikace. ostatně nemůže obsahovat obsáhlejší dokumentační materiál, protože ten je v této publikaci prakticky celý použit. Takže mé rozhodování v knihkupectví jestli nějaké 3 paperbacky nebo tuto "encyklopedii" bylo jasné. I když jsem si přikoupil další novinku "Muži pro speciální operace" Marie Matušů. Zaměřuje se pouze na vlastní výcvik ve VB. |
|
|
|
Tak ro bych mohl po Vánocích... | |
|
|
ja tam byl tenhle tyden, ma to vyboprnou atmosferu! Fakt povedene! | |
|
|
Dzin napsala v č. 349: Ještě máš možnost,tuším,že končí s rokem 2004. "Tak to mě výstava utekla" |
|
|
|
Tak to mě výstava utekla. | |
|
|
karaya1: Tak to já jsem tam za těch všech 6 návštěv strávil dohromady tak něco kolem 20 hodin. částečně také v kinosálu. Ta rekonstrukce není špatná. Mimochodem, začínám uvažovat, jestli, když už výstava končí, se nepůjdu podívat po sedmé. | |
|
|
Nepopisoval tu už někdo své zážitky na výstavě s manželkou? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Anthropoid - atentát na Heydricha