Anthropoid - atentát na Heydricha
|
|
---|---|
curahee (344): To bych strávil taky,jenže ty jsi tam asi nebyl s manželkou,že?!
Ne, já tam byl s kamarádkou |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 343: To bych strávil taky,jenže ty jsi tam asi nebyl s manželkou,že?! "No vidíš, já tam strávil snad hodinu a půl - týdeník, ale i jakýsi film-rekonstrukce" |
|
|
|
curahee (342): pár minut jsem strávil i v minikinosále při prohlížení týdeníku z protektorátu
No vidíš, já tam strávil snad hodinu a půl - týdeník, ale i jakýsi film-rekonstrukce... Jinak k hodnocení výstavy se přidávám a lituji jejího ukončení - zajel bych se podívat i počtvrté... |
|
|
|
Polata napsal v č. 340: Tak jsem se konečně odhodlal a zajel na tuto výstavu.Příjemně mě potěšila, jak množstvím exponátů tak celkovou atmosférou,pár minut jsem strávil i v minikinosále při prohlížení týdeníku z protektorátu.Vzdávám hold realizátorům této akce,je perfektní!!! "Už jen pár dní je možnost navštívit ve VHÚ výstavu Atentát, která bude, po mnoha prodlouženích, koncem roku definitivně ukončena" |
|
|
|
Tuto výstavu doporučuji. Kniha ,ve které je vše co je na výstavě je taky skvělá.Běžně v prodeji ale tušim není. | |
|
|
Už jen pár dní je možnost navštívit ve VHÚ výstavu Atentát, která bude, po mnoha prodlouženích, koncem roku definitivně ukončena | |
|
|
Fuky napsal v č. 338: nápodobně Těším se zítra, až tu budeš tak mě cinkni na mobil, dík "Zapomněl jsem že mám tu čest se slovíčkářem. Přesuňme to do září 38. Dnes končím, přispívat budu až zítra. Ale jako divej!" |
|
|
|
Zapomněl jsem že mám tu čest se slovíčkářem. Přesuňme to do září 38. Dnes končím, přispívat budu až zítra. Ale jako divej! | |
|
|
Fuky: vím, jen vyvracím, že se ŽÁDNÉ nestavělo | |
|
|
dost pozdě. | |
|
|
Fuky napsal v č. 334: začalo "na belgických hranicích žádné pevnosti nestavělo" |
|
|
|
BRUNNER- (pár listů nazpět ) Nepročetl jsem všechny příspěvky, takže když budu někoho opakovat ta se omlouvám. ad.září 1938: Mohl bys vědět, že francouzská Maginotova linie byla stavěna o pár let dříve než naše pevnosti, a tudíž, přestože naše opevnění z Maginotky vycházelo bylo na nesrovnatelně vyšší úrovni. Zásadní problém Francouzského velení byl, že si neuvědomovalo nebezpečí možného Hitlerova obchvatu přes Belgii (který se pochopitelně učinil) a na belgických hranicích žádné pevnosti nestavělo. V praxi to pak vypadalo zjednodušeně tak, že zatímco se na hranicích s Říší bojovalo o pevnosti, německé tanky, které šly přes Belgii vesele uháněly na Paříž. Podobné místo v naší obraně neexistovalo. |
|
|
|
Eagle napsal v č. 307: "Jo co vůbec znamená to slovo Anthropoid ?" Výsadky byly označovány anglickými názvy. Anthropoid v angličtině= lidoop. Jinak, jako zakladatele diskuse, mne těší množství příspěvků, které jsou ale nyní trochu odtažité od tématu. Pořád ,ale lépe než nevhodné diskuse o domácích zvířatech - někdy před měsícem. |
|
|
|
Eagle:O tomhle debatujem v Září 1938! | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 326: Protože kdyby jsme hitlerovi udělali pořádný ztráty tak by si na SSSR možná netroufl. "když víš co to je a víš co se stalo v 41, že by to nebylo natrvalo, tak proč to zmiňuješ?" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 323: Taktéž ad.(329)! "a co těch 268 LT vz.35, 50 LT vz.34 a asi 50 zabavených exportních verzí?" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 321: Prosím,zkus si přečíst celou debatu,a pak snad tu ironii pochopíš... "divný argument" |
|
|
|
Eagle napsal v č. 325: A nebude to spíše podmínkami, za jakých válku vedli? A taky celkovou změnou koncepce vedení války? "To je jen narážka ne jejich špatné vedení války." |
|
|
|
Eagle napsal v č. 324: když víš co to je a víš co se stalo v 41, že by to nebylo natrvalo, tak proč to zmiňuješ? "To říká. proto jsem to zmínil." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 318: To je jen narážka ne jejich špatné vedení války. "A co jako? Tím chceš říct co?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Anthropoid - atentát na Heydricha