Anthropoid - atentát na Heydricha

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
521-540 z 1036
<< 24 25 26 27 28 29 30 >>
Po
Twiggy 24.10.2006 20:07 - č. 602
Twiggy V neděli jsem navštívil muzeum v Kbelích. Poté jsem šel do kostela sv. Cyrila a Metoděje.

Opravdu nemile překvapující

Lístky nám prodal muž, který neuměl skoro vůbec česky( vypadal na nějakého rusa, asi pop)
Popisky opravdu jen pro cizince. V češtině jen malé papírky. Celkově je tam popsaný, jen takový nástin celé akce. Popis nejde do hloubky

Vzkazy teméř žadné, jen psané cizojazičně na dřevěných malých křížích.
Svíčka tam nehořela ani jedna

Je pravda, že tam asi mnoho čechů nechodí-pročítal jsem si knihu návštěv a skoro žádný český příspěvek!

Za moji 4člennou rodinu jsme zde zapálili 4 svíčky

Co mě ovšem mrzí nejvíc je to, že v místě atentátu není zhola nic Alespoň pamětní deska by byla vhodná pro uctění památky hrdinů!!
Martin R. 5.10.2006 19:56 - č. 601
Martin R.
fusilier napsal v č. 598:
"

Když jsem tam byl, tak tam žádné vzkazy nebyly
"
Bohužel, je jich tam stále víc a víc... Z Krypty se stává laciná atrakce pro zahraniční turisty (např. popisky u obrázků na nástěnkách jsou v angličtině a ty české jsou pouze jako malý proužek pod tím..)
Twiggy napsal v č. 592:
"Uvnitř promítají film Atentát."
Přímo film Atentát nikoliv (aspoň když jsem tam byl já..), ale jakýsi asi dvacetiminutový dokument ve kterém je použito mnoho záběru z filmu, především ta poslední bitva...

Ero napsal v č. 594:
"jet do Prahy asi jen kuli tomu se neviplatí, chce to se satvit na Žižkově ve VHÚ a do technickýho muzea "
VHÚ rozhodně stojí za to, pokud vím tak technické muzeum teď nefunguje, a pak ještě mohu doporučit letecké muzeum ve Kbelích
fusilier 5.10.2006 19:54 - č. 600
fusilier A co jiného by to bylo
Ero 5.10.2006 19:50 - č. 599
Ero Jo, tak ty myslíš tohle. Mě nenapadlo že je to krumpáč
fusilier 5.10.2006 19:35 - č. 598
fusilier www.fronta.cz/foto/pokus-o-unik

Když jsem tam byl, tak tam žádné vzkazy nebyly, ale zřetelně jde mezi nimi vidět ten krumpáč.
fusilier 5.10.2006 19:33 - č. 597
fusilier
Ero napsal v č. 596:
"O tom nic nevim ???"
Jsi ho tam neviděl? Zkusím někde vyhrabat fotku, ale v té díře byl normálně starý krumpáč, štyl(nevim jak se té dřevěné části říká spisovně) byl zašlý, sešlý, řek bych že to asi fakt pamatuje. Kdoví jestli by gestapo uchovalo původní krumpáč...
Ero 5.10.2006 18:55 - č. 596
Ero
fusilier napsal v č. 595:
"btw. ten krumpáč co je zaražený v tom místě kudy se pokoušeli prokopat je autentický? nebo je tam pouze jen tak daný?"
O tom nic nevim ???
fusilier 5.10.2006 17:54 - č. 595
fusilier
tomks napsal v č. 591:
"chcel bych se zeptat ,co je k vidění v kostele sv.Cyrila a Metoděje .Chystám se tam vyrazit."
Na kůr se nelze dostat, takže k vidění je pouze interiér kostela a krypta. V kryptě je několik vytrýn, ve kterých jsou fotky, některé osobní věci a zbraně parašutistů, také tam jsou informační tabule, seznamující návštěvníka s touto problematikou. V části krypty, kde je to okno se nachází figurína oblečená do výsadkářské kombinézy a vysílačka. Nebyl jsem tam už asi tak tři roky, takže je možné že některé exponáty jsou přemístěné, také bylo pár exponátů zapůjčeno pro výstavu Atentát.

btw. ten krumpáč co je zaražený v tom místě kudy se pokoušeli prokopat je autentický? nebo je tam pouze jen tak daný?
Ero 5.10.2006 17:13 - č. 594
Ero
Twiggy napsal v č. 592:
"Uvnitř promítají film Atentát"
Když jsem tam byl já naposledy tak tam neběželo nic

Na to jak malý to je prostor tak jsou tam docela zajímavé věci, ale jet do Prahy asi jen kuli tomu se nevyplatí, chce to se satvit na Žižkově ve VHÚ a do technickýho muzea
ag 5.10.2006 16:25 - č. 593
ag M. Ivanov píše o Vaňkovi i v knížce Jak jsem dělal literaturu faktu a a tam právě popisuje, jak mu postupně přestával věřit.
Twiggy 5.10.2006 16:13 - č. 592
Twiggy Jestli si dobře pamatuju. Venku je videt ostřílené okénko, nad ním pamětní deska.
Uvnitř promítají film Atentát. Poté si můžeš prohlédnout přímo, kde bydleli a spali (parašutisté). Je to už pár let, co jsem tam byl-může tam být mnoho změn (snad k lepšímu )
tomks 5.10.2006 14:55 - č. 591
tomks chcel bych se zeptat ,co je k vidění v kostele sv.Cyrila a Metoděje .Chystám se tam vyrazit.
Polata 3.10.2006 09:21 - č. 589
Kniha Miroslava Ivanova vyšla několkkrát - neprve od názvem "Nejen černé uniformy", v pozdějších letech vycházelo pod názvem "Atentát na R.H." - tato vydání se i obsahově lišila (např. přidáním kapitoly o osudech Silver B) v souvislosti s politickým klimatem okamžiku vydání.

Ivanov měl k tématu osobně blízko - jeho otec byl jednou z obětí 2. heydrichiády.

Ač jeho kniha patří k tomu nejlepšímu k danému tématu a je zajímavá i osobními svědectvími pamětníků žijících v 60. letech je to i jeden z jejích záporů - je vystavěna právě jen na pohledu několika málo přeživších - zejména na "svědectví" L. Vaňka - což je rozporuplná postava odboje čekající ještě na komplexnější zhodnocení. Jeho dezinformace (v pozdějších letech i bájení) se nejvíce projevilo právě v tématu Atentátu.
Twiggy 2.10.2006 20:18 - č. 588
Twiggy Máš na mysli knihu Nejen černé uniformy? Podle mne nejlepší kniha o atentátu. Výpovědi očitých svědků atd.-prostě nejlepší
Ero 2.10.2006 19:32 - č. 587
Ero
tomks napsal v č. 586:
"pokud vim tak seskočili u nehvizd a skrývali se v lomu"
Přesně tak krásně je to popsáno hned v první kapitole knihy Atentát na Reinharda Heydricha od Miroslava Ivanova. Proto jsem úplně zbedl když jsem se to v Breunerovi dočetl a dal to sem, všem na obdiv, aby věděli co nekupovat
tomks 2.10.2006 09:31 - č. 586
tomks
Ero napsal v č. 582:
"Stálo tam: Dne 29. prosince 1941 seskočili nadporučík Jan Kubiš a sergeant Josef Gabčík v oblasti 10 km jižně od Plzně. "
pokud vim tak seskočili u nehvizd a skrývali se v lomu
Polata 27.9.2006 09:19 - č. 585
Dnes v MFD článek o berlínském hrobu R.H.

zpravy.idnes.cz/cesi-nasli-heydrichuv-hrob-d...
Polata 26.9.2006 12:06 - č. 584
Historický magazím věnovaný postavě R. Heydricha

(ze záznamu např. rozhovor s jeho vdovou)

www.ct24.cz/vysilani/?id=113301&amp;porad=19...
Honza M. 16.8.2006 23:49 - č. 583
Honza M.
Ero napsal v č. 582:
"A teď mi řekněte jestli je normální dát tohle do knížky"
V kontextu posledních cca 15 let je to úplně normální zjev na českém knižním trhu.
Ero 15.8.2006 15:26 - č. 582
Ero V knize Williama Breunera Tajné mise II. světové války jsem se dočetl i o Anthropoidu a co jsem tam nalezl mi vyrazilo dech

Stálo tam: Dne 29. prosince 1941 seskočili nadporučík Jan Kubiš a sergeant Josef Gabčík v oblasti 10 km jižně od Plzně.

Dále při popisování samotného atentátu tam stálo že oba měli pod plášti samopaly

A také tam stálo že se schovali s ostatními odbojáři (nevím jestli je to správné slovo pro parašutisty )v kostele Cyrila a Metoděje.

A teď mi řekněte jestli je normální dát tohle do knížky
521-540 z 1036
<< 24 25 26 27 28 29 30 >>
Po