Anthropoid - atentát na Heydricha
|
|
---|---|
www.novinky.cz/domaci/189722-krypta-v-niz-za...
Krypta, v níž zahynuli atentátníci na Heydricha, je znovu přístupná Je zajímavé, že se konečně nespletli a správně píší "na zastupujícího říšského protektora" V pravoslavném chrámu sv. Cyrila a Metoděje v pražské Resslově ulici byla ve středu otevřena nová instalace expozice památníku obětem heydrichiády. V místech, kde v roce 1942 svedlo sedm československých parašutistů boj s přesilou pražského gestapa, si mohou návštěvníci prohlédnout dobové artefakty i originální předměty, které strůjci atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha používali. Veřejnosti bude zpřístupněna v zimním období od úterý do soboty od 9 do 17 hodin a v letním období od úterý do neděle od 9 do 17 hodin. |
|
|
|
V pátek na TV Barrandov, 23.00 - "Atentát" | |
|
|
Je ostudou, že pomník ještě není celý uhrazen. Minulý týden jsem ze své firmy zaslal dar Pokud chcete také přispět : www.czechmemorial.org/vystavba-pamatniku.html |
|
|
|
zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=264&r=ze_sv... MF DNES, 12.11.2009, Skotsko uctilo české výsadkáře |
|
|
|
Polata napsal v č. 873: Jedním z majitelů tohoto typu vozu byl pan František Osvald z Rudné, který měl historických Mercedesů pěkných pár kousků. Dnes je již dlouho po smrti, ale i on tvrdil, že právě on má restaurovaný Heydrichův Mercedes: Já jsem byl osobně přítomen natáčení jedné části série Lidé na křižovatce, kdy u pražského planetária natáčeli filmaři pokus o atentát na hrdinu filmu - advokáta, kterého hrál pan Otakar Brousek, najetím auta s berlínskou poznávací značkou. Přítomní dva odborní poradci z NTM tam říkali, že autenticita toho Mercedesu se vyloučit nedá, protože "má velmi netypicky opravené čalounění v pravé zadní části vozu"!"všechny tyto Mercedesy v ČR (kolik jich asi je ?)" Takže je možné ledacos... |
|
|
|
Budu zvědavý na výsledky kriminalistických expertíz. Kdybych tam neviděl p. Čvančaru, tak budu velmi obezřetný. Pamatuji se jak v r. 2002 VHÚ tvrdil, jak se na barandovském voze (zakoupen do fundusu před natáčením Atentátu a posléze na výstavě) také našli známky válečných oprav na místch poškozných výbuchem a domnívali se, že se jedná o H. vůz. Což jsou všechny tyto Mercedesy v ČR (kolik jich asi je ?) poškozeny výbuchem na pravém zadním blatníku ? |
|
|
|
zpravy.idnes.cz/stodola-skryvala-auto-v-nemz... Heydrichovo auto |
|
|
|
www.csfd.cz/film/223876-protektor/ Nejnovejší film s tématem heydrichiády - český "Protektor". S vlastním atentátem spojuje hlavního hrdinu však jen to, že 27.5. 42 ujíždí od milenky na kole podobném tomu, po kterém začíná pátrat gestapo... |
|
|
|
Polata napsal v č. 869: Díky všem za tipy..! "Pod titulem Hamšíkovy knihy samozřejmě nebyl žádný film natočen. Doplňuji seznam (pro vlastní atentát je defacto vyčerpávající, s doplněním o zmíněnou sekvenci ze Sokolova)o dokumentární celovečerní film "Opus pro smrtihlava", jenž nyní vyšel ve Zlevněných knihách na dvd za 65,-." |
|
|
|
Krojc napsal v č. 867: Pod titulem Hamšíkovy knihy samozřejmě nebyl žádný film natočen. Doplňuji seznam (pro vlastní atentát je defacto vyčerpávající, s doplněním o zmíněnou sekvenci ze Sokolova)o dokumentární celovečerní film "Opus pro smrtihlava", jenž nyní vyšel ve Zlevněných knihách na dvd za 65,-. "Co takhle "Bomba pro Heydricha"?" |
|
|
|
Krojc napsal v č. 867: Prosím více info o tom to filmu. "Co takhle "Bomba pro Heydricha"?" |
|
|
|
Co takhle "Bomba pro Heydricha"? | |
|
|
Filmy přímo týkající se atentátu: HITLER`S MADMAN, 1942, USA HANGMEN ALSO DIE, 1943, USA ATENTÁT, 1964, ČSR OPERATION DAYBREAK, 1975, USA SS-3: THE ASSASSINATION OF REINHARD HEYDRICH, 1991, GB Všechny tyto filmy se mi podařilo získat, jsou různé kvality, ale všechny jsou velmi zajímavé |
|
|
|
Zdravim mám na vas otazku-Jake filmy byly natoceny o atentát na heydricha nebo dob heydrichiady..Vím že vyšlo-Atentát,Sokolovo ale jinak nic.. | |
|
|
www.army.cz/scripts/detail.php?id=14494
Reinharda Hendrycha (...) 800 mužů z řad pražského gestapa
Mě snad vomejou ... Kam to spěje, když už i soudruzi na MNO vytvářejí takové hověziny... |
|
|
|
DVD Atentát opět 27.6. na stáncích za 49,- |
|
|
|
Asi to psala jen tak boKem | |
|
|
Problém nemáš ty, ale paní předsedkyně | |
|
|
Krojc napsal v č. 859: Chtěl jsem hlavně informovat o akci, nedbaje na formu "Ta pozvánka předsedkyně svazu českých BOKOVNÍKŮ na hlavičkovém papíře je vskutku impozantní " |
|
|
|
Twiggy napsal v č. 856: Ta pozvánka předsedkyně svazu českých BOKOVNÍKŮ na hlavičkovém papíře je vskutku impozantní "Zasílám pozvánku na akci 18.6." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Anthropoid - atentát na Heydricha