Západní fronta

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
361-380 z 1040
<< 16 17 18 19 20 21 22 >>
Po
Dzin 23.9.2004 19:47 - č. 803
Dzin SK: (799) Na tohle se zkus zeptat každého generála, který se o tohle snažil

(801) ALe jde o to, že když je přisuneš, co pak s nimi. Ve chvíli, kdy nepřítel prolomí tvoji obranu, tak o ně nenávratně přijdeš. Takže jsou je na jedno použití.
Eagle 23.9.2004 19:45 - č. 802
Eagle
SK napsal v č. 801:
"Ja neviem...vy tu tvrdíte, že by bola pre nemecko kravina mať tie PL na fronte v prípade, keď by k nim nebol plný počet ťahačov...Ja si naopak myslím, že lepšie mať tie delá k dispozícií a presunúť ich v dobe keď je čas ako ich nemať na tej fronte vôbec..."
Souhlas. Ale ta debata už začíná být nudná.
SK 23.9.2004 19:43 - č. 801
SK
Dzin napsala v č. 798:
"No a tohle se ti snažíme celou dobu vysvětlit. Oni měli problémi už s tím, co měly a teď by ještě meli další s dalšími děly. KDyž tohle víš, tak o čem se stále dále bavíme?"
Ja neviem...vy tu tvrdíte, že by bola pre nemecko kravina mať tie PL na fronte v prípade, keď by k nim nebol plný počet ťahačov...Ja si naopak myslím, že lepšie mať tie delá k dispozícií a presunúť ich v dobe keď je čas ako ich nemať na tej fronte vôbec...
Eagle 23.9.2004 19:42 - č. 800
Eagle SK a Dzin: A počítáte taky s palivem?
SK 23.9.2004 19:40 - č. 799
SK
Dzin napsala v č. 797:
"Ach jo. Te ale je nesmysl, že. Proto máš postup rozdělený, na čele ti jedou tanky, samohybná děla, motorizovaná pěchota atd., prostě ty tvoje "útočné zbraně" a za nimi postupuje vše ostatní. Tedy ty tvoje "obranné zbraně"Na to potřebuješ mít něco, čim by jsi to všechno táhl a vezl."
A prečo by si mal mať na fronte všetko naraz? Jasné, že je to lepšie, ale keď nemáš dostatok ťahačov, tak je lepšie mať aspoň viac diel a tie ťahače nejako nahradíš (prípadne ich budeš využívať na viac krát)...nemusí byť všetko na pochode...
Dzin 23.9.2004 19:39 - č. 798
Dzin SK: (796) No a tohle se ti snažíme celou dobu vysvětlit. Oni měli problémi už s tím, co měly a teď by ještě meli další s dalšími děly. KDyž tohle víš, tak o čem se stále dále bavíme?
Dzin 23.9.2004 19:37 - č. 797
Dzin SK: (793) Ach jo. Te ale je nesmysl, že.
Proto máš postup rozdělený, na čele ti jedou tanky, samohybná děla, motorizovaná pěchota atd., prostě ty tvoje "útočné zbraně" a za nimi postupuje vše ostatní. Tedy ty tvoje "obranné zbraně"Na to potřebuješ mít něco, čim by jsi to všechno táhl a vezl.
SK 23.9.2004 19:36 - č. 796
SK
Dzin napsala v č. 792:
"Prostě je ale potřebuješ vozit s sebou. Nepřítel tě muže zastavit, ty se budeš muset zase zakopat a potom musíš mít své jednotky co nejvíce pohromadě. Je to prostě úplně stejné, jako s jinými PT či polními děly. Koukni se na jakýkoliv dokumet kde postupuje armáda. Vždy ti tam jedou dlouhé kolony tahačů s děly. K dělostřelectvu potřebuješ odpovídající počet tahačů, aby jsi ho mohl brát s sebou a používat tam, kde je třeba."
Ide o to, že nemci nemali dostatok ťahačov ani pre tie delá čo mali...nahradzovali ich čím mohli - od koní po somárov...
Eagle 23.9.2004 19:35 - č. 795
Eagle
čet.Hrad napsal v č. 785:
"Nejde srovnávat hru a realitu,tečka"
To je fakt, ale jinak to nasimulovat nejde. Jen jsem konstatoval závěr této zkoušky.. (dvě tečky )
SK 23.9.2004 19:35 - č. 794
SK
Lipton napsal v č. 790:
"Asi sa nerozumieme. Ak nie si pri svojej knižnici, odkiaľ vôbec pramení veta o "Rommelovi, ktorí chváli talianské jednotky"? Pokiaľ sa ku mne nedostane presný dátum, miesto a jednotka, budem pravdivosť tejto informácie považovať za otáznú."
Nechce sa mi to hľadať...skús začať študovať talianov tak ako amíkov a potom možno aj talianov budeš považovať za "vojakov".
SK 23.9.2004 19:34 - č. 793
SK
Dzin napsala v č. 789:
"Podle téhle teorie by jsi tedy nechával své 150mm houfnice na místě, odkud jsi vyrazil a nbral je s sebou? Tohle je opravdu trochu mimo mísu. Prostě se nesnaž za každou cenu vymýšlet věci proti. "
Nie ak útočím tak potiahnem zo sebou najprv "útočné" zbrane - teda húfnice, ťažké mínomety, raketomety...keď "doútočím" tak priveziem "obranné" zbrane - teda PT a PL delá...
Nie je lepšie mať 10x 150mm húfnic a k tomu 5x88mm PT spolu s 8 ťahačmi ako mať len tie húfnice a ťahače?
Dzin 23.9.2004 19:33 - č. 792
Dzin SK: Prostě je ale potřebuješ vozit s sebou. Nepřítel tě muže zastavit, ty se budeš muset zase zakopat a potom musíš mít své jednotky co nejvíce pohromadě. Je to prostě úplně stejné, jako s jinými PT či polními děly. Koukni se na jakýkoliv dokumet kde postupuje armáda. Vždy ti tam jedou dlouhé kolony tahačů s děly. K dělostřelectvu potřebuješ odpovídající počet tahačů, aby jsi ho mohl brát s sebou a používat tam, kde je třeba.
SK 23.9.2004 19:31 - č. 791
SK
čet.Hrad napsal v č. 787:
"Chceš se o tom pobavit s profesorem děl.balistky z VA Brno? "
Netreba...chodili nám prednášať do Trenčína vonkajšiu a vnútornú balistiku...
Lipton 23.9.2004 19:29 - č. 790
Lipton SK (775): Asi sa nerozumieme. Ak nie si pri svojej knižnici, odkiaľ vôbec pramení veta o "Rommelovi, ktorí chváli talianské jednotky"? Pokiaľ sa ku mne nedostane presný dátum, miesto a jednotka, budem pravdivosť tejto informácie považovať za otáznú.
Dzin 23.9.2004 19:29 - č. 789
Dzin Sk: (780) Podle téhle teorie by jsi tedy nechával své 150mm houfnice na místě, odkud jsi vyrazil a nbral je s sebou? Tohle je opravdu trochu mimo mísu. Prostě se nesnaž za každou cenu vymýšlet věci proti.
čet.Hrad 23.9.2004 19:28 - č. 787
čet.Hrad
SK napsal v č. 782:
"čakali by sme na dostatok ďalších informácií..."
Chceš se o tom pobavit s profesorem děl.balistky z VA Brno?

SK Aha...už sú zrazu potrebné, ale keby vôbec neboli, tak by tam nechýbali?"

???
SK 23.9.2004 19:28 - č. 786
SK
čet.Hrad napsal v č. 783:
"tím Dzin určitě nemyslel, že by ti pomáhali při útoku, ale až se ten útok zastaví, popřípadě byde nepřítelem proveden protiútok, tak jich bude potřeba jako soli"
Aha...už sú zrazu potrebné, ale keby vôbec neboli, tak by tam nechýbali?
čet.Hrad 23.9.2004 19:27 - č. 785
čet.Hrad
Eagle napsal v č. 781:
"Jak by jsi to chtěl jinak simulovat ?"
Nejde srovnávat hru a realitu,tečka
SK 23.9.2004 19:27 - č. 784
SK
Eagle napsal v č. 777:
"Souhlasím. Simuloval jsem to s kamarádem v Blitzkriegu (asi 6 her). Pokud jsem většinu svých tanků nenechal v záloze prohrál jsem. A proto jsem nechal tanky v záloze a děla jsem dal na frontu (jediná protitanková zbraň, která byla v tomto případě na frontě). Při útoku nemohla být o žádném stahování řeč. AT Děla musela držet pozici do té doby než dorazily mobilní zálohy (v takovém případě jsem většinou frontu udržel). Pokud jsem děla stáhnul, nepřátelské tanky prorazily a otevřely si koridor a já jsem prohrál."
čet.Hrad napsal v č. 779:
"no právě "
Najlepšie je to simulovať na hre Steel Panthers: World at War - je to síce ťahová simulácia, ale asi najviac prepracovaná...navyše je zadarmo (ale je dosť náročná)...
čet.Hrad 23.9.2004 19:26 - č. 783
čet.Hrad
SK napsal v č. 780:
"nie sú vhodné v útoku"
tím Dzin určitě nemyslel, že by ti pomáhali při útoku, ale až se ten útok zastaví, popřípadě byde nepřítelem proveden protiútok, tak jich bude potřeba jako soli
361-380 z 1040
<< 16 17 18 19 20 21 22 >>
Po