Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců
|
|
---|---|
Možná mít prezidenta takového formátu, jako byl Masaryk... | |
|
|
stanley napsal v č. 2144: již v památném září roku devítistéhotřicátéhoosmého jsme se měli řídit tímhle - "tož chlapi, budeme sedlat" "Takže pro oživení vytáhneme korouhve a začneme sedlat " |
|
|
|
DG napsal v č. 2137: Takže pro oživení vytáhneme korouhve a začneme sedlat (a nezapomenout na chorál!)? Beru a brousím chladné zbraně! "pojem "spanilé jízdy" pomalu zaniká " |
|
|
|
Ne, bohužel. Myslel jsem, že ho zabiju. Přeci jen zdaleka vše nebyly jen hádky s Algernon | |
|
|
Á, tak spešl program, já myslel, že měl SK zase mazací záchvat | |
|
|
Fuky napsal v č. 2139: tohle jsem nemyslel nijak zle či proti tobě, já opravdu politice nerozumím, neb být politek, bych musel vzít bejčák a všechny kolem mlátit a mlátit. Nebo se nechat podlatit "mbbb napsal v č. 2135: "aha tak to ano, já politice nerozumím" Mňo, tak jsem to nemyslel, spíše narážím na moje (2124), tedy: " |
|
|
|
Jedno OT, předem se omlouvám. Došlo k smazání mé části hádky s Algernon (resp. všech mých příspěvků na Frontě) vlivem zásahu vnější síly (kamarád zkoušel nějaký "speciální" program ). Že zmizela hádka asi nikomu nevadí, bohužel je ovšem dost zmatený ten zbytek... | |
|
|
mbbb napsal v č. 2135: Mňo, tak jsem to nemyslel, spíše narážím na moje (2124), tedy:
"aha tak to ano, já politice nerozumím"
Fuky napsal v č. 2124: "i přes mojí absolutní zášť či spíše nezájem k současné politické špičce a to i k vládnoucím stranám i k opozici " Tedy že je za tím ta zmíněná předvolební kampaň, proto se omlouvá ten strejc nyní. Vůbec tím nebylo myšleno, že nerozumíš politice...
mbbb napsal v č. 2135: Značně radikální, svým způsobem správný, ale řekl bych pro Němce, kteří pokládali život za ČSR nepříliš správný názor. Můžu souhlasit jen částečně. Je to složitá věc, těžko říci.
"sem zásadně proti jakékoli kompenzaci majetků před rokem 1948"
mbbb napsal v č. 2135: archivy. Otázkou je, komu se bude chtít v nich hrabati... "kdo dnes posoudí, který soudruh se jak choval?" |
|
|
|
DG napsal v č. 2137: achá, ja nějak kapírovat ne, ale šón ja "Já snad mluvil o našem? Koukám že pojem "spanilé jízdy" pomalu zaniká " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2136: Já snad mluvil o našem? Koukám že pojem "spanilé jízdy" pomalu zaniká "nevím, proč rabovat naše pohraničí " |
|
|
|
DG napsal v č. 2134: "Něco jako spanilé jízdy? Vyrabovat pohraničí Dostat by měli, ale od všech vítězných mocností za pokusy o revidování poválečného uspořádání." nevím, proč rabovat naše pohraničí Když se k tomu "západní mocnosti" nemají, tak alespoň my bychom měli trvat na svém. Víte co řekl Beneš, jak sudeťáci budou překrucovat a překrucovat až budou obětmi oni. |
|
|
|
Fuky napsal v č. 2133: "To je právě ta politika..." aha tak to ano, já politice nerozumím
Fuky napsal v č. 2133: "kompenzací majetku rodin vysídlených Němců" sem zásadně proti jakékoli kompenzaci majetků před rokem 1948
Fuky napsal v č. 2133: "Nicméně stále lepší, když se někdo omluví (i když tak trochu z politické vypočítavosti), než se neomluví vůbec. " móžno
Fuky napsal v č. 2133: kdo dnes posoudí, který soudruh se jak choval? "kteří prokazatelně působili v rámci jednotek SOS a u nichž je možno dokázat loajální smýšlení k tehdejšímu Čs. státu" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2132: Něco jako spanilé jízdy? Vyrabovat pohraničí Dostat by měli, ale od všech vítězných mocností za pokusy o revidování poválečného uspořádání. "ten by měl dostat přes držku, aby už neřval" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2128: To je právě ta politika...
"že je to nutné nyní "
mbbb napsal v č. 2128: "omluva již neproběhla" To jistě proběhnout měla. Nicméně stále lepší, když se někdo omluví (i když tak trochu z politické vypočítavosti), než se neomluví vůbec. Tolik můj názor. Překvapuje mne, že zrovna ty si nejseš jist kompenzací majetku rodin vysídlených Němců, kteří prokazatelně působili v rámci jednotek SOS a u nichž je možno dokázat loajální smýšlení k tehdejšímu Čs. státu. |
|
|
|
DG napsal v č. 2131: ten by měl dostat přes držku, aby už neřval "kdo nyní řve na téma odškodnění? " |
|
|
|
Vezmi si to z tohohle pohledu - kdo nyní řve na téma odškodnění? Asi to nebude ten, kterému jsme se omluvili... | |
|
|
jenže už je problém v tom základu - kdo a jak ty dvě skupiny odliší. A antifašisté byli třeba Jakšovi socani, kteří sice byli proti Ádovi, ale schvalovali mnichov. Já prostě nějak nevím, proč..... |
|
|
|
Mně se to líbí, jelikož omluvením se jedné skupině dáváme najevo, že existuje také skupina druhá, která by měla tzv. držet hubu a krok | |
|
|
Fuky napsal v č. 2127: "Omluvit se a kompenzovat to je nutné a potřeba již od doby, kdy byly rodiny těchto Němců vysídleny." nejsem si s tím jistý, ale vůbec, že je to nutné nyní a že omluva již neproběhla. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2126: Omluvit se a kompenzovat to je nutné a potřeba již od doby, kdy byly rodiny těchto Němců vysídleny. "Já také souhlasím, ale je to nyní nutné? Je to nyní potřeba? Já myslím, že ne." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců