Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců
|
|
---|---|
mbbb:měl bych takový návrh, ozvu se na mail. Já to tak nějak postupně pročítám a některým žvástům (pardon) se nestačím divit... | |
|
|
Fuky, nech je dejchat, včera sem je zválcoval. Škoda, žes tu nebyl, užil by sis A taky škoda, že nás přerušil výpadek sevru. |
|
|
|
DG napsal v č. 2328: "2.sv.v. a její průběh. Asi dost slabý argument " Nedá mi, abych na toto reagoval. Ještě jedno, po x-té opakuji: Nelze srovnávat naše, a jakékoliv jiné evropské opevnění, a to hned z několika důvodů! Nelze srovnávat situaci v roce 1938 se situací ve válečných letech! A konečně, nelze srovnávat stav německé armády v roce 1938 a později. Stejně tak jsou nesrovnatelné i mnohé další podmínky, takže pokud mi vážený kolega DG sdělí, že když byl dobyt Eben-Emael výsadkovou operací a vyřazen z boje kumulativními a jinými trhavinami a z toho vyplývá, že jakékoliv jiné opevnění bylo na hovno, já mu na to odpovídám, že na našich tvrzích prostě tohle možné prostě nebylo, protože opravdu ne všechna opevnění byla stejná... Podle člověka, který se tímto nezabývá možná stejná být můžou, stejně jako je pro mne stejný tank T-34 a T-34/85, a protože o tom vím hovno, tak nediskutuju o tom, jestli náhodou nebylo lepší místo tanku T-34 postavit za stejnou cenu 10 kolohousenek, které by sice měly by slabší pancíř, slabší výzbroj, vyžadovalo by to víc lidí jako osádky, ale kolohousence se dají přece odmontovat pásy a může jezdit po kolečkách na silnici!!!! Toto je skutečně můj poslední příspěvek do této naprosto nesmyslné a neplodné diskuse. Kdo to, co jsem napsal pochopil, tak to je super, kdo se urazil, ať se urazí, ze srdce mu to přeju... Hlavně aby se potom odrazil. Přeji příjemný zbytek vaší zdárně se vyvíjející diskuse. BETONU ZDAR! |
|
|
|
Tak proč počítáš s Pz I u Němců? Protože i takový uměli použít velmi efektivně? Kvalitní taktika? Která nám chyběla... | |
|
|
YAMATO napsal v č. 2454: "Mbbb: třeba Pz I, mocný to stroj" na naší straně tč. vz. 33 taky nepočítám lépe nemít nic, než toto, jak říkali tehdejší velitelé |
|
|
|
Sakra! Tak to nevím, nějaké skládačky, na to moc náladu nemám... | |
|
|
Německo mělo v září 38 k dispozici asi 1,5 mil vycvičených vojáků, mobilisací mohlo počty vojáků zvýšit na asi necelých 3,5 mil (uznávám, že výcvik záložníků bvyl slabší). Kolik vojáků měla mobilisovaná čsl. branná moc? Už to tu bylo. |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 2452: Neexistuje dobrý model Shermanu. Právě dokončuji M4A3E8 a je to složenina ze čtyř modelů a několika doplňkových sad, aby to nějak vypadalo. "špatný? K USA jsem zatím moc nepříčich, tak nevím..." |
|
|
|
Mbbb: třeba Pz I, mocný to stroj To bylo pro představu, jak kvalitní tankové síly měli Němci, pro které BYLY PRIORITOU. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2451: "jen z.K.: v září 38 jsme měli téměř 300 eltéček 35 a 50 kusů eltéček 34. Tančíky vz. 33 se nedají počítat. Nějaké tanky byly rozpracovány pro export a ty by šly zabavit a zvýšit tak celkový počet našich tanků. Celkem sme měli asi pětinu tanků, co měli němci. To jen tak aby řeč nestála." |
|
|
|
Algernon: ten Sherman je OT v OT . DG: špatný? K USA jsem zatím moc nepříčich, tak nevím... |
|
|
|
jen z.K.: v září 38 jsme měli téměř 300 eltéček 35 a 50 kusů eltéček 34. Tančíky vz. 33 se nedají počítat. Nějaké tanky byly rozpracovány pro export a ty by šly zabavit a zvýšit tak celkový počet našich tanků. Celkem sme měli asi pětinu tanků, co měli němci. To jen tak aby řeč nestála. |
|
|
|
Algernon: Nepochybně | |
|
|
mbbb napsal v č. 2445: spíš by si měl přesednout Yamato "hm, měl bych si přesednout, asi mám něco s vedením " |
|
|
|
DG napsal v č. 2443: už toho mám dneska dost... proto mě to nemusí dojít... "bubu ty musíš mít suprový přehled, když ti nic neříká jméno Livingstone " |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 2444: Model nanic "Třeba takový M4A3(76)W od Dragona by mi bodl " |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 2441: hm, měl bych si přesednout, asi mám něco s vedením "Mohli bychom mít...a z toho mi vyplývá, že by byla šance na ubránění se byla mnohem větší (ač třeba stále malá) než s betonem..." |
|
|
|
DG: nevím, co máš? Třeba takový M4A3(76)W od Dragona by mi bodl | |
|
|
bubu ty musíš mít suprový přehled, když ti nic neříká jméno Livingstone | |
|
|
Algernon napsal v č. 2439: co sou zač???? holub vím, víc ne "dr. Emila Holuba, Livingstona a Stanleyho" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců