Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců
|
|
---|---|
DG 2480: a částečně též Jinak se motáme furt dokola. |
|
|
|
Tedy mě zaráží, s jakým zápalem hájíte opevnění...někdy to maličko sklouzává k fanatismu. Chce to trochu klid. Mě některé příspěvky zastánců betonu také zarážejí, ale nemusím je proto označovat jako žvásty... | |
|
|
mbbb napsal v č. 2477: Zalistuj si zpátky a uvidíš, že právě to jsem dal k diskuzi..."jenže budovat útočnou vozbu - odvrátilo by to naši porážku?" Řeč ale není o navýšení počtů naší útočné vozby, ale o vybudování moderních tankových sil schopných bojovat německým způsobem
mbbb napsal v č. 2477: Co je blbého na tom, vybudovat místo nefunkčního celku budovaného dle francouzské doktríny celek funkční? Já vím že s tehdejší generalitou to je nesmysl, ale bavíme se o možnosti a východisku k funkční obraně, nikoliv předem prohranému zápasu.
"blbost taktéž"
mbbb napsal v č. 2477: A to se právě nedomnívám "ČSR muselo počítat s pomocí spojenců - jinak to nešlo" |
|
|
|
Pánové, a skutečně již bych nezahlcoval toto téma, které s tímto skutečně souvisí pouze minimálně, a pokud v diskusi máte chuť pokračovat (což se o mě říct nedá), přesuňte se prosím jinam. Rovněž bych poprosil moderátory se svými "mazalskými choutkami" aby tuto diskusi (sice nekonečnou a tak trochu nesmyslnou) nemazali a nechali jí být, neboť se zde přeci jen vyskytují zajímavé názory, zajímavá fakta. Díky! |
|
|
|
|
|
DG napsal v č. 2473: "nebo zcela jinou armádu." blbost taktéž
DG napsal v č. 2473: "Prostě ještě jednou - nač budovat za enormní peníze opevnění, které by naší porážku maximálně o pár dní oddálilo." jenže budovat útočnou vozbu - odvrátilo by to naši porážku? ČSR muselo počítat s pomocí spojenců - jinak to nešlo - a než se spojenecká pomoc projeví, musela si republika pomoci sama - oddálit porážku |
|
|
|
Fuky napsal v č. 2475: Můžu tě ubezpečit, že situace je stejná na obou stranách... "Snažím se jednat slušně, ovšem některé příspěvky mne skutečně zarazily." |
|
|
|
DG: Snažím se jednat slušně, ovšem některé příspěvky mne skutečně zarazily. Pokud jsem se tvrzením, že někdo něčemu nerozumí, někoho dotkl, omlouvám se. (viz.online okno) |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2472: Naposled na Fukyho, ale ke spešl výrazům sklouzáváte oba "to je na koho????" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2468: Tři dny? Drsné
"a i ýbrmenšům trvalo několik dnů, než ji překonali."
mbbb napsal v č. 2468: Ale to ti nikdo nepopírá. Co zdůrazňuji je to, že by je to nezadrželo, takže by ke střetu německé a české armády dříve či později došlo a vzhledem k naší obranné doktríně by to bylo fatální. Vyhnout se tomu šlo dvěma způsoby - vybudovat neproniknutelné opevnění (blbost) nebo zcela jinou armádu."Šlo o zpomalení a umožnění proběhnutí mobilisace. Těžké opevnění mělo vydržet hodně a krytám křídel umožnit ústup. Těžeké opevnění by Němci těžko zdolávali." Prostě ještě jednou - nač budovat za enormní peníze opevnění, které by naší porážku maximálně o pár dní oddálilo. |
|
|
|
DG napsal v č. 2471: to je na koho???? "Ještě jednou tě žádám, abys nepoužíval podobný tón. Jak jistě víš, také by mě problém neudělal, takže pokud to hodláš eskalovat v slovní konflikt, klidně tímto tónem pokračuj." |
|
|
|
Ještě jednou tě žádám, abys nepoužíval podobný tón. Jak jistě víš, také by mě problém neudělal, takže pokud to hodláš eskalovat v slovní konflikt, klidně tímto tónem pokračuj. | |
|
|
Johny napsal v č. 2467: jak jsem již psal, krise přišla brzy. Byly připravené nová letadla, ale obdobně jako nové tanky měliy přijít v roce 1939. A sme zase u priorit a zase na začátku "Jinak nedostatky naší armády byly zjevně především v letectvu a protiletectvu. Je až smutné, když se tvrdí "vzduch bylo naše moře" jak zanedbané bylo letectvo protiletadlová obrana." |
|
|
|
DG napsal v č. 2465: "Akorát jste si mohli odpustit poznámky jako "žvásty" apod, kteréžto bych také s přehledem mohl používat." Já je používám, neboť mnozí z vás hovoří o věcech, kterým skutečně nerozumí a mluví opravdu nesmysly, tímto bych poprosil nebrat si to osobně... |
|
|
|
DG napsal v č. 2464: "vždy ho Němci překonali " jistě že ho překonali, v tom ale není problém, kdo říká, že naše opevnění stavělo jako nepřekonatelné? Odkazuji opět třeba na Metaxosovu linii - byla primitivní, stavěná proti Italům a když šli Italové do řiti, přišli jim ýbrmenšové napomoc a i ýbrmenšům trvalo několik dnů, než ji překonali. V případě ČSR se ani nedalo počítat s tím, že lehké opevnění zastaví útok germánských hord. Šlo o zpomalení a umožnění proběhnutí mobilisace. Těžké opevnění mělo vydržet hodně a krytám křídel umožnit ústup. Těžeké opevnění by Němci těžko zdolávali. Tak, to je vše, co sem cítil za důležité zde vypsat. |
|
|
|
Nechcete se přesunout do správného tématu? Jinak opevnění stavěl kdekdo. Dokonce i Adolf sázel zároveň s útočnou válkou na opevnění a stavěl je kde mohl. Problém je, zda především těžké opevnění mělo význam opravňující takové investice. Jinak nedostatky naší armády byly zjevně především v letectvu a protiletectvu. Je až smutné, když se tvrdí "vzduch bylo naše moře" jak zanedbané bylo letectvo protiletadlová obrana. |
|
|
|
DG napsal v č. 2464: "To co ale nechceš pochopit a akceptovat je to, že žádnému ze států budujících opevnění nebylo toto nic platné a vždy ho Němci překonali " Ah, ano, jistě, pro mne toto všechno byla od Tebe včera novinka a stále to ještě nechápu, jejda jak já se těším, až mi to všechno jednou vysvětlíš... Ne, opravdu to nemá smysl.... jako reakci na tento Tvůj příspěvek Tě navracím zpět k 2460, především k tučně vytištěným bodům. To je již opravdu, ale opravdu vše, co k tomu můžu říci. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2463: Přesně tak, od začátku k tomu takto přistupuji a víceméně se tím bavím bez šance, že byste buď vy nebo já akceptovali to druhé. Diskuze tohoto typu nemá a nemůže mít konec..."klidně, ale nijak to neřeš, prostě včera se zde střetli zástupci dvou antagonistických světů a koncepcí" Akorát jste si mohli odpustit poznámky jako "žvásty" apod, kteréžto bych také s přehledem mohl používat. |
|
|
|
Milý Fuky, nikde nepíši, že všechny pevnosti jsou stejné, ale stejně naprd. Ne, opravdu se nedomnívám, že každá z pevností byla vyřazena na základě útoku Sturmgruppe Granit. To co ale nechceš pochopit a akceptovat je to, že žádnému ze států budujících opevnění nebylo toto nic platné a vždy ho Němci překonali (záměrně píši všude Němci, jelikož celou tuto diskuzi je v mé teorii jediná díra a tou je Finsko, kde jako v jediné zemi opevnění zafungovalo jak mělo - nicméně proti němu stála jakási podivná horda a nikoliv německý blitz). Ať již v případě E-E pomocí kluzákového výsadku, tak v případě M-L jejím prostým ignorováním a prostým postupem z jiného směru, stejně tak v případě Met-L opět jejím obejitím. A-W taktéž odolával velice krátkou dobu a W-W také spojence nijak pronikavě nezadržel, ačkoliv z něj měli vítr. |
|
|
|
Fuky napsal v č. 2462: klidně, ale nijak to neřeš, prostě včera se zde střetli zástupci dvou antagonistických světů a koncepcí "mbbb:měl bych takový návrh, ozvu se na mail. Já to tak nějak postupně pročítám a některým žvástům (pardon) se nestačím divit..." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců