Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců
|
|
---|---|
LG:Tak to si opravdu vystihla,je vidět,že rozumíš profilu uživatele.. | |
|
|
Enigmo to chce klid a nohy v teple. Já udělám nejlíp pokud si tak nabroušená, že se s tebou nebudu bavit. Sprostě ať nadávají chlapy u nich to má cosi do sebe, ale ne ženy. takže klid. | |
|
|
gen.Hogo-Fogo napsal v č. 895: Hmm vševěd!
"Alespoň vím, že jsi s tím pětkováním začal"
gen.Hogo-Fogo napsal v č. 896: bože můj! A v čem se lišíš ty od skopčáka, jehož děda mordoval české občany?? Plivnul bych ti do xichtu! Ty čechu!
"V čem se lišíš od zástupců landsmanšaftu, akoráť opačným znaménkem. Kdy už konečně skončí to válečné štvaní."
gen.Hogo-Fogo napsal v č. 897: "Pro hrst mincí uděláte ze zločinu "spravedlivou věc". Kde je pak nějaká hranice-zřejmě v pekle!" Asi z bible ne? |
|
|
|
DuGalle napsal v č. 901: co si představuješ, že já si představuju? snad né to ..... a ..... a taky .................................................. ....... Tak popros někoho kompetentního " Pokud si pod těma tečkama představuješ to samé co já, tak se zase HF bude dožadovat abych vás vyloučil za hrubé urážky " |
|
|
|
Pokud si pod těma tečkama představuješ to samé co já, tak se zase HF bude dožadovat abych vás vyloučil za hrubé urážky Ale co, naštěstí jsem nekompetentní... |
|
|
|
Jé, tady teď bude nuda...... HF je ...........(doplňte si). Nemám slov. |
|
|
|
zalman napsal v č. 890: a generace našich dětí nebude muset platit dluhy státního rozpočtu, které teď tak narůstají, co? "člověk, který nic nespáchal platit za zločiny jiných ať je to kdo je to." |
|
|
|
Pro hrst mincí uděláte ze zločinu "spravedlivou věc". Kde je pak nějaká hranice-zřejmě v pekle! | |
|
|
V čem se lišíš od zástupců landsmanšaftu, akoráť opačným znaménkem. Kdy už konečně skončí to válečné štvaní. | |
|
|
Alespoň vím, že jsi s tím pětkováním začal. | |
|
|
Enigma napsal v č. 892: Místo argumentů sprostá slova? Pamatuj si, že násilí se vrací jako bumerang k tomu kdo jej vypustil! V tvém případě nezbyde pak jen než pleskat. "Ty jsi jseš totální hovado ( rozuměj vypatlaná palice ), a ne mírumilovnej člověk (jiná slova pro tebe nenajdu) a klidně, ať mě odtud vyhodí (nebylo by to poprvé) aby sis nemyslel, že jsem tu nějakej prominent! Nemá cenu ti vůbec něco vysvětlovat, protože ty meleš ty svoje krávoviny (a to podtrhuju!) pořád dokola! Takže sbohem. Myslím že curahee tě označil tak přesně , že lépe nemohl!" |
|
|
|
Enigma napsal v č. 882: A oni mu teď mají plati za nic? Co jim on za to dal? Nebyly to snad konkrétní lidé nebo je stát nějaký bůh nebo co? Být tebou o morálce vůbec nemluv. Zločin spáchaný na někom mu dává jen právo trestat zločince (s tím plně souhlasím) ne útočit na jiné neviné lidi (s tím souhlasíte vy). "Další věc je morální dluh, který vůči nám také mají, který asi nezaplatí žádné peníze. ( můj děda dostal za nucené nasazení okolo 80 000 kč!)Jeden z těch šťastnějších, že se toho dožil. Jemu 84!!! A je to naprosto v pořádku. To jim tam měl hákovat zadarmo? A skopčákům? " |
|
|
|
Enigma napsal v č. 882: Ale má znovu se tu zeptám zda má člověk, který nic nespáchal platit za zločiny jiných ať je to kdo je to. A má se to z toho důvodu, že jsou to jeho peníze a ne vaše. Náprav křivd jinou křivdou znamená neustálý koloběh křivd, který se nedá zastavit. "Malomyslné ( spíše slabomyslné ) řeči, že je to trestání dnes nevinných němců s tím nemají vůbec co dělat." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 887: Jedna věc je ta že musí zaplatit za využívání naší republiky pro válku ( hospodářství atd atp jak už jsem psal níže, a druhá je to odškodnění " útrpné " či jak bychom to nazvali. To první musejí zaplatit jednoznačně a o tom duhém se opravdu můžeme dohadovat dokola. Řekl byc však že němci jsou s placení na tahu nebo snad ne? Až zaplatí co mají, pak se můžeme bavit dále!!! "To je stejné, jako když Sudetší Němci po nás (rozumněj potomcích přímých aktérů) chtějí odškodnění za vyhnání." |
|
|
|
Enigma napsal v č. 882: To je stejné, jako když Sudetší Němci po nás (rozumněj potomcích přímých aktérů) chtějí odškodnění za vyhnání. To jestli to mají dostat je už ale jiná otázka (zde mockrát prodiskutovaná) "Malomyslné ( spíše slabomyslné ) řeči, že je to trestání dnes nevinných němců s tím nemají vůbec co dělat." |
|
|
|
Já měl dojem, že Němci, účastnící se odboje, už byli odškodněni... | |
|
|
To dzin: Odškodnění se jim většinou nedostalo (chci věřit že případ knížete Schwarzenberga a speciální zákon vyvlastňující jeho majetek (jeden z nejostudnějších zákonů, jaký kdy Československo schválilo), neb na člověka sice německy mluvícího, ale hlásícího se k českému občanství, činného v odboji a pronásledovaného nacisty Benešovy dekrety opravdu nemohly, je vyjímkou a že jim alespo%n nezabavili majetek)... Mnoho jich ale bylo odsunuto "dobrovolně", neb je sice vyňali z odsunu, ale jejich nejbližší příslušníky nikoliv. V takovém případě byl jejich osud stejný jako ostatních odsouvaných, včetně kvót na odnos majetku, které ještě průběžně snižovali bandité z RG a "partyzánů"... Navíc mnoho Němců, co byli vyňati z odsunu, strávilo mnoho času na nucených pracech, či jim byl radikálně krácen plat... |
|
|
|
Dzin napsala v č. 883: Ano,rychlý odsun... "resp. se jim něco jako odškodnění dostalo" |
|
|
|
Béďa: (877) Já měl dojem, že němečtí antifašisté na území ČSR odškodněni byli, resp. se jim něco jako odškodnění dostalo? | |
|
|
gen.Hogo-Fogo napsal v č. 820: V praxi to znamená, že němci coby národ si jimi vyvolanou válkou a naší a nejen naší okupací, využíváním přírodních a lidských zdrojů, zabavením vojenského materiálu, usurbací hospodářství a zemědělství vytvořili veliký dluh! Dluhy jednoho státu se mají ( měli by ) platit.Tedy to není trest, ale dluh. Další věc je morální dluh, který vůči nám také mají, který asi nezaplatí žádné peníze. ( můj děda dostal za nucené nasazení okolo 80 000 kč!)Jeden z těch šťastnějších, že se toho dožil. Jemu 84!!! A je to naprosto v pořádku. To jim tam měl hákovat zadarmo? A skopčákům? Tedy když opravdu popřeme WW2 jako celosvětový konflikt(což pochopitelně nejde) tento dluh němci, tedy i dnešní němci bez ohledu na to či žijí nebo ne mají. S tím nehneš.Bohužel praxe je dnes jiná, protože zde znovu není nikdo kdo by němcům "šlápnul na krk " a řekl budete platit. Malomyslné ( spíše slabomyslné ) řeči, že je to trestání dnes nevinných němců s tím nemají vůbec co dělat. Nicméně by sis to měl srovnat v makovici, než vůbec začneš obhajovat chudinky němce, sudetoněmeckou pakáž vůbec. Jsi pseudomoralista, který neví o čem mluví! "V praxi vaše návrhy zní: nevadí, že jste nic neprovedli pikejte. Lepší když zločiny budem množit, že." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců