Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců
|
|
---|---|
curahee napsal v č. 836: Jedna sem, jedna tam. Důležité je, od koho to je, takhle z toho mám maximálně tak prču... "To budou známečky až pan gen.Hogo-Fogo bude mít 100příspěvků..." |
|
|
|
DuGalle:To budou známečky až pan gen.Hogo-Fogo bude mít 100příspěvků... | |
|
|
gen.Hogo-Fogo napsal v č. 834: Že by vláda? A hádej hlavičko jako to má spojitost s německem a okupací... "Ať ho zaplatí ti co ho udělali, nic nemusím na svých argumentech měnit." |
|
|
|
DuGalle napsal v č. 831: Ať ho zaplatí ti co ho udělali, nic nemusím na svých argumentech měnit. "To jsi na velkém omylu. A opět jsme u toho - taky z druhé strany odmítáš vrácení ruského dluhu?" |
|
|
|
DuGalle napsal v č. 831: Těžko absolutně jsi to nepochopil nikdo nemá právo okrádat druhé. Já to zde nikdy neobhajoval."To je sice moc hezké, ale s tím se nikam nedostaneš. Tímhle způsobem můžeš začít vykrádat supermarkety a budeš nepostihnutelný, jelikož zákony jsou tu od lidí, které jsi nezažil, neviděl a už vůbec nevolil..." Naopak vaše argumenty tuto možnost: tj. ať platí neviní již plně zahrnují. |
|
|
|
DuGalle napsal v č. 825: Jednoduše uplně stejně. Nemá cenu nahrazovat staré křivdy novými. A rozvíjet tak nenávist (to neplatí o vrazích a lupičích) "A jak vysvětlíš, že se dovolává tohoto samého? Aneb vratťe zabavený majetek, vraťte nám Alsasko, vraťte nám kolonie v Africe, vraťte nám DDR apod?" |
|
|
|
gen.Hogo-Fogo napsal v č. 826: To jsi na velkém omylu. A opět jsme u toho - taky z druhé strany odmítáš vrácení ruského dluhu?
"nejsem zodpovědný jak to bylo tuším za Stalina za rozhodnutí svých rodičů a nebo dokonce za rozhodnutí několika soukromníků v čele vlády"
gen.Hogo-Fogo napsal v č. 826: To je sice moc hezké, ale s tím se nikam nedostaneš. Tímhle způsobem můžeš začít vykrádat supermarkety a budeš nepostihnutelný, jelikož zákony jsou tu od lidí, které jsi nezažil, neviděl a už vůbec nevolil... "kterou jsem ani nevolil a s jejíž politikou nesouhlasím" |
|
|
|
hogo-fogo:Furt omíláš to samé,děti rodiče,je to pořád dokola,tvý argumenty pomalu skomírají. | |
|
|
hogo-fogo:A ty neumíš rozlišovat mezi utrpením a spravedlností! | |
|
|
gen. Hogo-Fogo: pleteš si odpovědnost státu a odpovědnost jedince, samozřejmě Němci narození po válce s válečnými zločiny nemají nic společného, ale ze svých daní museli zaplatit odškodnění obětem holocaustu apod. protože jejich stát je za to zodpovědný | |
|
|
DuGalle napsal v č. 823: Pořád mohu odmítnout, nejsem zodpovědný jak to bylo tuším za Stalina za rozhodnutí svých rodičů a nebo dokonce za rozhodnutí několika soukromníků v čele vlády, kterou jsem ani nevolil a s jejíž politikou nesouhlasím. "Hmm, a co takové "nástupnictví"? Nepřebírá tím náhodou stát závazky, které způsobil ten, na jehož místo "nastupuje"? Aneb v překladu do jazyka tobě srozumitelného - když socdem udělá mezinárodní dluhy za miliardy dolarů tak my to po dvaceti letech odmítneme slovy "sorry, ale to my ne, to naši otcové"?" |
|
|
|
gen.Hogo-Fogo napsal v č. 822: A jak vysvětlíš, že se dovolává tohoto samého? Aneb vratťe zabavený majetek, vraťte nám Alsasko, vraťte nám kolonie v Africe, vraťte nám DDR apod? "Vysvětlite mě jak Němec, který byl za války ještě dítě nebo se narodil po válce může za činy svých předků." |
|
|
|
curahee napsal v č. 821: Nebyli, byli to vrazi. Pokud nejsi schopen rozlišovat dobro a zlo nevím je to tvoje věc. "Oni byly taky dobrými lidmi,např.v Lidicích!" |
|
|
|
gen.Hogo-Fogo napsal v č. 820: Hmm, a co takové "nástupnictví"? Nepřebírá tím náhodou stát závazky, které způsobil ten, na jehož místo "nastupuje"?"V praxi vaše návrhy: zní nevadí, že jste nic neprovedli pikejte. Lepší když zločiny budem množit, že." Aneb v překladu do jazyka tobě srozumitelného - když socdem udělá mezinárodní dluhy za miliardy dolarů tak my to po dvaceti letech odmítneme slovy "sorry, ale to my ne, to naši otcové"? |
|
|
|
Vysvětlite mě jak Němec, který byl za války ještě dítě nebo se narodil po válce může za činy svých předků. | |
|
|
Oni byly taky dobrými lidmi,např.v Lidicích! | |
|
|
DuGalle napsal v č. 818: V praxi vaše návrhy zní: nevadí, že jste nic neprovedli pikejte. Lepší když zločiny budem množit, že. "No to je geniální, v praxi to bude asi následovné: Nevadí že jste nám tu několik let drancovali průmysl a učili jíst soju, nám to nevadí, poněvadž kdyby nám to snad vadilo, tak vás tu máme za chvíli znovu " |
|
|
|
A co má být? Já se snažím (jistě nedokonale a možná i málo) být v prvé řadě dobrým člověkem. | |
|
|
gen.Hogo-Fogo napsal v č. 816: No to je geniální, v praxi to bude asi následovné: Nevadí že jste nám tu několik let drancovali průmysl a učili jíst soju, nám to nevadí, poněvadž kdyby nám to snad vadilo, tak vás tu máme za chvíli znovu "Jen si dělej šašky, ale věř že nespravedlnost a násilí má tendenci plodit jen násilí a nediv se když se obrátí proti tobě." |
|
|
|
Jsem Čech,stačí?! |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Sudetoněmecká otázka, odsun sudetských Němců