Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
Nějak srozumitelněji? | |
|
|
Ahoj,nemá někdo fotografie,nebo plány uzávěry se závorou a 2 řopíky.Dík | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 6864: Otázkou je, zda jsi netrefil link, nebo je chyba v tvé pozornosti na hodinách geografie "Mno tak co netrefil jsem link, díky za opravu " |
|
|
|
Mno tak co netrefil jsem link, díky za opravu | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 6862: = R.Lášek - Postavení Vltava"Byl bych konkrétnější s odkazem na knihu: bunkry.cz/knihy/book.asp?action=detail&i..." Jseš si jist tím, že v této knize najdeš něco o opevnění na Mělnicku? Možná bych přeci jen raději zkusil tohle: bunkry.cz/knihy/book.asp?action=detail&i... |
|
|
|
Byl bych konkrétnější s odkazem na knihu: bunkry.cz/knihy/book.asp?action=detail&i... | |
|
|
www.pevnosti.cz/pevnosti.html Tady je seznam knížek pevnosti, tak kukněte do které oblasti spadá to vaše lo. |
|
|
|
Fuky: To je naprosto jedno jaké. Nějaké, které mi ještě nejsou známé... Nebo třeba doporučení, kde je sehnat.... ramasa: Děkuji za doporučení, nějaké bližší informace o knize? třeba ISBN nebo autor? takhle jo to dosti široký pojem |
|
|
|
Arny napsal v č. 6857: "Dobrý večer všem, sháním informace o objektu LO v prostoru Mělníka, přesněji na kose (úporu) před soutokem Labe a Vltavy. Kdysi se říkalo "V Tramtárii". Byl součástí vnějšího obranného opevnění Prahy. Po "Mnichovu" byl němci odstaněn (odstřelen), protože se báli, že by ho případní povstalci mohli využít k boji. " Doporučuji knížku z edice Pevnosti z tohoto prostoru. |
|
|
|
Arny napsal v č. 6857: Jaké informace by sis asi tak představoval? "Dobrý večer všem, sháním informace o objektu LO v prostoru Mělníka, přesněji na kose (úporu) před soutokem Labe a Vltavy. Kdysi se říkalo "V Tramtárii". Byl součástí vnějšího obranného opevnění Prahy. Po "Mnichovu" byl němci odstaněn (odstřelen), protože se báli, že by ho případní povstalci mohli využít k boji. Kdyby někdo měl o něm více informací ať se ozve, nebo třeba i o jiných částech opevnění, i třeba již zničených. Děkuji Všem. " |
|
|
|
Dobrý večer všem, sháním informace o objektu LO v prostoru Mělníka, přesněji na kose (úporu) před soutokem Labe a Vltavy. Kdysi se říkalo "V Tramtárii". Byl součástí vnějšího obranného opevnění Prahy. Po "Mnichovu" byl němci odstaněn (odstřelen), protože se báli, že by ho případní povstalci mohli využít k boji. Kdyby někdo měl o něm více informací ať se ozve, nebo třeba i o jiných částech opevnění, i třeba již zničených. Děkuji Všem. |
|
|
|
ivoradek napsal v č. 6849: Nějakou tu zimu již je inzerováno vydání publikace "Hraničáři z Kladské kotliny". Tam byste sestavu příslušné části HP 6, vč. velitelů objektů měl přehledně najít. Kdy zmiňovaná práce ve skutečnosti vyjde mi však není známo." Dobrý den, měl bych dotaz. Zajímala by mě jména a hodnosti velitelů osádek pěchotních srubů od Maliníku po Boudu. Nevíte, kde bych tato data mohl vyčíst? Nějak se mi to nedaří nikde vyhledat... Děkuji, " Zajímá Vás konkrétně nějaký objekt nebo se snažíte zařadit jméno? |
|
|
|
Aha to jsem nevěděl, zajdu si do té knihovny. Ještě jednou děkuji za radu. | |
|
|
ramasa napsal v č. 6852: Tady tě odkážu na knihovnu. "Díky. Mohl bych požádat o scan ?" |
|
|
|
Glynwed napsal v č. 6851: Český překlad Denkschriftu je chráněn copyrightem včetně ilustrací a majitelem je Jan Škoda, nakladatelsrví Fortprint. "V Denkschriftu je nákres postavení KPÚV vč. krytu pro posádku. " |
|
|
|
Díky. Mohl bych požádat o scan ? | |
|
|
ramasa napsal v č. 6848: V Denkschriftu je nákres postavení KPÚV vč. krytu pro posádku. "Pánové měl bych takový specifický dotaz, nemáte někdo fotky nebo směrnice pro to, jak zamaskovat nebo vytvořit "okop" pro KPÚV ? " |
|
|
|
Nabídka na odbornou exkurzi - viz pozvánka v příloze. Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
Dobrý den, měl bych dotaz. Zajímala by mě jména a hodnosti velitelů osádek pěchotních srubů od Maliníku po Boudu. Nevíte, kde bych tato data mohl vyčíst? Nějak se mi to nedaří nikde vyhledat... Děkuji, |
|
|
|
Pánové měl bych takový specifický dotaz, nemáte někdo fotky nebo směrnice pro to, jak zamaskovat nebo vytvořit "okop" pro KPÚV ? Nikde jsem nic nenašel a přece musely být nějaké smernice jako pro kulometná postavení nebo ne ? Nebo se počítalo s mobilními přesuny, tak se nějaké pevné postavení moc neřešilo ? Díky |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938