Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
tankan napsal v č. 6885: Záleží na tom, jaké plány potřebuješ.... minimálně půdorysy by se našly. "plány KS-52 a RS-84" |
|
|
|
Jak se pánové díváte na použití útočného granátu vz. 34 do granátových skluzů? Podle všeho by mělo být jeho použití při odvinutí pásku vrhové pojistky bezproblémové. | |
|
|
vím,že to sem nepatří,ale scháním plány prvorepublikového panceřového vlaku a dále plány KS-52 a RS-84,pokud by někd měl vebo vědel kde sehnat,byl bych vděčen. | |
|
|
Zdravím, Památník II. světové války v Hrabyni začíná připravovat výstavu o dějinách lehkého opevnění, která by měla podchycovat nejen 30. léta, ale též válečné a poválečné období. V této souvislosti se obracíme i na soukromé sběratele a nadšence, kteří by se byli ochotni podělit o kopie fotografií, vzpomínky pamětníků a další výsledky svých výzkumů. Předem díky za veškeré nabídky. | |
|
|
něco je v knize Utajená obrana železné opony, něco je též v Plzeňské čáře | |
|
|
Může prosím někdo doporučit publikaci nebo článek o poválečné reaktivaci lehkých opevnění a jejich využití ČSLA? Díky. | |
|
|
jkmineral napsal v č. 6880: To už je lepší koupit za 30 000 celý řopík, než za 3 500 jednu vchodovou střílnu v dezolátním stavu, no ne ? Armáda jich prodává řadu... "Pancíř z pevnostního opevnění. " |
|
|
|
Pancíř z pevnostního opevnění. www.auktiva.cz/pancir-z-pevnostniho-opevneni... |
|
|
|
Lokalita je to jistě zajímavá. Ovšem "odbor pro nakládání s nepotřebným majetkem" asi používá jinou evidenci než ropiky.net, protože některé objekty se mi nepodařilo dohledat. Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
výprodej řopíků www.onnm.army.cz/url/nabidka_nemovity.php?st... |
|
|
|
Pokud mě paměť neklame, tak soupis výbavy objektů je nejen ve zmíněné knize, ale i v nějakých dalších nových publikacích. Takže je potřeba sednout a hledat. Co se týče odstínů barev jednotlivé vnitřní výbavy, opakuji ještě jednou a zřetelně - prostudovat diskusi na forum.ropiky.net a popřípadě tamtéž položit doplňující otázku. | |
|
|
to už jsem si pročetl a takové podrobné informace tam nejsou |
|
|
|
Vyzkoušel bych si nastudovat základní literaturu k problematice. Nejnověji viz bunkry.cz/knihy/book.asp?action=detail&i... Případné dotazy na technické detaily budou jistě zodpovězeny na webu forum.ropiky.net |
|
|
|
Zdravím.potřeboval bych znát rozměry a zbarvení beden od mábojů a granátů do řopíku.Dále jaké bylo vnitřní vybavení řopíku vz.37E dík.Pavel | |
|
|
hledám všechny zajimavé zátarasy,abych si mohl vybrat a potom realizovat | |
|
|
Taky jsem měl ten pocit. | |
|
|
Na infernetu jsou nějaké informace o Ippence třeba tady: csopevneni.xf.cz/Vybava/Ippen/Ippen1.htm Výkresy řopíků jsou takřka v jakékoli publikaci o opevnění. Měl jsem pocit, že byl myšlen konkrétní případ v úseku II - Šahy u Homoku na Slovensku. |
|
|
|
díky,nic konkrétního nehledám,jenom zajimavého,budu to realizovat na jaře na zahradě v měřítku 1:16 | |
|
|
Pokud tazatel měl namysli konkrétní případ na Slovensku, jistě se něco najde i v Atypických objektech od Iva Vondrovského. | |
|
|
31. svazek: J.Beneš, J.Lakosil, M.Nič, J.Škoda - Zvláštní zařízení na komunikacích v letech 1936-38 |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938