Československé opevnění z let 1935-1938

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
381-400 z 2724
<< 17 18 19 20 21 22 23 >>
Po
Fuky 29.1.2008 19:47 - č. 6563
Fuky he? www.mo-stranky.webgarden.cz/5-podusek-smolkov Kdo to dělá? Já fakt nevím, proč jsou stránky tohoto typu na Bunkry.cz v odkazech...
mbbb napsal v č. 6562:
" Co se třeba chystá za nové knihy o opevnění?"
Kdy vyjde od Codyho SOS 3? Jinak něco z knih bylo tuším v Brně avizováno, ale fakt si nevzpomenu, co to bylo.
mbbb 27.1.2008 23:22 - č. 6562
mbbb nějak nám to tu chcíplo, pojďme aspoň drbat.

Co se třeba chystá za nové knihy o opevnění? Já teď vo žádnejch nevím. Jen - knížka pana K. o Trutnovsku, kerá se připravuje již mnoho let je stále v nedohlednu ...
Ondra 18.1.2008 10:41 - č. 6561
Ondra Tisková zpráva: Pardubický kraj - Králicko - tvrz Bouda
PRVNÍ LETOŠNÍ ZPŘÍSTUPNĚNÍ DĚLOSTŘELECKÉ TVRZE BOUDA
Letošní první mimořádný zimní vstup do podzemních prostor dělostřelecké tvrze Bouda proběhne poslední lednový víkend. V rámci pravidelných kontrol a provádění údržby objektů tvrze budou moci zájemci Muzeum čs. opevnění – dělostřeleckou tvrz Bouda navštívit 26.–27. ledna 2008.
Zimní prohlídky umožňují spatřit podzemí tvrze ve zcela rozdílné podobě – než-li je tomu v létě – díky zcela vyschlým chodbám a sálům. V uvedených dnech připravují provozovatelé prohlídky v 11, 12, 13 a 14 hodin. Aktuální počasí a náročnost zpřístupnění tvrze Bouda v zimním období mohou být příčinou změn a to i zásadních. Proto doporučujeme ověřit si platnost údajů cca 3 dny předem na kontaktu: [email protected]
Pokud teploty nezpůsobí odtátí všeho sněhu, pak přímo ke vchodovému objektu tvrze Bouda vede značená běžecká trať. Přístup pro vyznavače běžeckého lyžování je možný z několika směrů: nejkratší trasa vede od Suchého vrchu a Červenovodského sedla, dále se nabízí trasa z Mladkova, Lichkova, nebo Jablonného nad Orlicí. Tytéž obce, stejně jako nejbližší Těchonín, jsou zároveň východištěm turistických pěších tras.
Další informace o tvrzi Bouda najdete na www.boudamuseum.com o lyžařských trasách a provozovaných skibusech, které mohou posloužit pro pohodlné dopravení se do blízkosti tvrze Bouda, najdete na www.obeccenkovice.cz/lyzarske_bezecke_trate.htm a na www.orlicko.cz .
Společnost přátel čs. opevnění, o. p. s.
Ondra 21.12.2007 10:39 - č. 6560
Ondra Nové knihy na E-shopu Bouda

opevnění
obchod.boudamuseum.com/index.php?main_page=p...
technika
osobnosti
Fuky 9.12.2007 10:53 - č. 6559
Fuky
čet.Hrad napsal v č. 6558:
"Hartmann. Je v ní jedna z našich fotek švarclosky"
To jsem zaregistroval.
čet.Hrad napsal v č. 6558:
"Ale tak tuto oblast jsi chtěl zprcovat ty, pole máš pořád volné"
Pole ano, ale archivy nikoli.
čet.Hrad 8.12.2007 11:12 - č. 6558
čet.Hrad
Fuky napsal v č. 6555:
"Zato od toho záchytného háku si hodně slibuju a těším se na to, už to někdo má?"
Hartmann. Je v ní jedna z našich fotek švarclosky

Fuky napsal v č. 6556:
"Ona kdyby vyšla Hanička po stopadesáté první konečně s detailním popisem toho, co se tam dělo před patnácti a více léty, vůbec bych se nezlobil."
Ale tak tuto oblast jsi chtěl zprcovat ty, pole máš pořád volné
Jan Ciglbauer 8.12.2007 09:56 - č. 6557
Jan Ciglbauer Ta brožura o Haničce je spíš jen pro turisty a laiky, jako většina podobných publikací.
Záchytný hák už mám doma, ale teprve jsem ho začal číst, takže z toho jak jsem si to prohlížel, jsou tam určitě zajímavé méně známé informace o polských útočných plánech, odporu českých obyvatel proti polské okupaci a polských ženijních zkouškách i krátká kapitola o polských objektech inspirovaných naším opevněním, ale to je myslím i tak známé. No a samozřejmě popisy úseků včetně jejich dnešního stavu.
Kdyby někoho hlouběji zajímala problematika Polského útoku na ČSR, tak například v časopise Soudobé dějiny XI/4 vyšel osmistránkový článek Jiřího Friedla "Chtěli Poláci napadnout Československo?"
Fuky 7.12.2007 23:34 - č. 6556
Fuky
mbbb napsal v č. 6554:
"kdyby místo Haničky po stopadesáté vydali něco pořádného "
Ona kdyby vyšla Hanička po stopadesáté první konečně s detailním popisem toho, co se tam dělo před patnácti a více léty, vůbec bych se nezlobil. Ale přínos téhle publikace nějak hledám marně.
Fuky 7.12.2007 23:31 - č. 6555
Fuky Hanička není nikterak převratná, pěkná je, ale že by tam oproti původní brožuře byla nějaká kvanta nových převratných informací se říct nedá. Na brněnském srazu jsem jí koupil prakticky jenom kvůli Kachlíkovým kresbám...
Zato od toho záchytného háku si hodně slibuju a těším se na to, už to někdo má?
mbbb 7.12.2007 23:31 - č. 6554
mbbb
Jan Ciglbauer napsal v č. 6553:
"SPČO Brno o Haničce "
kdyby místo Haničky po stopadesáté vydali něco pořádného - již před mnoha lety na Cihelně avisovanou Krvavou hranici vlasti. To by byl záslužný počin, nu což, příští rok bude pro změnu Šatov po stotřicátéprvní.
Jan Ciglbauer 7.12.2007 18:20 - č. 6553
Jan Ciglbauer Kniha je také k dostání na www.bunkry.cz kde jsou i další novinky - nová publikace SPČO Brno o Haničce a pevnostní kalendář.
Ondra 7.12.2007 11:43 - č. 6552
Ondra Nová kniha o čs. opevnění na E-shopu Bouda

Fuky 4.12.2007 15:08 - č. 6551
Fuky
mbbb napsal v č. 6547:
"tohle sou docela zajímavé obrázky: www.youtube.com/watch?v=GKAxyXZsNO4 "
Zajímavé je i tohle - www.youtube.com/watch?v=brOzvhzgPZs , na to je tam hned pod tím "tvým" videem odkaz.
ramasa 4.12.2007 14:43 - č. 6550
ramasa
Jan Ciglbauer napsal v č. 6549:
"Dá se to z youtube nějak stáhnout?"
pokud chces stahnout cele video najed na stranku stahuj a stahni si do pocitace youtubedownloader a pres nej to muzes stahnout
Jan Ciglbauer 4.12.2007 10:06 - č. 6549
Jan Ciglbauer
mbbb napsal v č. 6547:

tohle sou docela zajímavé obrázky:
Tak to jsou opravdu ušácké záběry. Musím dát odkaz na ropiky. Dá se to z youtube nějak stáhnout?
Jan Ciglbauer 4.12.2007 10:00 - č. 6548
Jan Ciglbauer Ano, v Borovanech vždycky provází dva kluci od nás, pokud se nás tam nesejde víc. Na našich stránkách je o céčku ve složce KVH Veselka. Ty dobovky od 259 HDO mám po pradědovi, byl tam na vojně.
mbbb 4.12.2007 09:09 - č. 6547
mbbb tohle sou docela zajímavé obrázky:

www.youtube.com/watch?v=GKAxyXZsNO4

mihnou se tam i naše tanky a na konci je plamenometný útok na řopík
Fuky 3.12.2007 20:09 - č. 6546
Fuky
Jan Ciglbauer napsal v č. 6545:
"bohužel naše klubovní 36ka u Borovan, kterou spravuje Pepa Frýba je nyní jaksi ve stavu ohrožení, protože při nedávné rekonstrukci trati došlo k odkopání objektu a naopak navezení haldy zeminy před vchod, snad to do jara dají do pořádku."
Ale, copak to? Výstavba koridoru? Já jsem tedy upřímně řečeno ani nevěděl, že Borovany, stejně jako Veselka patří pod vás, respektive že to máte pod jednou hlavičkou a už vůbec jsem netušil, že v Borovanech provázíte, měl jsem vždycky za to, že je objekt prázdný a jenom namaskovaný.
Mimochodem, ty dobovky na vašem webu stojí za to. Mám namysli především ty první čtyři.
Jan Ciglbauer 3.12.2007 18:34 - č. 6545
Jan Ciglbauer Díky za pochvalu i za vložený odkaz. I vaše stránky jsou moc pěkné; bohužel naše klubovní 36ka u Borovan, kterou spravuje Pepa Frýba je nyní jaksi ve stavu ohrožení, protože při nedávné rekonstrukci trati došlo k odkopání objektu a naopak navezení haldy zeminy před vchod, snad to do jara dají do pořádku.
Fuky 3.12.2007 14:37 - č. 6544
Fuky
Jan Ciglbauer napsal v č. 6543:
"Další muzeum LO má své stránky: www.majdalena.estranky.cz"
Díval jsem se na ně o víkendu, máte je pěkné, dával jsem na ně odkaz do jedné starší odpovědí na dotaz - www.fronta.cz/dotaz/muzeum-cs-opevneni-majdalena
381-400 z 2724
<< 17 18 19 20 21 22 23 >>
Po