Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Do Churchillových pamätí som sa chcel pustiť aj ja, ale stále keď zbadám v knižnici vedľa seba tých 5 alebo 6 hrubých kníh, tak ma to nejako prejde. | |
|
|
guano napsal v č. 1296: "Jo, komletne." A jsou dobrý? |
|
|
|
hit7run (1294): Jo, komletne. | |
|
|
HIT7: Myslíš ty vydaný v roce 1991 (nebo nějak tak...) nebo ty co vyšli někdy na jaře tohoto roku? | |
|
|
četl někdo paměti W.S.Churchilla? | |
|
|
Worchester: Vyjde to až v září! Ale myslím že mě odradí cena (1500Kč) | |
|
|
Perry napsal v č. 1288: To chci!!!! Jenže u nás to nemaj "www.libri.cz/kniha.php?kniha=241" |
|
|
|
V knize Ocelová pěst Ruperta Butlera. | |
|
|
Neznáte či nevíte kde bych mohl sehnet něco o Commandos??? | |
|
|
...až ta cena... | |
|
|
Tohle vypadá velmi zajímavě... www.libri.cz/kniha.php?kniha=241 |
|
|
|
Willi napsal v č. 1286: četl velmi zajímavá. "Super beletria je od Harryho Thurka:Hodina mrtvých očí" |
|
|
|
Super beletria je od Harryho Thurka:Hodina mrtvých očí | |
|
|
Béďa: Heršvec, to mi jeho jméno napiš, moc by mě to zajímalo. | |
|
|
Myslím že na dou svého zvyku je Zákopová válka velmi kvalitní publikace, mimochodem Heřtová jí jen zaštátilanapsal jí její kolega, jménem is nejsem jistý, ale v dalším vydání to je již pod jeho jménem. | |
|
|
Nevíte někdo o knize zabývající se tématem září 1938 nebo třeba nějakou historickou fikci, kde se ČSR postaví Němcům na odpor nebo se stane neutrální jako v knize Peklo Beneš? | |
|
|
karaya1: Jasně, bylo to napsáno z účelem přiblížit zákopovou válku čtenářům. Ten bylast o bolševické revoluci tam je vzhledem k době nutný a to o ruských vojácích (ale i o francouzských a atd. třeba v roce 1917 se vzpouru ve francouzské armádě podařilo utlumit až potom, co Petain slíbil jako nový vrchní velitel, že už se útočit nebude, do příchodu většího množství vojáků USA) byla víceméně pravda, resp. většina toho, co psala. Zase, až na to jejich revoluční uvědomnění apod. |
|
|
|
Dzin (1278): Jasně, já jí neupírám výborně zpracovanou atmosféru, kvalitu ani citové zabarvení (ačkoliv většina historických prací je neutrálních). Pouze mě nějak nechce opustit pocit, že to bylo napsáno za určitým účelem... Jde o to, že tahle kniha je jiná než to, co dostaneš obvykle do rukou. Třeba to, jak se jí skvěle podařilo zachytit atmosféru "zákopové války". To navíc doplňuje poměrně dostatečně faktograficky, tak aby jsi si dokázal udělat přehled. |
|
|
|
Je tu speciální téma na tento seriál,můžeš si ho vyhledat. | |
|
|
Co říkáte na Bratrstvo neohrožených? Mně se moc líbí a vám? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii