Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
karaya1: (1277) Jde o to, že tahle kniha je jiná než to, co dostaneš obvykle do rukou. Třeba to, jak se jí skvěle podařilo zachytit atmosféru "zákopové války". To navíc doplňuje poměrně dostatečně faktograficky, tak aby jsi si dokázal udělat přehled. mig: (1276) To je tak různě. Třeba jeho popis "zápasu smrti" Dynama Kyjev. Teď si ale nevzpomenu, jestli to bylo v prvním nebo druhém díle. Ale asi v prvním. On tam má tu a tam nějakou chybičku, která ale nijak výrazně nesnižuje kvalitu knihy. |
|
|
|
Zákopová válka od Yvette Heřtové
Pln očekávání z vašich kladných reakcí jsem si ji zapůjčil ... a trochu mne zklamala. Neupírám ji kvalitu tam, kde se pí.Heřtová podrobně rozepisuje o jednotlivých operacích, ale fakt, že bitvě u Cambrai je věnováno zhruba stejně místa jako popisu „nehorázných“ podmínek míru sovětskému Rusku, je ... zarážející. Navíc mi přijde napsaná i trochu účelově, ale může to být jenom můj pocit (či stihomam).Takže mi asi nezbývá než si konečně přečíst Harta |
|
|
|
Dzin napsala v č. 1275: Zatiaľ neviem o žiadnom inom porevolučnom spracovaní tejto problematiky. Alebo sa mýlim? Aké presné informácie myslíš? "Apokalipsa v Karpatech ujde, ikdyž někde jsou zde ne zcela přesné informace, ale jinak poskytuje poměrně ucelený a dobrý přehled." |
|
|
|
mig: Apokalipsa v Karpatech ujde, ikdyž někde jsou zde ne zcela přesné informace, ale jinak poskytuje poměrně ucelený a dobrý přehled. | |
|
|
Tom napsal v č. 1273: Ja nejaké mám, len by som rád vedel, čo u nás stváral Svoboda s kamarátmi, keď naši neboli doma. Teraz čítam jednu knihu, normálne sa bojím vyjsť na záhradu, keď budem doma "Já. Docela dobré, pokud mohu soudit. Ale nemám o tomto tématu valné znalosti " |
|
|
|
mig napsal v č. 1270: Četl jsem první díl(Petr Richter),,Přez krvavé řeky". "Čítal niekto Apokalypsu v Karpetoch? |
|
|
|
Dice napsal v č. 1262: Určitě ne škvár. Nevím, jestli vydání z r. 95 je to úplné s komentářem a vysvětlivkami, ale skutečně kniha stojí za to, i když pro mnohé čtenáře mohou některé otazníky přetrvat. Je otázka, jestli by Fučík nebyl skončil na šibenici v 50. letech. Ale v Memoriálu míru v Caen je (nebo aspoň v polovci 90. let byl) jeho portrét mezi předními evropskými odbojáři (jestli mi paměť slouží, tak na 4. místě v 1. řadě. Benešova fotografie o několik řad níž.) I to o něčem vypovídá - a asi ne o tom, že to je propaganda, protože popřevratové zásahy už byly patrné (a dost trapně). "Jaký názor máte na knihu od Julia Fučíka" |
|
|
|
Čítal niekto Apokalypsu v Karpetoch? | |
|
|
Podle mne je role J.Fučíka dost dohnaná do krajnosti,objektivní zhodnocení(v kladném slova smyslu) není na škodu. | |
|
|
DAVID M napsal v č. 1264: Tak to jsem četl (vydání 1995)a líbila se mi,i když uznávám její nedostatky. Mě spíš zajímal váš názor na věc. "tak škvár to není určitě já doporučuji první kompletní vydání z roku 1995, možná ti mnohé osvětlí" |
|
|
|
www.levneknihy.cz | |
|
|
Nabídka levných knih!!! www.knihynapredaj.szm.sk/ |
|
|
|
Worchester napsal v č. 1263: tak škvár to není určitě já doporučuji první kompletní vydání z roku 1995, možná ti mnohé osvětlí. "Nečtu knihy s komunistickou propagandou" |
|
|
|
Dice: Nečtu knihy s komunistickou propagandou! | |
|
|
Jaký názor máte na knihu od Julia Fučíka, Reportáž psaná na oprátce? Doufám, že to neodbydete větou Komunistický škvár apod. prosil bych konstruktivnější názor. | |
|
|
Algernon (1259): Dik, tak nejak jsem to predpokladal..... | |
|
|
Četli jste knihu Dům v Garibaldiho ulici od Issera Harela, bývalého šéfa Mosadu. V této knize je popisován zorganizování únosu Eichmanna a následně únos a soudní proces..... moc pěkná knížka.... | |
|
|
HARM: V antíkách jsou celkem často. | |
|
|
Já mám hned tři knihy o válce v Pacifiku: Pacifik v plamenech, Vítězství v Pacifiku a Boj o Filipíny. A pak mám i další knihy, např. Poslední rok Kriegsmarine, Jak jsem vyhrál válku, Pronásledování bitevní lodi Bismarck a pár dalších. A brzy si je přečtu, jenom musím dočíst tu, co zrovna čtu(tojest Tobrůcká krysa stíhačem). | |
|
|
Churchillove 6-dielne pamäti o WW II
Tak tak, včera jsem je viděl v novém vydání v knihkupecví. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii