Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Worchester:viz.YAMATO(1571) | |
|
|
YAMATO napsal v č. 1622: Cože tam mají (měly)?!! Že bych si to tam taky koupil..... "Stánek u vlakáče, bezejmenný..." |
|
|
|
já jsem právě dočetl sborník "Prožil jsem krásný život", který vydala Matice slezská - jsou to vzpomínky financů na rok 1938 a na Stráž obrany státu. Útlá, ale hezká knížka, se zajímavými fotografiemi, které by si však zasloužily lepší papír. | |
|
|
YAMATO:škoda...podívám se v levných knihách..mám pocit že jsem to tam také viděl... | |
|
|
Trutnov...ale ten stánek už je vybrakovaný | |
|
|
YAMATO:z kterýho jsi města? já bych tam zajel | |
|
|
Stánek u vlakáče, bezejmenný... | |
|
|
YAMATO:tak to je dobře..za takovou cenu se to vyplatí zkusím se po ní také poohlédnout. kdes ji kupoval? levné knihy? | |
|
|
Á, ahoj! Připadá mi hodně dobrá...žádná heroizace Němců a podobné nesmysly. | |
|
|
YAMATO:tak co ta levná kniha? je dobrá i po delším čtení? | |
|
|
Pro všechny lidi zajímající se o letadla Luftwaffe, ale nejen pro ně doporučuji knihu Křídla Luftwaffe od Kpt.Eric Brown. Já sám jsem tuto knihu koupil za cca 80 Kč a nemohu si ji vynachválit...je tam popis 17 letounů-a to jak bombardérů tak i stíhaček,se kterými tento britský pilot létal po 2. sv.válce jako zkušební letec. Brown vás provede historií letounu,letovými vlastnostmi,výzbrojí a v neposlední řadě také vnitřní výbavou,která je na obrázcích podrobně popsána. Kniha obsahuje mnoho dobových fotografií. Kniha je vhodná též pro modeláře. Hodnocení:85% |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1616: No to bol pekny rok "kniha vyšla v roce 200 " |
|
|
|
Perry napsal v č. 1615: nevím, již je to let, co to vyšlo, ale asi ne. ARMÁDNÍ GENERÁL LUDVÍK KREJČÍ V DOKUMENTECH A FOTOGRAFIÍCH - kniha vyšla v roce 2001, vydal SPČSOB. Ta druhá kniha vyšla zhruba ve stejné době. "prodávají ještě některou z nich?" |
|
|
|
mbbb:prodávají ještě některou z nich? | |
|
|
o gen. Krejčím vyšli dvě brožurky - ta zmiňovaná a "Ludvík Krečí, tuřanský generál" obě mám a iobě se mi líbí | |
|
|
mbbb:škoda že už ho neprodávaj.... | |
|
|
Worchester napsal v č. 1611: ten Krejčí v dokumentech je taky slušnej "Perry napsal v č. 1579: "nevíte někdo jaké jsou knihy ARMÁDNÍ GENERÁL LUDVÍK KREJČÍ V DOKUMENTECH A FOTOGRAFIÍCH,FINANCEM NA PODKARPATSKÉ RUSI a ČETNICKÉ VZPOMÍNKY?"" |
|
|
|
Perry napsal v č. 1579: Hodnotit mohu pouze dvě ,teré jsem přečetl a to FINANCEM NA PODKARPATSKÉ RUSI, ta je zajímavá a někdy i vtipná , popisuje život a službu financem J . Nevyhoštěného. ČETNICKÉ VZPOMÍNKY ty mohu jako méně zdařilou, přesto pěknou knihu. Popisuje se vní život a služba četníka F.Fary, který sloužil mj. na Četnické stanici v Trutnově a Miletíně. codyprint.cz/cetnici.html codyprint.cz/financ.html "nevíte někdo jaké jsou knihy ARMÁDNÍ GENERÁL LUDVÍK KREJČÍ V DOKUMENTECH A FOTOGRAFIÍCH,FINANCEM NA PODKARPATSKÉ RUSI a ČETNICKÉ VZPOMÍNKY?" |
|
|
|
Přihlaste se někdo kdo má k dispozici poslední číslo Revi, kde je článek o Fiatech G.55. Jmenuje se to Kentauři na italském nebi. | |
|
|
mně sedí Fortprint |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii