Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
prinzE: půjčil jsem si jí u nás v knihovně - docela náhodou.Ten autor to sepsal tak,že nahrál pár magnetofonových pásků s tím jejich bývalým velitelem a pak to hodil na papír,tak jak to bylo.a je to vidět,že je to bez úprav.Nikdo si tam nebere žádné servítky....Zítra ti tady napíšu jméno autora,rok vydání a nakladatelství. | |
|
|
kreon: heeej tu knizku ci, sis koupil nebo pucil nekde??? | |
|
|
Přes víkend jsem přelouskal "Dábelskou gardu".bohužel,už si nepamatuju jméno autora.Je to kniha o skupině bývalých příslušníků Waffen SS - PartisanJägern,resp. o jejich veliteli Hansi Wangemüllerovi,kteří bylio zařazeni do cizinecké legie a nasazeni v Indočíně.Je to docela zajímavá knížka. | |
|
|
Hartmann: Ze bych porusil tradici a vyuzil bych inet k necemu jinemu nez k diskuzy a stahovani lehtivych obrazku??? :) | |
|
|
Dzin: Muzes se na to kdykoliv podivat na internetu v archivnim vysilani CT1. | |
|
|
Tak to jsem si ujit nechal. A jsem na tom lepe, ja od nej cetl knizek 12...:) | |
|
|
Fandové Hrbka (já od něj čet asi 6 knížek :), doufám, že jste si nenechali ujít na ČT1 Události a komentáře, kam byl pozván jako vojenský historik k posouzení války v Iráku. Dyžtak je to na www.ct1.cz | |
|
|
Harm: Tak niečo napísaj aj ty! |
|
|
|
Najviac ma vytáča, že niečo také o slovenských výsadkároch na Slovensku nekúpim. A pritom 5. pluk špeciálneho určenia Jozefa Gabčíka v Žiline je ozajstná elita. | |
|
|
Ja tu knihu mam taky a je skvělá koupil sem ji protože bratr byl před rokem u prukmníku v Prostějově | |
|
|
kreon:Tak sem dostal další knížku od slečny "Pruzkumníci a výsadkáři",poměrně dobrá publikace o výzbroji a výstroji ČS a CZ pruzkumníků a výsadkářů,cena 229,-,stránek zhruba 70-100. Já jí miluju!!!!(mojí slečnu) |
|
|
|
tom:pohoda,btw. je to toho 22.3,viz. setkani www.fronta.cz | |
|
|
Tom: hádej co jsem si dnes půjčil na čtení? Jen tak mimochodem,je tam dost takových...no....trochu přehnaných věcí...víš o tom? |
|
|
|
A kruci, to je zase trapas... | |
|
|
tom>ten sraz poradam jaaa":))) | |
|
|
V úterý jsem byl v Praze a na Václaváku v Melantrichu (druhý patro) jsem objevil docela zajímavý příručky ke Gew.98, puška vz.24, LK vz. 26, maschinenpistole Bergmann a další. Formát A5 a vypadalo to, že to jsou český překlady originálních návodů na používání zbraně (ukázky sborky a rozborky, podrobný popis funkce, druhy střeliva, balistické křivky,...). Ceny od cca 50-140,- Kč. | |
|
|
Bucláci..nevíte někdo jestli ještě funguje Modelpress a jestli má nějaké internetové stránky? Asi ne co? . A nemáte někdo náhodou Heinz Nowarra - FW 190 and Ta 152 nebo Jerry Campbell - FW 190A in Action? Jsou to anglický originály.česká literatura je jaksi skoupá na slovo a poznatky . |
|
|
|
Tom: chytil ses jak vosa na med ). Radek K.: tady nikdo nikoho nezná,jen tu plkáme.Až se uvidíme,tak se bude pít a mluvit o něčem normálním |
|
|
|
Tom : Raději bych výměnu, kdybys měl něco, co tě moc "nechytá", dej vědět. Nevím jestli na sraz půjdu, jsem tu příliš krátce a nikoho prakticky neznám (až na pár výjimek) | |
|
|
Pánové, vřele všem děkuji, přiznávám, tohle jsem nečekal. To Rommel: Myslíš "Německá stíhací esa" od Tolivera- mám to loňské vydání v Našem vojsku, nebo staršího Matyáše "Stíhací esa Luftwaffe" (nebo tak nějak). Mám oboje a jsem ochoten to obětovat. To Radek K.: co za ni? Něco na výměnu, nebo raději "keš"? To Rommel a Radek K.: bude někdo z vás na srazu? Tam bychom to provedli. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii