Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Tom : Ahoj, jestli máš o Zera nad Pacifikem ještě zájem, mám jí taky a klidně ti jí přenechám. Je jak nová, vlastně jsem jí ani pořádně nečetl, protože bojiště v Pacifiku mě moc nebere | |
|
|
TOM:hhmm co tedy německá stíhací esa? | |
|
|
Tom: tak ti poradim,zajdi do knihovny,půjč si jí tam a už ji nevracej.Oni potom po tobě budou chtít peníze,ale ne původní cenu .Takže to budeš mít levnější než v krámu. | |
|
|
To Rommel: bohužel, zkus ještě něco jiného ... | |
|
|
tom:nu možná máš "SS-¨zem nasáklá krví"? | |
|
|
To Rommel: od Mladé Bolky, už jsi si to přece psal kvůli srazu... Máááš! Báječně! A neprodal by jsi ho? Případně za něco nevyměnil? To Kreon: dokonce jsem byl spokojeným majitelem...Než jsem ji neprozřetelně půjčil |
|
|
|
Tom: Chceš si jí koupit? A četl jsi jí už? | |
|
|
|
|
tom:saburoa mammmmm:o)))odkud jsi? | |
|
|
Nemá někdo náhodou na prodej Saburoa Sakaie: "Zera nad Pacifikem" z roku 1994? Prosím, prosím, smutně koukám... |
|
|
|
Honda "BOJE O MOSTY NA RÝNU-Alexander Mckee" Zrovna jsem ji začal číst (jsem u "Z vojenského hlediska naprosto nezbytné").Zatím se to čte dobře,ale s tou gramatikou a překladem máš pravdu,je to hrůza :o( . Jsem ale rád,že zas po dlouhý době vyšla knížka popisující méně známá fakta(viz 1945).Jinak,co se týče knih o WW2,tak jsem docela knihomol (asi 300 knih,a kupuju další).Jen tak dál ..... |
|
|
|
nevideli ste nekdo knizku Das Reich? napsal otto wedinger...,myslim ze nema ani ceskej preklad... | |
|
|
Kreon>nu tak ja ti to prinesuu..... | |
|
|
Rommel: dobře no,tak si jí nechej . Stačí když mi řekneš název a autora,já už si to vyhledám sám...někde . Já jsem tak odevšad,nejčastěji se vyskytuji na severozápadu,ale často to střihnu do Prahy |
|
|
|
Kreon: Nííííc takovýhoo:o) Je fajn,řekl bych že vo vojenství víc než čmeláček.... Nu to Jap. letectvo.......Ale jo,něco málo,asi 8 knížek mam,copotřebuješ a odkud jsi? |
|
|
|
Rommel: tvou přítelkyni bych chtěl mít . Sháním nějaké materiály o japonském letectvu v letech 1931-45. Nevíte o něčem? |
|
|
|
Teď jsem dostal od mé přítelkyně novou publikaci "Luftwaffe-tajné projekty".Velmi podařené dílo...zhruba 250-300 stran..barevné kresby náčrty,kopie orig. plánu a pod. Doporučuju,cena je v k poměru ke kvalitě vcelku "lidová",450,-. | |
|
|
Koukal jsem na tu knížku jen v knihkupectví, tak jsem to tak prolítnul a skouknul fotky, které se mi líbily, i když jich nebylo moc a málo těch, co by mě zajímaly. Zajímal mě hlavně Remagen, ale nebyl čas to nějak hledat. | |
|
|
BOJE O MOSTY NA RÝNU-Alexander Mckee Dobré pojednání o tématu z názvu knihy,pro mne byl zajímavý hlavně rok 45,protože takto podrobně popsanými událostmi u Rýnu v 45 jsem se ještě nesetkal, zatím co roky 40 a 44,což je v podstatě Operace Market-Garden,jsou známé o dost víc. ALE, kniha má spoustu gramatických chyb(tolik jsem snad ještě neviděl), což by se ovšem dalo překousnout. Horší je to s překladem,uvedu jen příklady: “Paulova 2.výsadková protitanková baterie přistála pomocí kluzáků 18.Září ve druhé vlně.Skládala se čtyř jednotek 3kg a dvou jednotek 8,5kg děl,ze kterých ta těžší byla dopravována obřími kluzáky Hamilcer,které taženými čtyřmotorovými bombardéry Halifax.“ „Válečný deník 5. divize „dorsetských“……shrnuje události…“ -tato divize by se měla přeložit jako divizion(oddíl) nebo spíš brigáda.Žádná taková divize v této oblasti nebyla a pravděpodobně ani neexistovala. Můj celkový dojem ale až tak nejhorší není.Může se ke mně někdo připojit? |
|
|
|
A. Galland: První a poslední Nevíte náhodou,kde by se dal sehnat druhý díl knihy: Válečný deník JG 26 od Donalda Caldwella? Nějak mi v krámě utek |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii