Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Alebo kaptoli o Ju 88 a FW 190. | |
|
|
Jo je skvela.Dost fotek a krezeb mne se tam libi porovnani me 109 a spitfire. | |
|
|
Čo hovoríte na knihu Velké leetcké bitki 2. světové války ??? Včera som si ju kúpil. podľa mňa je docela super, mnoho zaujímavostíi... P.S. Až na cenz |
|
|
|
Vďaka všetkým, ktorí zareagovali na moju otázku ohľadom Voj. dejín ČS III. Ešte by ma hodne zaujímal názor P. Šrámka a davida gora. Hartmann + Dzin: Aj mňa zaujíma najmä IV. (a V.) diel, ale nedávno sa mi podarilo získať práve ten III. (za čokoládu - neber to, že ), a tak ma zaujímala jeho "použiteľnosť", keďže sa o túto problematiku až tak nezaujímam. |
|
|
|
Chtěl bych se zeptat, zda někdo neví kdy a v jakém roce vyšla kniha Miloše Hubáčka boj o filipíny. | |
|
|
Hofi: Ac mam doma vsechny, podobne jako Hartmanna me zajimal spise IV. Ale podle mne by to mohlo byt obstojne, ale samozrejmne ideologicky nezavadne. | |
|
|
Může někdo doporučit nějakou literaturu týkající se podrobněji jedné z nejrozporuplnějších osob II. odboje, prof. Vaňka ? Popř. poskytnout kopie polemických článků z Tvorby z konce 80. tých let ? Mimo očekávané knihy o Dukle (Apokalypsa v Karpatech), vyšla kniha věnovaná plk. Balabánovi. Vychází i doplněné vydání II. části asi nejlepší knihy o (nejen) domácím II. odboji - Čvančarova "encyklopedie" "Někomu žívot, někomu smrt". Většinou na pultech za cca 900, o cca 300 levněji přímo u vydavatele Laguna. |
|
|
|
Nejvíc polit. keců je v 5. a 4. díle, ty ostatní to už není tak špatné.Myslím,že pro "všeobecný" technicko-organizační přehled jsou dobré všechny. | |
|
|
Hofi: No nevím nevím, ale musím uznat, že je to jediné souhrnné dílo o čs. vojenství, jak řekl Hartmann plná ideologie. Navíc měl jsem ji jen asi měsíc půjčenou, ale snad se pro ni vypravím do knihovny | |
|
|
Hofi: No mě zajímal hlavně IV.díl Druhá světová válka, takže do III. jsem se moc nedíval. Určitě tam bude spousta keců o prohnilosti buržoazní první republiky, jim podobné jsou ostatně i ve IV. dílu. Ale co chtít víc od doby, ve která to vyšlo . | |
|
|
david gore, Pavel Šrámek, Milo, čet. Hrad, Fuky príp. ďalší: Zaujímal by ma váš názor na použiteľnosť knihy Vojenské dejiny Československa III. díl (1918 - 1939), Praha, Naše vojsko 1987. |
|
|
|
Bart S. a Fra Diavolo: No tak pánové! To už trochu přeháníte | |
|
|
To je v PRDELI!!!! Já zase mam Tmu ale obyčejný nemam. Obsahy se vobšlehnou a Kompoziční blbosti vopíšu z jedný stránky z knížky. | |
|
|
Já nevim, obsahy mam ale ty kompoziční píčoviny ještě ne | |
|
|
ty vole!!!!!! to je v pr... Ten čtenářák má bejt do kdy? | |
|
|
Když já nemam vůbec čas, teď sem doplodil kompozici a nevim jak vyrobit ten čtenářák když nemam ty knížky | |
|
|
To já už si další pořídil. Serii o Pacifiku od Hubáčka | |
|
|
Ale až dál. Operace Barbarosa, Wiking, Mou ctí je věrnost a asi si pudu jěště nějaký koupit | |
|
|
Jaky mas jeste novy knížky? | |
|
|
Ale tolik zase ne, vždyt je to docela zajimavý. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii