Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii
|
|
---|---|
Hartmann (1097): Jo, z těch knížek si toho člověk moc nenaskenuje
Ono bohužel nejde o skenování, kéž by... Ono jde i o to, poznat, co na té fotce vlastně je... Aby člověk poznal něco nového či mohl uplatnit své rozpoznávací schopnosti (...), nesměla by ta kvalita být ... jaksi ... na úrovni jehličkové tiskárny první generace... |
|
|
|
Hartmann napsal v č. 1097: K čomu skenovanie? Väčšinou sú tie fotky už dávno na nete... " Jo, z těch knížek si toho člověk moc nenaskenuje" |
|
|
|
Jo, z těch knížek si toho člověk moc nenaskenuje | |
|
|
Hartmann: Jednou jsem si tam koupil knížku a chtělo se mi brečet... Kvalita fotek byla taková, že člověk ani nepoznal, zda má letadlo na boku kříž, hvězdu či soustředné kruhy... | |
|
|
ad Levné knihy.... jsou sice levné, ale ta kvalita.... Většinou tam vidím remake knížek, které znám v tvrdých a pěkných deskách, šitá vazba, tištěno na kvalitním papíře, ale to, co je v levnejch knihách....měkké desky, papír kvalitou se blížící k toaleťáku, tisk hrůzostrašnej někdy i dvojitě, úplně mi to kazí čtení. |
|
|
|
No v Olomouci v levných knihách to mejí taky za 170,- Takže mám asi smůlu. Ještě se budu muset mrknout jinam. | |
|
|
A v LK 60,- | |
|
|
Kralik napsal v č. 1090: Supr. Dneska jsem tam poslal spolužáka. Ať mi to omrkne jestli tam není. Tak uvidíme. Ona ta cena není zas tak vysoká. U nás v knihkupectví stojí asi 170,- "Vidě jsem ho i v levných knihách." |
|
|
|
Eagle: Bojové legendy jsou velmi kvalitní publikace, ale TO Španělsko taky není k zahození. Vidě jsem ho i v levných knihách. | |
|
|
Tak jsem se zrovna začetl do "Tisíc tváří odvahy" (o válečných korespondentech). Zatím se mi líbí. :o) | |
|
|
Mám tu dvě knihy a nevím kterou z nich mám koupit. "Hořící španělsko" Miroslav Šnajdr (Letecká válka nad španělskem) nebo knihu Steva Daviese "F-15 Eagle a Strike eagle" z edice bojové legendy ? Četl někdo z vás nějakou knihu z té edice "bojové legendy" (v Modeláři jsou na to reklamy). | |
|
|
curahee: Přidal bych i upadání morálky a disciplíny na konci Berlína, osoba generála Heinriciho etc... Ano, Berlín byl nejzajímavější, ale ani ostatní části knihy nijak výrazně nezaostávají.. |
|
|
|
Karaya1:Můžu říct,že nejzajímavější část knihy byla hned první kapitola,ve které bylo popisovano bránění Berlína na konci války.Obzvláště poutavé bylo vyprávění o hodnostářích Třetí Říše v bunkru pod Říšským káncléřstvím,a i služba aktéra u generála Weidlinga. | |
|
|
Btw, pokud mě paměť neklame, tak se o V-1 a V-2 píše i v knize Vojenské rakety od Jiřího Kroulíka a Bedřicha Růžičky, Naše vojsko, Praha 1985 | |
|
|
Ad "Soldat": Ta kniha se mi hodně líbila, i když zcela jistě tam určitá "filtrace" paměti byla... Ovšem popisy bojů, velké důvěry ve vítězství ("Díky zranění jsem přišel o vítěznou přehlídku v Praze a v Paříži a teď přijdu i o vítěznou přehlídku v Moskvě") či popisy poměrů na konci války ("Někdo zalobboval a my se museli vrátit z cesty na Západ zpět, bránit Berlín"). Ale stejně nejdrsnější byl výrok Hitlera, když ho chtěli vyvézt z Berlína na západ v obrněnci: "Nechci zemřít na ulici jako nějaký pes"... | |
|
|
Z.Hak: Tajne zbrane V1, V2, V3 | |
|
|
Patton napsal v č. 1074: U nás třeba Vilém Nejtek: Smrt se učí létat, nebo Šnajdr: Stíhači kontra V-1. To jen namátkou. " Nazdárek, neznáte nějakou dobrou knížkuo V1 a V2? Něco co by bylo hodně podrobnýho.." |
|
|
|
Patton napsal v č. 1074: Viděl jsem knihu o pilotech, kteří ničili V1. Formát A5 tak 200 stran. Ale vydavatele si napamatuju. "Nazdárek, neznáte nějakou dobrou knížkuo V1 a V2? Něco co by bylo hodně podrobnýho.." |
|
|
|
enigma: neni treba, nechám na tobě | |
|
|
Brunner:Mne hodně vzala hned první kapitola,kde je rozebrána Bitva o Berlín,a okolnosti ohledně Říšského sněmu. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Knihy a časopisy o 2. světové válce a vojenské historii