Nejlepší tank začátku války
|
|
---|---|
nemetko napsal v č. 276:
"teoreticka rychlost palby 88ky je okolo 15 ran za minutu pri protilietadlovej palbe "
cinik napsal v č. 284: Kde si vzal taketo info? "25 ran/minutu byla kadence s automatem při rychlé protiletadlové palbě..." |
|
|
|
duGalle: 25 ran/minutu byla kadence s automatem při rychlé protiletadlové palbě... I při pozmení palbě si tohle dělo udržovalo velký rychlostní náskok před srovnatelnými děly spojenců. I když sebereme automat, zůstaneme u přesně řízené palby, výsledkem jsou minimálně 3 rány za minutu - tj za 10 minut 22 Matild (počítejme, že se hned netrefí), pokud se pohybuje maximální rychlostí (což ovšem obvykle ne). Jinak souhlasím, že v reálu se kněmu nedostane Matilda ani crusader... |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 282: hej ale za nizsie naklady by podobnu sluzbu vykonalo aj mnoho inych strojov, napadaju ma, nashorn, Pak 40, pripadne tahane 8,8cm dela "že sa Elefant v Taliansku napr. počas pozičných defenzívnych bojov pri Nettune osvedčil." |
|
|
|
hezka mapa,ale bohuzel to na ni neni moc videt. Zhruba od Chott-al-Djaridu jsou malekopecky obcas docela velke plane ale ty kopecky jsou tam vsude... | |
|
|
Bart S. napsal v č. 277: Hej ale ani kopcov tam vela nie je takze kazda vyvysenina nad 50m je strategickym cielom. a dava krasny prehlad o okolitej krajine... "Treba na jihu tuniska moc rovina neni..." |
|
|
|
ucinnu palbu zacnu viest nemci na vzdialenost 2km (pridavam im) kazdou ranou znicia 1 ciel (hodne im fandim). Ak matildy valia na plny plyn dosiahnu okolo 20km/h (24 je maximalka) takze na bezprostrednu vzdialenost dorazia za 10 minut, potom je jedno delo schopne v idealnych podmienkach znicit 20 tankov...
cinik napsal v č. 267: Trocha rozdiel, nie? "to znamená, že můžu jediným dělem rozstřílet více než stovku matild dříve, než mne dokáží ohrozit " |
|
|
|
Bart S. napsal v č. 277: "to DuGalle: alespon v jedne veci se musim cinika zastat a to v te,ze v Africe jsou jen rovne pouste. Treba na jihu tuniska moc rovina neni..." www.lib.utexas.edu/maps/africa/tunisia.gif |
|
|
|
hmmm zajimava diskuze. to DuGalle: alespon v jedne veci se musim cinika zastat a to v te,ze v Africe jsou jen rovne pouste. Treba na jihu tuniska moc rovina neni... |
|
|
|
teoreticka rychlost palby 88ky je okolo 15 ran za minutu pri protilietadlovej palbe !!! Maimalna rychlost palby z dela raze okolo 100mm sa pohybuje od 4 do 6tich ran za minutu pri nedelenom naboji, pokial nepouziva nabijaci automat... Cielena palba je ovsem velmi pomala zalezitost, zavisla hlavne od prace mierica... Skuseny mieric dokaze zasiahnut v priemere DVA az TRI ciele za minutu Mozme si dat trocha matematiky?? |
|
|
|
cinik napsal v č. 267: První co mě rozesmívá je představa nabíječe, jak nabíjí pro tuto kadenci...
"kadenci 25 ran/minutu "
cinik napsal v č. 267: Jasně, a divím se že Němci nevyhráli válku s jednou baterií Flaků chráněnou kulomety. Pak by byly nezničitelné ze země i ze vzduchu...
"můžu jediným dělem rozstřílet více než stovku matild dříve, než mne dokáží ohrozit "
cinik napsal v č. 267: Střílel jsi někdy na přesnost? S touhle kadencí asi těžko...
"i když při pečlivgě mířené palbě za nedostatku munice snížíme palbu na 5 ran za minutu"
cinik napsal v č. 267: Pokavaď terén umožní dojet Crusaderům až k baterii acht achtů, pak"Pokud je krajina byť i jen mírně zbrázděná, jsou 88ce crusadery mnohem nebezpečnější než matilda, protože se dostanou blíž a palebný sektor překonají rychleji" a) Němci jsou totální magoři že mají postavené těchto zbraní v takto výhodné oblasti b) dojede tam jakékoliv oplechované vozidlo, tj. klidně i automobily Daimler apod |
|
|
|
nemetko napsal v č. 269: 88 bolo vlastne priamo na fronte velmi vzacne delo... skus si pozriet boje v oblasti Arras (dik DuGalle) za francuzskeho tazenia... "Ukaz mi cokolvek ine okrem acht komma acht co dokazalo matildu na vacsiu vzdialenost ohrozit" |
|
|
|
to duGalle: Mhm, tak alespoň nastiň ty nejlepší body... |
|
|
|
nemetko: Pokud se nejednalo o dlouhodobé obranné pozice, 88 se používal na vytvoření pasti, bleskové rozstřílení všeho v dosahu a urychlený přesun pryč... Což samo o sobě stačilo. |
|
|
|
cinik napsal v č. 270: Celé je to směšné, proto tolik smajlíků... "Je zvláštní, jak rád používáš smajlíky. Shodou okolností tehdy, když ti docházejí argumenty. Můžeš mi prosím sdělit, co je na tom tak směšného??" |
|
|
|
Je zvláštní, jak rád používáš smajlíky. Shodou okolností tehdy, když ti docházejí argumenty. Můžeš mi prosím sdělit, co je na tom tak směšného?? | |
|
|
cinik napsal v č. 265: Hej pokial mas na fronte prisunute stacionarne dela ktorych mas samozrejme nedostatok, su velmi lahko zranitelne AKOUKOLVEK palbou a pokial ich nepriatel zmerci stavaju sa primarnym cielom... Ukaz mi cokolvek ine okrem acht komma acht co dokazalo matildu na vacsiu vzdialenost ohrozit "tank, který zepředu odstřelím na více jak půl druhého kilometru prvním zásahem prostě žádný problém není" |
|
|
|
cinik napsal v č. 267: "1,7 km je dost. Při kadenci 25 ran/minutu to znamená, že můžu jediným dělem rozstřílet více než stovku matild dříve, než mne dokáží ohrozit (i když při pečlivgě mířené palbě za nedostatku munice snížíme palbu na 5 ran za minutu, zůstanou tu desítky vraků, než se do mne vůbec pustěj. " |
|
|
|
Du Galle: Jak by to mohl být problém??? 1,7 km je dost. Při kadenci 25 ran/minutu to znamená, že můžu jediným dělem rozstřílet více než stovku matild dříve, než mne dokáží ohrozit (i když při pečlivgě mířené palbě za nedostatku munice snížíme palbu na 5 ran za minutu, zůstanou tu desítky vraků, než se do mne vůbec pustěj. Pokud je krajina byť i jen mírně zbrázděná, jsou 88ce crusadery mnohem nebezpečnější než matilda, protože se dostanou blíž a palebný sektor překonají rychleji. |
|
|
|
cinik napsal v č. 265: Když všechny ostatní v klidu odstřlím minimálně na dvojnásobek? To nevidíš jako problém? To považuješ za normální stav? Wow "Nechápu tvou logiku: tank, který zepředu odstřelím na více jak půl kilometru prvním zásahem prostě žádný problém není, tím spíše, když mi začíná být nebezpečný nejdřív někde u 300m. A žádné další srovnání s tím nic nenadělá..." |
|
|
|
duGalle: Nechápu tvou logiku: tank, který zepředu odstřelím na více jak půl druhého kilometru prvním zásahem prostě žádný problém není, tím spíše, když mi začíná být nebezpečný nejdřív někde u 300m. A žádné další srovnání s tím nic nenadělá... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Nejlepší tank začátku války