Modernizovat Panthera nebo vyrobit Tigera II
|
|
---|---|
YAMATO napsal v č. 602: len pre tvoju informaciu, niekedy na zaciatku tohto fora sa nachadza porovnanie KwK 43 a D 25T od naseho tankomastera Gryzlova... vyhladatelne cez Hledani ve foru obmedz sa na temu stredne tanky heslo KwK 43 autor Gryzlov, urcite to najdes "srovnáváme snad KwK 42 s D 25 T" |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 608: Pokud vím tak např.u Tigera byly jedním z problémů deformace věže při výstřelu, které asi vliv na přesnost měly. Nevidím jediný důvod proč by se menší přechodné deformace nemohly vyskytovat u jakéhokoli tanku.Tedy jeden tu vidím - dobré tvarování...
"Pevnost tanku ovlivňuje přesnost palby? Možná v nějaké zvláštní dimenzi..."
YAMATO napsal v č. 608: Polemizovat lze o všem, každopádně testy pravděpodobnosti zásahu prováděné Němci hovoří ve prospěch KwK 36. Vysvětli mi, prosím, v čem Němci udělali chybu, že jim vyšli tak nesmyslné výsledky ? "...a o tom, který z nich byl přesnější lze polemizovat." |
|
|
|
Nebo Nashorn | |
|
|
DG napsal v č. 617: a uz si pocul o tej historke TII vs IS-2 na 4km? :D "Heslo dne Sandoměř" |
|
|
|
czStein napsal v č. 616: Hlédal jsem, hléedal, ale málo..."Ehrrm, máte někdo odkaz na nějakej zdroj, kdy T34/85 v boji zničila Tiger II? Asi hledám blbě, ale nemůžu nic najít..." Heslo dne Sandoměř |
|
|
|
Ehrrm, máte někdo odkaz na nějakej zdroj, kdy T34/85 v boji zničila Tiger II? Asi hledám blbě, ale nemůžu nic najít... | |
|
|
Jenže Tiger II byl příliš krabicovitý, kdežto T-34/85 měl nejednu oblinu...což nejen strašlivě zlepšovalo jeho pancéřování, ale také (světe div se!) přesnost palby, "stealth" vlastnosti a kdoví (asi Pet) co ještě... | |
|
|
Pet: (595) ALe jistě, T-34 mohla mít proti Tigeru II šanci ve chvíli, kdy se k němu nepozorovaně přiblížila ze strany, odkud ho dokázala zničit. V pohyblivosti byla určitě lepší, stejně jako měla výhodu měnší siluety. Ale prostě nevidět to, že Tiger II má mohutnější palebnou sílu a silnější ochranu není dobré. O tom, zda měla T-34/85 lepší pancéřovou ochranu a palebnou sílu se můžeme bavit v případě porovnávání s Pantherem, ale ne s Tigerem II. |
|
|
|
Pet napsal v č. 605: "Např.pevnost,stabilita tanku..." pevnost v tahu, tlaku, strihu ci ohybu? a u gulateho tanku je stabilita fakt podstatna, pretoze po vystrele sa moze rozne prevracat, rotovat, pripadne ujde dole z kopca a posadka ho uz nedostihne ;) |
|
|
|
Marseill: ale v 606 to vypadá, jako by IS-2 vítězili díky početní převaze...ano, jak píšeš v 609, za rovných podmínek byly šance víceméně vyrovnané. Algernon: já vím, ale on je tak zábavný |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 609: Srovnával jsem je a podle mě, kdyby se setkal jeden Tiger II a jeden IS-2 tal měli podobné šance. "Marseill, 607: pokud objektivně srovnáš Tigra II a IS-2, tak zjistíš, že převaha Tigru II byla překvapivě malá až žádná..." |
|
|
|
Marseill, 607: pokud objektivně srovnáš Tigra II a IS-2, tak zjistíš, že převaha Tigru II byla překvapivě malá až žádná... | |
|
|
Pevnost tanku ovlivňuje přesnost palby? Možná v nějaké zvláštní dimenzi... Dle mého 810 m/s u KwK 36 a 925 m/s u KwK 42...a o tom, který z nich byl přesnější lze polemizovat. |
|
|
|
Myslíte si. že kdyby se upravoval dál Panter, tak že by byl potom skoro stejným monstrem? Tlusčí pancíř lepší vybavení atd., to přeci zvyšuje hmotnost a zachvíli by byl Panter stejně "neohrabaný", jako Tiger II. | |
|
|
YAMATO napsal v č. 591: IS -2 mohl zase zničit Tiger II, ale společně se setkali jen párkrát ale většinou to dopadlo ve prospěch IS-2, protože jich bylo víc. "Pokud srovnám Panthera a IS-2, tak v možnosti zničení protivníka vedl IS-2" |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 598:
"Menší úsťová rychlost a tedy strmější dráha střely...menší přesnost."
YAMATO napsal v č. 602: "Nepleť sem KwK 36...srovnáváme snad KwK 42 s D 25 T!" KwK 42 935 m/s KwK 36 772 m/s Chápeš..???
YAMATO napsal v č. 602: Např.p evnost,stabilita tanku... ""Přesnost střelby je dána též vlastnostmi samotného tanku."...Kterými?" |
|
|
|
Přečti si to po sobě! Ten vtip je tvůj... | |
|
|
YAMATO napsal v č. 600: Dobrý vtip.Lépe než u obou. "Takže lépe tvarované čelo než u Pz IV a hůř než u Panthera?" |
|
|
|
"Přesnost střelby je dána též vlastnostmi samotného tanku."...Kterými? Nepleť sem KwK 36...srovnáváme snad KwK 42 s D 25 T! |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 598: To by ovšem platilo na planetě bez atmosféry(možná),odpor vzduchu ti ovlivní dráhu více než gravitace.Pokud je mi známo tak KwK 36 byl přesnější než KwK 42 zejména na větší vzdálenost(ne sice nějak výrazně ale přesnost střelby je dána též vlastnostmi samotného tanku) "Menší úsťová rychlost a tedy strmější dráha střely...menší přesnost. Ovšem spíše až na větší vzdálenosti..." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Modernizovat Panthera nebo vyrobit Tigera II