Modernizovat Panthera nebo vyrobit Tigera II
|
|
---|---|
Jo jeden podstatny, zapadne tanky pouzivaju vrstvene panciere s keramikou, ktore sa bohuzial nedaju tvarovat do hezkych obloucku, takze ziadne tvary a la veza T-72 sa nekonaju, tvary su skladane z viacerych rovnych ploch... co ovsem neznamena, ze sa zhorsili tvary, ze? :D | |
|
|
Ty tam vidíš nějaký trend k zhoršování tvarů? Děláš si asi legraci...jinak si to vysvětlit neumím. | |
|
|
Díval jsi se poslední době na tvar Západních tanků ? | |
|
|
O jakém trendu to vlastně mluvíš? | |
|
|
YAMATO napsal v č. 472: "Co nová věž Leopardu II" Opravdu dobrý důkaz..jenom nevím zdali pro to, co tvrdím já nebo co říkáš ty.
YAMATO napsal v č. 472: Vyjímka určuje trend ?
"Co Merkava Mk 4..."
YAMATO napsal v č. 472: Testy v Rusku, konkrétně ostřelování čelního pancíře Panthera. Je to popsáno na Battlefield.ru, bohužel teď je stránka v rekonstrukci. A vliv ráže? D-25T uspěl na 2500m,D-10S na 1500m,Kwk 43 na 700m.To se mi zdá značný rozdíl,na to aby hrála roli jenom ráže... "Co třeba vliv ráže?...Jaké testy máš konkrétně na mysli? Kdo, kdy, kde, použitá munice..." |
|
|
|
nemetko napsal v č. 416: "takze pozri sa na nejaky modylek Shermana, co tam uvidis? a teraz ked si videl T-54 a Shermana, zober knihu, ktora pojednava o prieraznosti a principoch penetracie skloneneho panciera (to ale vlastne uz urcite ovladas, vsak?)..." Samozřejmě, kdyby šlo pouze o sklon a tloušťku pancíře pak je to bezesporu pravda...
nemetko napsal v č. 416: Takže jsou tu dvě možnosti.Buď si myslíte, že vaše úvahy nejsou natolik triviální, aby se jimy musel kdokoliv zabývat déle, než je nutné pro jejich přečtení, nebo je v nich opravdu něco k zamyšlení a já to nepostřehl.Pokud je pravdivá druhá možnost pak se omlouvám, jsem vytrvalý a budu hledat jejich hluboký význam dál... "a chod za niekym kto ti to cele vysvetli... nemozem po tebe chciet aby si myslel sam" |
|
|
|
Auto nebo tank, ono je to jedno... Dobré tvarování dnes není v módě...hm. Co nová věž Leopardu II, Co Merkava Mk 4... Co třeba vliv ráže?...Jaké testy máš konkrétně na mysli? Kdo, kdy, kde, použitá munice... |
|
|
|
Algernon napsal v č. 415: Dobrá, vysvětli mi tedy proč v testech průbojnosti obstály v tomto pořadí tyto kanony D-25T,D-10S,KwK 43. Tedy přesně opačně než by vyplývalo z jejich parametrů, kdyby se to počítalo podle kinetické energie.Uvádím tento příklad neboť se bavíme o druhoválečných kanonech.... "Cosi mi říká, že myslíš blbě… Není nad to, myslet nad něčím „z vody“, bez informací…" |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 408: "...proč tedy všichni šli cestou skloněných pancířů, snižování výšky tanku či zvyšování úsťové rychlosti kanonu?" Proč v sedmdesátých letech všichni výrobci aut stavěli místo aerodynamicky(i jinak samozřejmě) výhodných tvarů hranaté krabice ? Není to otázka toho, co lidé momentálně považují za účelné ? To jsem uvedl proto, abych ukázal, že ne všechny cesty, kterýma se většina vydá, jsou nutně správné. Pokud jsem si všiml, tak dobré tvarování např.dnes v módě neni.Znamená to snad, že není účelné ? |
|
|
|
pro DG: a este som na nete nasiel vetu: The photograph of the Aus F with the mock up turret with full side skirts, photographs in Helmuth Spaeter's book Panzerkorps Grossduetschland Bilddokumentation pro DG: Squadron nie priamo o IR verzii ale o nasadeni tanku, 2003 rozsirena edicia... mam ju prave pucenou z jedneho modelarskeho obchodu |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 467: jj, možná by zvládli dokončit ty prototypy než by si je našel nějaký Typhoon na jejich první vyjížďce "v případě posunu války o rok by něco málo ještě splácali " |
|
|
|
Je to co by kdyby...v případě posunu války o rok by něco málo ještě splácali | |
|
|
Squadron Signal mám taktéž, nic jsem nenašel. O IR verzi se píše v publikaci od Concordu, patřičné stránky můžu poslat taktéž. | |
|
|
YAMATO napsal v č. 462: Já bych tak odvážnej nebyl. Už na efku bylo vidět, že rozmlácené fabriky toho moc nedodají... "Ale původně zde byla úvaha, zda by v případě pokračování války o rok byla sériovka F možná...což evidentně víceméně byla." |
|
|
|
A potom nejaky David C. Clarke v In Action publikacii "potvrdzuje" nasadenie u Munchberg Panzer Division, ktora vlastnila (testovala) IR verziu a bojovala aj v Berline | |
|
|
Píší cosi o roce 1997, pošlu ti tu konkrétní stránku | |
|
|
Ale původně zde byla úvaha, zda by v případě pokračování války o rok byla sériovka F možná...což evidentně víceméně byla. | |
|
|
ja mam jentza pod tymto zdrojom podpisaneho v 90tom roku... Osprey bude nejak 95-96? Novdia informacia by mohla byt skor presnejsia | |
|
|
Opravuji - ta možnost není nereálná, ale efekt by byl rovný nule... | |
|
|
Osprey (Hilary Doyle a Tom Jentz) na toto téma cituje, že v dubnu 45 bylo ve výrobním závodě několik koreb i věží Ausf.F. Nicméně možnost že by se nějaké z nich podařilo dokompletovat je nereálná, jelikož nebyly dodány klíčové celky, tj. dálkoměry a zaměřovače |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Modernizovat Panthera nebo vyrobit Tigera II