Partyzáni
|
|
---|---|
jasan napsal v č. 468: Mylím, že by se asi něco dalo dohledat v archivech. "fotodokumentací jsem myslel foto po boji provedené čs. orgány" |
|
|
|
jasan napsal v č. 468: Omlouvám se, ale československým partyzánským odbojem se nějak blíže nezajímám, takže bych jistě uváděl mnoho nepřesností. Nicméně dle mého názoru je složité takto škatulkovat ještě k tomu ze zcela zjevně zaujatých pohledů. Československé partyzány obecně za teroristy nepovažuji, nutno však přiznat, že jistě mnoho teroristických činů provedli. "S čs. partyány jsem to myslel analogicky, jestli jsou Freikorps podle svých činů pro tebe teroristé, tak by měli být čs partyzáni taky a nezasluhují si jakýkoliv obdiv." |
|
|
|
to Dzin:kde jsem napsal demokratickému?A tobě nevadí že bojovalo po boku Wh?A co banderovci to jsou zářný příklad partyzánů a bojovali proti ČSR SSSR Polsku. To Fuky: já nemám problém uznat argumenty druhých pokud mně přesvědčí |
|
|
|
Pokusím se dohledat další informace o použití střel DUM-DUM v Moravské Chrastové. | |
|
|
to fuky:fotodokumentací jsem myslel foto po boji provedené čs. orgány-stačilo mi to jak si napsal o domovní prohlídce. S čs. partyány jsem to myslel analogicky, jestli jsou Freikorps podle svých činů pro tebe teroristé, tak by měli být čs partyzáni taky a nezasluhují si jakýkoliv obdiv. Jsem rád že aspoň bavím lepší než čís Marseillovi komentáře... |
|
|
|
Ještě jeden detail, co se týče poručíka Nedbala, tak ten byl během bojů v Moravské Chrastové zraněn střelou z pušky, nikoliv tedy z kulometu. O použití střely DUM-DUM v tomto případě nemám konkrétní informace. | |
|
|
Litevští partyzáni bojovali proti demokratickému státu? Perlíš |
|
|
|
jasan napsal v č. 461: Jsem rád, že jsi to konečně uznal. "to Fuky: jestli je to tak tak se jednalo o nedovolenou úpravu pro větší ranivý efekt, čili o zakázanou munici." |
|
|
|
to Dzin: teď mi pověz kdy slavní spojenci uznali zpětně ČSR?nejdříve souhlasili a posvětili zábor navázali diplomatické styky se Sloveským Štátem a až se jim to hodilo do krámu tak odvolali co slíbili a slíbilli co slíbili To Dzin: takže i litevší partyzáni jsou podle tebe teroristi? |
|
|
|
jasan napsal v č. 459: Poněkud nestíhám proud Tvých myšlenek...
"pošta je součástí stání zprávy a v té době centrum telefonů a telegrafu, je to logický a dle mně legitimní cíl oproti tomu pekárna ne.Kam si myslíš že armáda první udeří?Na spojovací uzle."
jasan napsal v č. 459: Obrazně řečeno...
"Na střelbu hřebíků z kulometu bych se rád podíval."
jasan napsal v č. 459:
"Byli to sériově vyráběné"
jasan napsal v č. 459: To jako myslíš, jestli si henleinovci před tím, než začali střílet pečlivě nafotili všechny své náboje?
"Je někde dostupná fotodokumentace těchto střel?"
jasan napsal v č. 459: Absolutně nevím, o čem mluvíš, zcela zjevně trochu z cesty. Já jsem zde nic o čs. partyzánech nepsal, hovořím celou dobu o Freikorps... "A jen tak mimochodem dobří čs. partyzáni nenapadali civilisty?" |
|
|
|
aha, takže palestina je demokraticky na stejné úrovni jako Izrael, UČK nebyli teroristi... Předválečná ČSR byla okupantem... Když v demokratickém státě zaútočím na poštu, tak nejsem terorista, ale partyzán... Přidej ještě něco |
|
|
|
to Fuky: jestli je to tak tak se jednalo o nedovolenou úpravu pro větší ranivý efekt, čili o zakázanou munici. | |
|
|
Tak, abych byl konkrétnější, při domovní prohlídce u Bartošovického obchodníka Seligera v polovině září 1938 bylo nalezeno větší množství nábojů pro pušku Mannlicher 95 se seříznutou a rozšklebenou špičkou. Tolik dle hlášení četnické stanice Bartošovice. | |
|
|
to Gargamel: a ty zkus v palestině tvrdit že izraelci nejsou okupanti, nebo bosně, že srbové byli jejich ochránci... To Fuky: pošta je součástí stání zprávy a v té době centrum telefonů a telegrafu, je to logický a dle mně legitimní cíl oproti tomu pekárna ne.Kam si myslíš že armáda první udeří?Na spojovací uzle. Na střelbu hřebíků z kulometu bych se rád podíval.Když teda víš jak vypadá střela Dum-Dum, tak jak to poznali při vyšetřování?Byli to sériově vyráběné-jaké je jejich značení?Nebo se jednalo domácí úpravu odstranění pláště střely a obnažení jádra-je to téměř totožné s loveckým polopláštěm.Je někde dostupná fotodokumentace těchto střel?Byly nalezeny nevystřelé náboje tohoto typu?A jen tak mimochodem dobří čs. partyzáni nenapadali civilisty? |
|
|
|
Jasan: (456) Dobrý pokus, ale zase vedle. SSSR byl spojenec ČSR. ČSR byla okupovaná. Tedy státní příslušníci SSSR mohli naprosto v pohodě vstupovat do partyzánských oddílů ČSR aniž by to nějak narušilo jejich statu. Protektorát Č a M jakožto nedílná součást nacistické říše samozřejmě ve válečném stavu se Spojenci byl. |
|
|
|
Jo jo, protektorát "Böhmen und Mähren" byl stejně svobodný a demokratický stát jako předválečná ČSR, takže činy Freik. v ČSR a partyzánů v "Protektoratu" jsou na stejné úrovni. Chlape, ty mně začínáš bavit |
|
|
|
to dzin:takže vztáhnu-li to na partyzánské-teroristické hnutí na území bývalé ČSR tak vlastně každý příslušník-partyzán z SSSR co nebyl v uniformě byl terorista plnící úkoly zadané jiným státem.Teď je otázka byl-li Protektorát B.u.M. ve válečném stavu se SSSR. To Fuky: tak a těď mi řekni kdo se choval k zajatcům lépe, slavní a "dobří" čeští partyzáni a nebo "teroristé" z Freikorps. byl by jistě zajímavý poměr mezi počty zajatých a zajetí přeživších, pak by se vlastně vidělo kdo byl jaký terorista. |
|
|
|
gargamel napsal v č. 454: Podle kolegy zřejmě ne. Již se mu to snažím vysvětlit delší dobu... "aha, takže členové Frek. nenapadali žádné nevojenské cíle (jako pošty, celnice apod.), nezneužili žádné civilisty... ;-)" |
|
|
|
aha, takže členové Frek. nenapadali žádné nevojenské cíle (jako pošty, celnice apod.), nezneužili žádné civilisty... ;-) Prostě skupinka skautíků Takže pokud by teroristé z 11. září zaútočili pouze na Pentagon a byli v letadle sami bez jiných civilistů, tak by nešlo o teroristický útok, ale o partyzánskou akci To zkus říct někomu v Americe |
|
|
|
jasan napsal v č. 449: "víš jak taková střela Dum-dum vypadá?" Blbce ze mne, prosím, nedělej.
jasan napsal v č. 449: Jistě, z kulometu můžeš střílet třeba i hřebíky... "I loveckými náboji lze střílet z kulometu." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII na souši
- > Partyzáni