Partyzáni

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
321-340 z 496
<< 14 15 16 17 18 19 20 >>
Po
curahee 15.8.2004 07:47 - č. 249
curahee
cinik napsal v č. 198:
" vyhození do vzduchu nějakých kasáren, továrny či vlaků by taky bylo vojenskou akcí a asi by nevyvolalo takové persekuce."
A to se snad nedělo?
curahee 15.8.2004 06:48 - č. 248
curahee
Enigma napsal v č. 243:
"Povídej to mě zajímá! O co tam šlo"
Důstojnický sbor,našeho východního legionu byl oslaben(zvláště Sokolovem),a proto se rozhodlo o jeho posílení muži ze západu a středního východu.Spoustu z nich bylo vyškrtnuto příslušníky NKVD,protože byly podle nich pro SSSR politicky nespolehlivý.
curahee 15.8.2004 06:45 - č. 247
curahee
BRUNNER napsal v č. 240:
" Hmm to je fakt som rudý hanbou keď si spomeniem na Pražské povstanie,"
To chceš říct,že "vaše" SNP nebylo vyvoláno za pět dvanáct?
curahee 15.8.2004 06:38 - č. 246
curahee
Enigma napsal v č. 237:
"Já sem se teď nebavil o zahraničním odboji"
A o čem ses teda bavil???Myslel si jen odboj v čechách,i ten potřeboval dodávky,většinou ze západu?!
Dzin 14.8.2004 13:06 - č. 245
Dzin Enigma: (215) - To je právě ono, zdali by se to vše odehrálo stejně. Nezapomínejme, že třeba Heydrich byl jeden z těch, kdo vymysleli "konečné řešení". A jako takový se velkou měrou zasloužil o jeho přijetí a rozpracování. Realizace se už nedočkal, což bylo jenom dobře, protože v jeho plánech by to co udělali za několik let měli zvládnout za rok.
- Právě že po něm zůstala mezera. Máš na to velmi prostý důkaz. Jmenuj jednoho konkrétního člověka, který plně zaujmul jeho místo. Takoví právě není. S ním odešla velmi vlivná a mocná postava, kterou nikdo nenahradil, jediné, co bylo možné, že se ostatní snažili zaplnit prázné místo po něm. Do jisté míry se jim to povedlo, ale ne úplně.
Dzin 14.8.2004 13:06 - č. 244
Dzin BRUNNER: (217) A právě atentát dokázal, že tomu tak není. Po něm následovala až nevídaná solidarita většiny českého obyvatelstva, která demonstrovala, že to s tou loajalitou nebude tak žhavé.

Jen takovou poznámku, tady mluvíme o československém odboji, tedy našem odboji, včetně tebe. Takže ne "vám" ale "nám"! Sice nevím, jaké jsou teď na Slovensku převládající tendence, ale Československo se vším všudy je také součástí historie Slovenské republiky, ať se to líbí či ne. (Tfuj, už jsem chtěl napsat Slovenského štátu)
Enigma 14.8.2004 12:09 - č. 243
Enigma
curahee napsal v č. 228:
"Jen převelení několika desítek důstojníků z Británie do Buzuluku,provázeli obrovské potíže a několika měsíční perlustrace ze sovětské strany."
Povídej to mě zajímá! O co tam šlo?
Enigma 14.8.2004 10:19 - č. 241
Enigma Šlo o to zasadit poslední úder i ze vnitř a bylo to podle mě načasované správně! My jsme byli pod mnohem větším útiskem než váš slovenský " autonommý štát " To víš Ivan za kopcem a ze slováků byli rázem spojenci!
Enigma 14.8.2004 10:10 - č. 239
Enigma
curahee napsal v č. 233:
"Jo,až když věděli,že Německo prohrává"
Jo tak na tom něco bude Romane!
Enigma 13.8.2004 17:50 - č. 238
Enigma
curahee napsal v č. 228:
"Ty myslíš,že kom.odboj by byl schopen se domluvit na akcích v protektorátu s Londýnem?"
Je mi jasné že to nešlo! Jen jsem řekl že to byla škoda!
curahee napsal v č. 229:
"Chci jen upozornit,že po smrti Heydricha bylo vyhlášeno druhé stanné právo to první bylo vyhlášeno den po nástupu do uřadu,a stálo život bezmála 500 českých vlastenců!"
Ano to vím! Díky za upozornění!
Enigma 13.8.2004 17:48 - č. 237
Enigma
curahee napsal v č. 227:
"Tak tohle je argument jako hrom,k čemu by to proboha prospělo v rámci velké akce zahraničního odboje?"
Já sem se teď nebavil o zahraničním odboji! Myslel jsem obecně! Stějně tak si myslím že atentát také ničemu neprospěl!
curahee 13.8.2004 14:27 - č. 233
curahee
BRUNNER napsal v č. 222:
" Naši vojaci sabotovali vojnové úsilie ríše priamo na fronte"
Jo,až když věděli,že Německo prohrává !
curahee 13.8.2004 14:25 - č. 232
curahee
BRUNNER napsal v č. 217:
"Ten pán bol zabitý práve preto že chovanie väčšiny Českého národa už zaváňalo loa"
Nevím jestli zrovna loajalita,je to co v případě nesplnění např.pracovního závazku zavání Pankráckou sekyrárnou.Nazval bych to spíše strachem...
curahee 13.8.2004 14:23 - č. 231
curahee
BRUNNER napsal v č. 190:
" Osobne si myslím.že ak by o ciely atentátu rozhodovali Česi bol by ním Frank"
Frank byl až druhořadý možná třetiřadý,kvůli zabití Em.Moravce byl vysazen i výsadek TIN,na Franka se tenkrát zas až tak nemyslelo.
curahee 13.8.2004 14:20 - č. 230
curahee
BRUNNER napsal v č. 206:
" Proste ste moc kolaborovali tak Vám to tam Kubiš s Gabčíkem "trocha" spestrili"
Tak to říká příslušník národa,který za 500RM prodávali němcům slovenského žida,měli divize na východní frontě a doma měli pod taktovkou Hlinkových gard klerofašistický stát...
curahee 13.8.2004 14:16 - č. 229
curahee
Enigma napsal v č. 199:
"Pak nastal teror nejhrubšího zrna"
Chci jen upozornit,že po smrti Heydricha bylo vyhlášeno druhé stanné právo to první bylo vyhlášeno den po nástupu do uřadu,a stálo život bezmála 500 českých vlastenců!
curahee 13.8.2004 14:12 - č. 228
curahee
Enigma napsal v č. 188:
"Můj názor je že například větší spolupráce komunistického odboje a tz. benešovského odboje v sabotážích apod"
Ty myslíš,že kom.odboj by byl schopen se domluvit na akcích v protektorátu s Londýnem?Nebuď bláhový,veškeré výsadky z Moskvy byly v rukou NKVD a UŠPB,ta styky s Londýnem neudržovala,obzvlášť po vyhrané bitvě u Stalingradu,kde už hrála roli poválečná sféra vlivu v Evropě!Jen převelení několika desítek důstojníků z Británie do Buzuluku,provázeli obrovské potíže a několika měsíční perlustrace ze sovětské strany.
curahee 13.8.2004 14:06 - č. 227
curahee
Enigma napsal v č. 173:
"Dobrá! Ale větší efekt by mělo třeba vyhození kasáren SS do vzduchu"
Tak tohle je argument jako hrom,k čemu by to proboha prospělo v rámci velké akce zahraničního odboje?Tyto akce běžně prováděli i jiné výsadky,např.Calcium vyhození skladu trhavin v Bučovicíh aj.
curahee 13.8.2004 14:01 - č. 226
curahee
cinik napsal v č. 181:
"Moravcovo zpravodajství a naši letci v bitvě o Anglii byly dle mého soudu mnohem lepší počiny..."
Zapoměl jsi na 1.čs.samostatnou obrněnou brigádu,když ty máš hlavu plnou jen těch Finů,viď?!
curahee 13.8.2004 13:59 - č. 225
curahee
hyro napsal v č. 172:
"nesmysl, atentát byl jedním ze základních kroků pro to, aby byl oduznán Mnichov a vráceny hranice z 1938."
Přesně tak,taky se mohlo stát,že po vyhrané válce nad Německem by náš stát byl opět v pomnichovským hranicích,je důležité si připomenout,že mnichovská dohoda byla oduznána v srpnu42,dva měsíce po umrtí R.H...
321-340 z 496
<< 14 15 16 17 18 19 20 >>
Po