Partyzáni
|
|
---|---|
čet.Hrad napsal v č. 299: Neberu protože nevím s čím souhlasíš! "Bereš na vědomí? " |
|
|
|
Enigma napsal v č. 294: No zase musím souhlasit s Dzinem Bereš na vědomí? "Beru na vědomí! " |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 290: "Ono to opravdu bylo pár" ??? Pokud si přečteš(284),tak to opravdu "pár" nebylo(není to uplné).Pomineme-li Maďary,Rumuny,Italy a jednotky složené z východních dobrovolníků a helflinků,tak to zas tak málo nebylo! |
|
|
|
Enigma: A potom že se nikdy neschodneme. | |
|
|
Dzin napsala v č. 295: Ano to je víc než jednoznačné! "Ale jednoznačně to byla jedna z největších akcí odbojového hnutí v Evropě." |
|
|
|
Enigma: (293) Fajn, necháme si každý svůj názor. Jinak to ale není zcela přesné. Máš dva proudy. Jeden chtěl Čechy prostě zlikvidovat, bez asimilace (to bylo i Hitlerovo mínění, co by Češi ostatně dělali na území, kde nemají co dělat a které je jenom Německé?). Buď je vyvést, nebo zničit. Druhý je chtěl asimilovat (kdo to hlavně prosazoval si už nevzpomenu). Heydrich nakonec přišel se svým stanoviskem, které bylo mezi. Část se asimiluje a část se zničí. V tomhle ale píšeme vzásadě to samé. Prostě se jen nedohodneme na tom, jestli byl atentát prospěšný, či nikoliv. Ale jednoznačně to byla jedna z největších akcí odbojového hnutí v Evropě. |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 291: Beru na vědomí! "Můj názor je, že jsme na sebe takto upozornit měli." |
|
|
|
Dzin napsala v č. 292: Tvůj názor! Já ho beru, ale fakt mám svůj! To bychom se mohli dohadovat pořád dokola!
"Enigma: (275) Ale jde o to, ýe kdyby jsme na sebe takto neupozornili, tak už by mohlo být později pozdě na ony "větší sabotážní operace". Atentát na Heydricha (a následná odvetná opatření) vyvolal u světové veřejnosti vlnu sympatií a solidarity s Československem a výrazně tak pomohl našim odbojovým snahám. Pokud by jsme jen čakali až budeme "lépe organizovaní", tak jsme také mohli celou válku jenom pročekat a na konci by jsme byli lépe organizovaní, bez pohraničí."
Dzin napsala v č. 292: Já si opravdu nemyslím, že byl tak jedinečný! Stějně tady všichni spekulujeme včetně mě! Bychom se mohli mlátit argumentama pořád!
"(282) Protože jim chyběl Heydrich, aby plán dotáhl. Ostatní jeho nástupci byli zaneprázdněni každý svým rezortem a určité věci se prostě odsunuly na později. To byla právě výhoda Heydricha, že běžnou agendu svých rezortů mohl nechat na zástupcích a sám se plně soustředit na určité věci a díky svým pravomocem celé snažení koordinovat. Proto ho nebylo možno jen tak nahradit."
Dzin napsala v č. 292: To nemáš pravdu ty! Hitler byl pro selekci!!! Židy ven nebo zlikvidovat ostatní chtěl poněmčit a udělat z nich " poddané a sluhy " ! Heydrich měl jen v podstatě český národ " zredukovat " Naopak se i Hitler nechal slyšet že češi ( třebaže poněmčení se nám jednou budou hodit). Nehledě na to, že z několika Heydrichových projevů, které jsou jakžtakž k dispozici i zde se to nechá dobře odvodit! Židy ano ty chtěl zlikvidovat a přece nejsme a nikdy jsme nebyli jen národ židů!! "Nemáš pravda. Heydrich byl ten, kdo vymyslel to, co s Čechy. On totiž navrhl toto své řešení, Hitler byl spíše pro úplnou likvidaci Čechů bez poněmčení." |
|
|
|
Enigma: (275) Ale jde o to, ýe kdyby jsme na sebe takto neupozornili, tak už by mohlo být později pozdě na ony "větší sabotážní operace". Atentát na Heydricha (a následná odvetná opatření) vyvolal u světové veřejnosti vlnu sympatií a solidarity s Československem a výrazně tak pomohl našim odbojovým snahám. Pokud by jsme jen čakali až budeme "lépe organizovaní", tak jsme také mohli celou válku jenom pročekat a na konci by jsme byli lépe organizovaní, bez pohraničí. (282) Protože jim chyběl Heydrich, aby plán dotáhl. Ostatní jeho nástupci byli zaneprázdněni každý svým rezortem a určité věci se prostě odsunuly na později. To byla právě výhoda Heydricha, že běžnou agendu svých rezortů mohl nechat na zástupcích a sám se plně soustředit na určité věci a díky svým pravomocem celé snažení koordinovat. Proto ho nebylo možno jen tak nahradit. (286) Nemáš pravda. Heydrich byl ten, kdo vymyslel to, co s Čechy. On totiž navrhl toto své řešení, Hitler byl spíše pro úplnou likvidaci Čechů bez poněmčení. |
|
|
|
Enigma napsal v č. 275: Můj názor je, že jsme na sebe takto upozornit měli. "Můj názor je že díky atentátu jsme na sebe zbytečně moc upozornili a o tyto výhody přišli!" |
|
|
|
curahee napsal v č. 270: ""Pár",ale no tak?" Ono to opravdu bylo pár. Co ale hraje proti Brunnerovi je fakt, že se angažovali hned jako první ze spojenců Německa. (Brunner: ) |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 267: No to máš pravdu, vždyť Škoda činila zhruba 10% válečné výroby Říše (aspoň tedy na začátku války) "Hlavne že Škodovka fungovala jak hodinky.Asi väčší prínos pre vojnové snaženie Germánov ako tých pár Slovákov na fronte..." |
|
|
|
curahee napsal v č. 285: Ale chtělo, jen zjistili že to nejde tak dobře jak prorokoval Heydrich.... "třeba se potom nikomu do toho nechtělo" |
|
|
|
curahee napsal v č. 285: No to byl podle mě spíš Hitler s Himmlerem, Heydrich měl jen vymyslet jak to provést co nejlépe....... On byl vlastně tím exekutorem.. "Heydrich byl tvůrcem myšlenky " |
|
|
|
Enigma napsal v č. 282: Heydrich byl tvůrcem myšlenky o řešení české otázky,třeba se potom nikomu do toho nechtělo . "Nepotřebovali Heydricha aby nás poslali na sibiř!?" |
|
|
|
Brunner:Nevím jestli divize na východě(posléze dvě divize),a divize v Itálii je málo.A to nepočítám letce.
BRUNNER napsal v č. 283: Nejsem doma,takže nemám knihu po ruce,tak až někdy jindy. "Rád sa dozviem presné čísla" |
|
|
|
curahee napsal v č. 278: No tak to si nemyslím. Proč to tedy neudělali po atentátu? Měli o důvod více! Nepotřebovali Heydricha aby nás poslali na sibiř!? "Na těch kolejích by byl jen český národ,a to cestou na Sibiř !" |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 279: A tvůj scénář? "Tragéde..." |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 277: Na těch kolejích by byl jen český národ,a to cestou na Sibiř ! "Ak by R.H.nezabili fachčilo by všetko v starých kolajach" |
|
|
|
Enigma:Do dnešních dnů jsme v podvědomí spojenců letci z RAf a Anthropoidem. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII na souši
- > Partyzáni