Partyzáni
|
|
---|---|
cinik napsal v č. 165: No tak souhlasím pouze s tím "hrdinstvím". Zbytečnost ani idiocie to nebyla. Podle mě to byla nutnost a kalkul. Ano, s tvrdou odplatou němců se počítalo. Tato akce měla pomoct k tomu, aby Bohmen und Mahren nebyly vnímány pouze jako zbrojírna Německa a mezi spojenci tato akce měla zvednout prestiž české vlády v Londýně a její vliv v budoucí poválečném česku, potažmo v evropě. A k tomu sloužilo těch "vykalkulovaných" pár stovek popravených čechů a jedna vesnice srovnaná se zemí. "Čili zbytečnost, idiocie a hrdinství" |
|
|
|
To curahee (164) a Enigma (163): Mé zhodnocení Vedení: neskutečná idiocie všech, kteří to vymysleli a prosazovali Řadoví členové výsadku: hrdinové, kteří to provedli. Čili zbytečnost, idiocie a hrdinství |
|
|
|
Enigma:Budu tě citovat
Enigma napsal v č. 163: a
"Nutnost"
Enigma napsal v č. 163: "Hrdinství?" |
|
|
|
Curahee: Jaký je vůbec tvůj názor na atentát na R. Heydricha? Nutnost? Blbost? Hrdinství? | |
|
|
Tak si to hoď do jednotnýho čísla češtináři! | |
|
|
Enigma napsal v č. 158: Ve Francii ne,ale tohle je co?Jde o to množné číslo! "Můj názor je ten že právě byli zbytečné atentáty na zastupující pohlaváře okupující zěmě" |
|
|
|
Já nepsal o atentátech ve Francii!!! | |
|
|
Enigma napsal v č. 158: Jaké byly další atentáty,napiš,poučím se! "že právě byli zbytečné atentáty na zastupující pohlaváře okupující zěmě! " |
|
|
|
Cu: Špatně pochopeno! Můj názor je ten že právě byli zbytečné atentáty na zastupující pohlaváře okupující zěmě! Následky byly také jaké byly! Jeden ze znaku francouzské " přemýšlivosti " bylo to že vyhlásili Paříž jako otevřené město. Ale to s tím zdaleka tolik nesouvisí! Lip: Ano! Pravda. Nicméně následky nebyli takové! Češi za atentát trpěli nesrovnatelně více! To snad uznáš ne? |
|
|
|
Enigma: Aj Francúzsko bolo dejiskom podobným prípadov: únos Sturmbannführera Kampfeho a následné zrovnanie obce Oradour-sur-Glane so zemou. | |
|
|
ad.Filmy o WW2(1739)Enigma:"Těchto důsledků si byly Francouzi vědomi a proto u nich nic obdobného nebylo" Docela by mne zajímalo,na koho si myslíš,že by ve Francii měli příslušníci hnutí odporu spáchat atentát?Na Petaina ?To snad ne... |
|
|
|
curahee: (152) Zatím nemohu přesně soudit, ale pochybuji, že by "Zapalte Evropu" bylo lepší. :o) | |
|
|
Při odsunu, když projížděli s nejnutnějšími věcmi na povozu přes náměstíčko v obci (všude plno vyhecovaných čechoslováků plameně pokřikovalo), tak vystoupil starosta a zvolal "Alois, ty jsi náš!" (prý značně riskoval mandát). No a tak praděda s rodinou byl široko, daleko jedinej "sudeťák", který zůstal. A to vůbec neuměl česky, ale Hitlera měl celou dobu pěkně v prdeli. | |
|
|
Dzin:Udělal jsem si obrázek z knihy"Ti chlapi musí být nebezpeční",kdy džípy SAS operuji v okupované Francii a spolupracují s hnutím odporu.Britové z nich byly "opravdu" nadšení... | |
|
|
Dzin:Takže "zlatá" "Zapalte Evropu" . | |
|
|
curahee: To ti přesně řeknu, až jí dočtu. Ale zatím je to takové strašně "fantastické". Jako třeba, že francouzský odboj málem zabil Rommela, už ho měly na mušce, ale Londýn jim to zakázal. | |
|
|
Isoroku napsal v č. 145: Jaké byly jejich poválečné osudy? "praděda byl němec jako poleno, prababička češka a bydleli v sudetech....." |
|
|
|
Dzin:Bohužel ne,o něco jsem přišel? | |
|
|
curahhe: Nečetl jsi náhodou "Tajemství dne D"? Napsal to Francouz, na jméno si teď nevzpomenu (Perreault?) | |
|
|
Rozhodně francouzský odboj hodnotím jako jeden z nejdiletantnějších ze všech v Evropě. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII na souši
- > Partyzáni