Nacisté - Hitler, Goebbels, Himmler, Göring…
|
|
---|---|
Chudák děcko, tohle jak mohl někdo jen zanést do matriky a neodmítnout to hnedka?! Zarazila mne ovšem tato část v článku:
Rodiče jsou neonacisté To v Americe není proti tomuto zákon?! Že je to sice nejsvobodnější země na světě (pchá, to jsou kecy ) je hezký, ale tohle je mazec! Již z interiéru domu je patrné, že jsou rodiče malého Adolfa neonacisté. Na zdech visí nacistické orlice či insignie německých jednotek z druhé světové války. Otec má pak na ruce vytetovaný hákový kříž, který zdobí i jeho automobil. |
|
|
|
Hoši, tak to je masakr. www.novinky.cz/clanek/156897-v-usa-odmitli-u... Nevím, jestli to dát do vtipů, nebo tady... | |
|
|
www.novinky.cz/clanek/156453-hitler-byl-podl... Skoro nejzajímavější je v článku to, že je vůdce psán foneticky - "fýrer" |
|
|
|
Dostala se mě do ruky knížka Dokumente der Deutschen Politik z roku 1940 s podtitulem Grossdeutschland 1938. Mimo jiné jsou zde zaznamenány i cesty A.H. v roce 1938 - možná to bude pro někoho užitečné:
Übericht über die Reden des Führers im Jahre 1938 (Einzelheiten vgl. in der Zeittafel.) Januar: 11. (Berlin), 22. (München) Februar: 18, und 20. (Berlin), 24. (München) März: 12. (Linz), 14. und 15. (Wien), 16., 18. und 19. (Berlin), 25. (Königsberg), 26. (Leipzig), 28. (Berlin), 29. (Hamburg), 30. (Köln), 31. (Frankfurt a. M.) April: 1. (Stuttgard), 2. (München), 3. (Graz), 4. (Klagenfurt), 5. (Innsbruck), 6. und 7. (Salzburg), 7. (Linz), 9. (Wien), 10. (Berlin) Mai: 1. (Berlin), 4. und 7. (Rom), 22. (München), 26. (Fallersleben) Juni: 12. (Stettin), 14. (Berlin) Juli: 10. (München) August: 2. und 24. (Berlin) September: 5.-7. und 9.-12. (Nürnberg), 26. (Berlin) October: 3. (Eger), 4. (Karlsbad), 5. (Berlin), 6. (Rumburg und Friedland), 7. (Jägerndorf), 9. (Saarbrücken), 20. (Böhmisch Krumau), 26. (Znaim), 27. (Nikolsburg) November: 6. (Weimar), 8.-10. (München) Dezember: 2. (Reichenberg), 10. (München), 15. und 22. (Berlin), 24. (München) |
|
|
|
spelter napsal v č. 489: bylo to ze spisu osobního lekaře(ů)a bylo to na VIASAT HISTORY "Já jsem to uvedl spíš jako perličku, než že bych to považoval za spolehlivý důkaz o počtu Hitlerových koulí.. Oproti tomu, co to bylo za dokument, z jakých pramenů se tam čerpalo ohledně této problematiky?" |
|
|
|
historik1 napsal v č. 487: Já jsem to uvedl spíš jako perličku, než že bych to považoval za spolehlivý důkaz o počtu Hitlerových koulí.. Oproti tomu, co to bylo za dokument, z jakých pramenů se tam čerpalo ohledně této problematiky? "Ale není to pravda videl jsem dokument o tele hitlera a je to opravdu jenom lež. " |
|
|
|
"spelter napsal v č. 485: "www.novinky.cz/clanek/154761-hitler-m el-skut... Hitler has only got one ball.. "" |
|
|
|
spelter napsal v č. 485: "www.novinky.cz/clanek/154761-hitler-m el-skut... Hitler has only got one ball.. " And Goring two but very small Ale není to pravda videl jsem dokument o tele hitlera a je to opravdu jenom lež. |
|
|
|
SErgei napsal v č. 482: Dovolím si přidat jeden dobový vtip kolující v Německu válečných let:"jakej význam měly světlý uniformy Göringa" Goering celý nesvůj pobíhá po dvoře Karinhalle a na sobě má slavnostní hornickou uniformu. Přijede Himmler a ptá se: Hermann, ty ses asi zbláznil, co tu v tomhle lítáš furt dokola. A tlustý reichsmarschall mu lakonicky odpoví: Čekám uhlí a oni pořád ne a nejedou, pakáž jedna líná... |
|
|
|
www.novinky.cz/clanek/154761-hitler-mel-skut... Hitler has only got one ball.. |
|
|
|
SErgei napsal v č. 482: Asi se chtěl líbit...Luftwaffe měla bílou uniformu jako vycházkovou na léto a do tropů (důstojnickou - poddůstojníci měli jen bílou čepici a blůzu, kalhoty k tomu měli šedý)."Zdar, jakej význam měly světlý uniformy Göringa byl v tom nějakej extra význam maršálů nebo jenom jeho vůle???..." No a řek bych, že Göringa nikdo nepopotahoval, jestli ji nosil i jindy než v létě. Plus nějaký další, jaký se mu líbily. |
|
|
|
www.novinky.cz/clanek/152790-naciste-zkousel... | |
|
|
Zdar, jakej význam měly světlý uniformy Göringa byl v tom nějakej extra význam maršálů nebo jenom jeho vůle???... | |
|
|
No, pokud tam seděl někdo mladý a neznalý (i když po zkušenostech s německým školstvím se mi nechce úplně věřit, že by tam někdo neznal/nepoznal Hesse) a fotka Hesse nebyla postava v nazi uniformě, ale jen "neutrální" hlava, pak bych se až tolik nedivil. Je to ale jednoznačně špatně - každopádně si na to teď už dají dvojnásob pozor. Mimochodem, zdá se to jenom mně, nebo je článek na idnes z většiny překladem článku na BBC? |
|
|
|
tinyurl.com/53ptpy tinyurl.com/3mz4ub tinyurl.com/67r6cu Jen by mě zajímalo, jak pečlivě probíhal dohled nad nezávadností obsahu, když se něco takového mohlo stát. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 478: Před cca třemi lety byl můj francouzský známý šokován návštěvou tržnice v Gdaňsku, kde na pultech normálně ležely, části výstroje SS, busty Hitlera, Mein Kampf atd. Nemohl pochopit, že zrovna Poláci... "Ukrajinci se s tím moc nepářou." |
|
|
|
No kurňa!!!! Ukrajinci se s tím moc nepářou. | |
|
|
Figurky Hitlera v prodeji na Ukrajině včetně vyměnitelných oblečků, botiček a čepiček: news.bbc.co.uk/1/hi/world/7362161.stm www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news... |
|
|
|
Tigr007 napsal v č. 475: obě tyhle svině nakonec spáchali sebevraždu. Himmler 23. května v zajetí, Gébls pak na konci války 1. května v Hitlerově bunkru - nejdřív zabili svých šest dětí jedem a pak se s manželkou zastřelili "ale co se stalo z Himmlerem a Goebbelsem" |
|
|
|
Vím že se Hitler zbil sám a že Göring byl odsouzen v Norimberku k trestu smrti ale jemu tam propašovaly jed ale co se stalo z Himmlerem a Goebbelsem??????Děkuji |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Osobnosti
- > Nacisté - Hitler, Goebbels, Himmler, Göring…