Východní fronta
|
|
---|---|
Langos napsal v č. 1594: zato na východe si mal zase viac "přátel"... "Docela jo, když tam bylo méně nepřátel než na východě." |
|
|
|
giro.c napsal v č. 1593: Docela jo, když tam bylo méně nepřátel než na východě. "šance že se to stane jinde je menší?" |
|
|
|
šance že se to stane jinde je menší? | |
|
|
Lavockin napsal v č. 1588: Tam???!!!! Já bych nechtěl bojovat na žádným místě na východní frontě. Radši bych šel někam na západ, do Itálie nebo do Afriky, ale do SSSR??!! Tam by mě hned odpráskli. "Chtěli byste bojovat v Kurském výběžku?" |
|
|
|
Lavockin napsal v č. 1588: nie, nechcel by som bojovať v žiadnej vojne...úplne mi postačuje o tom pekne z bezpečia diskutovať na fronta.cz... "Chtěli byste bojovat v Kurském výběžku?" |
|
|
|
tomasek napsal v č. 1589: Hlavne v prvej vlne, že?... "Záleží za jakou stranu a druh jednotky-no ale pancéřový gránátník nějaké tankové divize by nemuselo být špatné" Fakt by som ťa chcel vidieť ako by si sa tváril zoči voči horde T-34 valiacich sa na teba a že či aj vtedy by si chcel byť tým pancierovým granátnikom na ktorý sa tie tanky valia... zjavne si niekto nevie predstaviť, že skutočná vojna nie je neškodný airsoft a pod.... |
|
|
|
Záleží za jakou stranu a druh jednotky-no ale pancéřový gránátník nějaké tankové divize by nemuselo být špatné | |
|
|
Jojo,Kursk. . .co asi teď museli prožívat vojáci na obouch stranách před 62 lety. Chtěli byste bojovat v Kurském výběžku? |
|
|
|
Na 5. července sa mi vybavuje len Kursk. Ale to bude už 62 rokov. | |
|
|
Kéž by tohle mohli říct Němci nebo Rusové před 61 lety. . . | |
|
|
Lavockin napsal v č. 1583: Pro mě pět dní pohody doma či na chatě "Za chvíli tu máme datum 5.července,co to asi znamená" |
|
|
|
Cyril a Metodej ? | |
|
|
Za chvíli tu máme datum 5.července,co to asi znamená ?? | |
|
|
Karaya: jakékoli "Dějiny skandinávských zemí". Pokud jsou vydané před rokem 1989, je tam účast SSSR poměrně podrobně popsaná Mají je v knihovnách celkem běžně - vím to, studoval jsem to. | |
|
|
jirka vrba: (1579) - Já také. - Už si nevzpomenu, jak se ta kniha jmenovala (ale myslím že "Kozáctvo"), ale vzásadě byla o tom, jací to byli kozáci super chalani. Byla poněkud jednostraná a vyzdvyhovala jen to pozitivní na nich (místy až nekriticky) a na jejich engativa už neupozorňovala. |
|
|
|
Pánové, mám dotaz. Může mě někdo odkázat do patřičných míst, kde bych našel info o tom, jak na tom byli Sověti v Norsku? Zajímalo by mě to hlavně v září až listopadu roku 1944. Na mysli mám postup, linii fronty etc. Díky moc. | |
|
|
to Dzin - 1)Já kozáky nevyzdvihuju, jen konstatuju holou skutečnost. 2)K tomu rozkladu ruské armády - sám fakt úspěchu bolševického puče dokazuje ,lépe než cokoli jiného, že byla ruská armáda rozložená už před listopadem 17 3)Ke Stanislavu Auskému - jestli tím chvalozpěvem myslíš knížku "Kozáci", tak já si nemyslím, že je to nějaký chvalozpěv - naopak např. účast kozáků na událostech listopadu 17 je tam popsána lépe než kdekoli jinde ... a s tím souvisí: to Dzin + mig - na úvahy kozáci x VŘSR neumím moc kloudně reagovat - to jsou ukázková "nehistorická kdyby". |
|
|
|
to glynwed:dá se to až na ty bláboly o vlasovcích... | |
|
|
Dzin, Cassiuss Charea hele v Čechách vyšlo u jedný trockistický organizace po revoluci vcelku dost trockýho autentickejch děl týkajících se událostí revoluce. Myslim že je to zajímavý počteníčko Nejzajímavější jsou Trockýho Dějiny ruský revoluce, který jsou teda šílená bichle, ale řikam velmi zajímavý čtení. Hlavně je to v podstatě memoár člověka, kterej dal rudou armádu dohromady. viz odkazy zde: sop.revoluce.info/_pdf/ldt/DRR3-sesit1.pdf sop.revoluce.info/_pdf/ldt/DRR3-sesit2.pdf |
|
|
|
Velmi dobré stránky o čs. 4.samostatné brigádě: mujweb.cz/www/nrvd/index.htm |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Východní fronta