Východní fronta
|
|
---|---|
pbradler: Mě ještě do pošty nepřišly??? | |
|
|
Dzin: Ty si ich nestiahol ? | |
|
|
pbradler: Na jaké mapy? Já viděl zatím jen jednu a to dost neúplnou... | |
|
|
Dzin: Tak čo hovoríš na tie mapy. Už neobhajuješ smernicu 3. tak vehementne ako predtým ? | |
|
|
čet. Hrad: Díky, teď jsem juknul. Bezva. | |
|
|
Glynwed+Ondík: pánové, mrkněte sem forum.axishistory.com/viewtopic.php?t=6386 ne fotku č.20 | |
|
|
Dzin (704) : Výcvik je důležitý. | |
|
|
pbradler: (704) Jako ty? Mimochodem, jazyk trénuješ dobře. |
|
|
|
Dzin (703): Nebuď měkká . | |
|
|
pbradler: A nechceš mi to raději poslat do pošty? | |
|
|
Dzin: Jdi na Retour à la page d'accueil a pak na Cartes. Přímý link na to není, neboť to maj plný svinskýho Javascriptu. |
|
|
|
pbradler: (700) Tak ti nevím, ale žádnou mapu tam nevidím... | |
|
|
Dzin (699): Nebyla. Ale abys trochu potrénoval jazyky , posílám ti adresu kde si je můžeš stáhnout. www.chez.com/barbarossa/arc.html Jinak informace jsou tam docela zajímavé, a tak jistě neprohloupíš. |
|
|
|
pbradler: (698) Díky! Ale neřikej mi, že by tam byla osamocená... | |
|
|
Dzin (697): Mapa je z knižky D. Glantz (editor): "The initial period of war on the eastern front 22 June - august 1941". | |
|
|
K té mapě, co jsi mi poslal, je si hezká, ale pár věcí tam postrádám. Předně zdroj. Potom je je neúplná, daleko více prospěšnější by byla mapa celé fronty včetně vyznační polohy všech jednotek prvosledových vojsk. Jestli to tedy máš, pošleš? | |
|
|
¨Fakt je,že např. do tankové bitvy v prostoru Luck-Dubno-Tarnopol se přesunovaly mech.sbory z míst vzdálenych od hranic 150-400 Km. A tedy jim to trvalo (i díky nadvládě Luftwaffe )řádově DNY. | |
|
|
Dzin (683) tak to snad bylo daný už před válečnou čistkou. Vojáci se báli nesplnit rozkazy ze strachu ze zastřelení a často otom výsledky z fronty zkreslovali | |
|
|
pbradler (680) vrchní velení v té době vydalo rozkaz, že jednotky RA mají přejít do protiútoku a přenést boj na území nepřítele..... v té době zcela nereálný rozkaz | |
|
|
Dzin: Poslal som Ti mailom situačnú mapu SZ frontu. Keďže sa mená miest nedajú čítať pripájam aspoň tie názvy, kde bolo rozmiestnené jednotky. 23. TD - Seda 28. TD, 202 MD., 9. PT brigáda - Siauliai 2. TD, 84. MD - Kedenai |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Východní fronta