Sháním, sháníš, sháníte
|
|
---|---|
Když jsme u útěku Adolfa Eichmana do Argentiny a jeho hledání Mossadem, zkuste si přečíst knihu Dům v Garibaldiho ulici od Issera Harela. Leč byla kniha napsána v roce 1971, u nás byla vydána až v roce 2003 v nakladatelství Paseka. Autor za ní obdržel cenu Edgara Alana Poea. V knize je mj. popisován útěk Eichmana a jeho rodiny do Argentiny, také všední život Eichmanovi rodiny, život izraelskéo "komanda", chycení a výslechy Eichmana, pátrání po Mengelem a Bormannovi a konečný převoz Eichmana do Izraele, jeho soud a poprava. Tuto knihu mohu vřele doporučit. |
|
|
|
bobanek napsal v č. 1364: Myslím že se o tom zmiňuje i pan Borovička v knize Století šakalů.... to jsme ale již offtopic... "Na téma Eichmanna kdysi vyšla kniha popisující způsob jak si Mossad pro něj do Argentiny přišel, popis sledování a identifikace jeho osoby a transport letadlem do Izraele." |
|
|
|
bobanek napsal v č. 1364: Byl o tom i jeden díl dokumentu Hitlerovi muži "Na téma Eichmanna kdysi vyšla kniha popisující způsob jak si Mossad pro něj do Argentiny přišel, popis sledování a identifikace jeho osoby a transport letadlem do Izraele." |
|
|
|
TomasWAGM napsal v č. 1360:
"Sháním info o nacistických uprchlících do Argentiny"
Ero napsal v č. 1363: Na téma Eichmanna kdysi vyšla kniha popisující způsob jak si Mossad pro něj do Argentiny přišel, popis sledování a identifikace jeho osoby a transport letadlem do Izraele. "Do Argentiny uprchl třeba Adolf Eichmann, jeden z řešitelů konečné židovské otázky " |
|
|
|
TomasWAGM napsal v č. 1360: Do Argentiny uprchl třeba Adolf Eichmann, jeden z řešitelů konečné židovské otázky "Sháním info o nacistických uprchlících do Argentiny." |
|
|
|
Sháním info o nacistických uprchlících do Argentiny. | |
|
|
Jo to je v té knížce Atentát na Heydricha (či Nejen černé uniformy). A píšou tam ,že když ho přivezli , byl zbarvený do žluta-a v jiné knížce byly dohady ,zda nebyla výbušnina obohacena nějakým jedem!(Kdoby taky nebyl žlutej ,kdyby měl střepiny v boku ,ale i tak to může být pravda.) |
|
|
|
TomasWAGM napsal v č. 1355: Ono kolikrát těm lidem nic jiného nezbývalo, třeba šofér náklaďáku který Heydricha vezl na Bulovku, apod. "Aha - tak to je jiný kafe (Já bych němcům nepomáhal ani za milion ř.marek )" |
|
|
|
TomasWAGM napsal v č. 1353: Ale dostali i peněžitou odměnu "Jako odměnu známky??Ti němci byli divní..." |
|
|
|
Jako odměnu známky??Ti němci byli divní... | |
|
|
TomasWAGM napsal v č. 1351: Ti co si je zasloužili, dostali je třeba ti kteří pomáhali Heydricha dostat do nemocnice, nebo ti co se podíleli na "dopadení" našich parašutistů "No jo a kteří?český lid nebo něměcká "vyšší skupina"?" |
|
|
|
Ero napsal v č. 1350: No jo a kteří?český lid nebo něměcká "vyšší skupina"? "A velmi cený byl ten s Heydrichem který byl vydán rok po jeho smrti. A dostali ho jen určití lidé" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1348: A velmi cený byl ten s Heydrichem který byl vydán rok po jeho smrti. A dostali ho jen určití lidé"víš, v letech 39-45 vyšlo v Protektorátu ohromné množství poštovních známek, v různých hodnotách. vyšly i aršíky" A potom ještě vyšli známky na kterých byli památky ČS a samozřejmě Hitlerové. O nich vím, ale určitě toho bylo ještě víc |
|
|
|
TomasWAGM napsal v č. 1345: víš, v letech 39-45 vyšlo v Protektorátu ohromné množství poštovních známek, v různých hodnotách."no - logický myšlení - to víš ,ale myslím jako cenově" vyšly i aršíky |
|
|
|
Ero : já akorát 5,50,30 | |
|
|
TomasWAGM napsal v č. 1343: Já mám - modrá 5h, hnědá 10h, červená 20h, zelená 25h, vínová 30h, oranžová 40h, tmavě zelená 50h, fialová 60h, tmavě oranžová 80h, a potom hnědá 1k "mbbb: známky-na dopisy-je na nich lipový listí (já se o to nějak moc nezajímám ,narazil jsem na ně náhodou)tak chci vědět ,jesti byly i nějaké jiné" |
|
|
|
no - logický myšlení - to víš ,ale myslím jako cenově | |
|
|
TomasWAGM napsal v č. 1343: byly - myslíš, že za šest let Protentokrátu vyšly 3 známky???? "mbbb: známky-na dopisy-je na nich lipový listí (já se o to nějak moc nezajímám ,narazil jsem na ně náhodou)tak chci vědět ,jesti byly i nějaké jiné" |
|
|
|
mbbb: známky-na dopisy-je na nich lipový listí (já se o to nějak moc nezajímám ,narazil jsem na ně náhodou)tak chci vědět ,jesti byly i nějaké jiné | |
|
|
TomasWAGM napsal v č. 1339: dobře, proč tě to tedy zajímá, já bych to chtěl jen pochopit "já jenom sbírám"
TomasWAGM napsal v č. 1341: jaké známky myslíš? "jo a ještě něco - mám protektorátní známky-30h,50h,5h a chtěl bych se zeptat jestli byly i nějaké jiné." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Sháním, sháníš, sháníte