Sháním, sháníš, sháníte
|
|
---|---|
Honza M. napsal v č. 1443: a co tam najdu? muzu si precist mozna nejakou kroniku(a ani to spise ne). tezko tam budou mit mapy s rozmistenim jednotek, jejich pohyby, vybaveni atd... "Co takhle navštívit knihovnu? - bude tam všechno, nebo aspoň možnost to sehnat " |
|
|
|
sisa napsal v č. 1441: Co takhle navštívit knihovnu? - bude tam všechno, nebo aspoň možnost to sehnat "shanim jakkekoliv informace (weby, knihy, mapy ...) " |
|
|
|
SNB:Jak moc se liší uniforma PP NB 9600 od armádní té doby??Popřípadě kdyby někdo měl armádní tak u NB navíc tak se hlásim dobrovolně na koupi. | |
|
|
shanim jakkekoliv informace (weby, knihy, mapy ...) o pohybech nemecke armady na nasem uzemi koncem roku 1944 - 12.5. 1945 | |
|
|
Sháním knihu (do sbírky, ne jen na půjčení): Alfred Price: Letadla proti ponorkám , Baronet, 1997. Cenu respektuji. |
|
|
|
Streso napsal v č. 1438: Aj tento ich má - original. Mám ešte jeden, ale ten nie je v takom dobrom stave (má aspoň to "oko" nad rúčkou) ... a ešte jeden, ale ten je menší a má celo-ríhovanú drevenú rúčku ... "Bodák k pušce Mauser 98k,mám bakelitové střenky." |
|
|
|
Bodák k pušce Mauser 98k,má bakelitové střenky. | |
|
|
Vedel by mi niekto povedať, o aký bodak sa presne jedná ? Moc sa v nich neviznám Na čepeli ma vyrazené "44 fnj" (fotky su z mobilu... ) |
|
|
|
Koupim nějaké nadbytečné vodní obtisky i neuplné, co Vám zbyly při stavění modelů 1: 87 firem SDV, MAC a pod. Jedná se mi o označení ČSLA, Wehrmacht a RU SSSR. Nabídněte na adrese mailto:[email protected] . Děkuji | |
|
|
něco pro Era: mujweb.cz/www/csol-mb/clip_image002.jpg?r=1033 |
|
|
|
Ero napsal v č. 1431: ne, koupiljsme to od jednoho, co to nosil jeho táta. Mě tenhle "odpad" ani moc nezajímá, koupili jsme to do sbírky, že na tom budeme demonstrovat konec finanční stráže na výstavách a tak. "A neměli by tam ještě jednu " |
|
|
|
Ero napsal v č. 1430: teď z hlavy nevím, ale začal bych se o to zajímat. Existuje třeba KVH Čerskoslovensko 1945-1989 kde se zajímají hodně o PS, zkusil bych se zeptat tam, pak jsem kdysi na webu našel stránky sběratele stejnokrojů četnictva a SNB a mám na něj myslím i mejl, pak bych se podíval do literatury k dějinám SNB, kterou jistě máš, jestli se tam k tomu něco nepíše a tak, prostě bych se začal starat."A ty bys věděl jak je sehnat?" Četnictvo a policie měly stejnokrojové změny dané vládními nařízeními a oběžníky a věstníky MV. Finanční stráž pak měla stejnokrojové změny dané také vládními nařízeními. Jak to mělo SNB nevím, ale určitě bych se podíval do sbírky zákonů a nařízení z příslušných let. Najdeš tam i další věci k SNB. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1428: A ty bys věděl jak je sehnat? "nemáš k tomu dobové předpisy" |
|
|
|
Ero napsal v č. 1427: no jo, tak to byli ti nejkovaněší esenbáci "Přesně tak to je ono, já se nemohl celou dobu vymáčknout, ostatní SNBáci jsou mi ukradení mě zajímá jen činnost SNB v pohraničí v letech 1945-1948 (tedy SNB 9600 a PP NB) to jsem měl napsat hned a dost by se tím ušetřilo." stejně mě překvapuje, že si chceš dát dohromady stejnokroj SNB z té doby a nemáš k tomu dobové předpisy. Já nemám rád lidi, co nosí nějaký stejnokroj a ani nevědí co a proč mají na sobě, znám třeba případ, že jeden nevěděl přesně ani hodnost co má na límci a když sem mu vysvětlil, že mu knoflíky nehrajou s čepicovým odznakem, tak se divil ještě víc. Buď se to musí dělat pořádně, nebo to nemá cenu. A pořádně bez tehdejších stejnokrojových předpisů to nejde. Odkaz typu - po válce byl zmatek, nosilo se všechno a asi žádnej předpis nebyl prostě nemůže obstát. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1426: Přesně tak to je ono, já se nemohl celou dobu vymáčknout, ostatní SNBáci jsou mi ukradení mě zajímá jen činnost SNB v pohraničí v letech 1945-1948 (tedy SNB 9600 a PP NB) to jsem měl napsat hned a dost by se tím ušetřilo. "takže z SNB tě zajímá jen ta část,která sloužila na hranicích do vzniku PS? Tedy vlastně útvar PP NB a pak útvar SNB 9600 jo?" |
|
|
|
Ero napsal v č. 1425: takže z SNB tě zajímá jen ta část,která sloužila na hranicích do vzniku PS? Tedy vlastně útvar PP NB a pak útvar SNB 9600 jo? "Tohle období jde mimo mě krom PS Měl jsem to napsat na poprvé." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1422: Tohle období jde mimo mě krom PS Měl jsem to napsat na poprvé. "pokud se nepletu, tak "Pohraniční stráž SNB" byla zřízena na samém konci roku 48, tedy již v období, které jde mimo tebe." |
|
|
|
Ero napsal v č. 1419: jistě že jo,"Měli i lodičky"
Ero napsal v č. 1419: aha, no jo, tak koukám, že o tom budeš mít hluboké znalosti"Můj "předpis" je tohle images.google.com/imgres?imgurl=www.k... "
Ero napsal v č. 1421: tak mi řekni, proč esenbáci z let 45-48 byli o hodně "lepší" než ti z let 48-52 třeba? Rád se poučím."Jo, ale to jenom podle tebe "
Worchester napsal v č. 1420: jistě, SNB bylo zcela pod vlivem KSČ a v jeho moci a to již od roku 45. Již při založení SNB byly založeny "očistné komise" "Ano měli ho od založení SNB, vždyt ministr vnitra od 1945 do 1953 byl komunista Václav Nosek " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1418: SNB si toho nemohlo moc dovolit, pokud komunistická strana nepřevzala vedoucí úlohu ve státě. Přesto, že již mělo od r.1945 KSČ obsazena všechna důležitá ministerstva a roku 1946 vyhrávají volby a sestavují vládu, byl u moci stále president Beneš-stále velká autorita. Po "vítězném únoru" tomu bylo již jinak.... "podle mě to vyjde úplně na stejno" |
|
|
|
Ero napsal v č. 1410:
"Jako tebe bere první republika a financové, ta mě bere SNB a PS."
Ero napsal v č. 1413: pokud se nepletu, tak "Pohraniční stráž SNB" byla zřízena na samém konci roku 48, tedy již v období, které jde mimo tebe. "To nevím, ale v roce 1948 se moci chopili komunisti a tohle období už jde mimo mě" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Sháním, sháníš, sháníte