Pevnosti a opevnění
|
|
---|---|
Někde jsem zaslechl že nějakou kopii zvonu si měl nechat udělat nějaký pan Balcar.... | |
|
|
No nevím jak vypadá ta kopie, ale originál je celkem prostorný, Do jednoho zvonu jsme vlezli celkem tři, ale to už jsme byli namačkaní. A ve dvou se tam dalo v poho pohybovat. | |
|
|
AD zvon Už je odvezený, takže nic moc bližšího k tomu nepovím.Prohlížel sem si to celkem detailně, dva válce stočené z 10mm černé oceli nahoře uzavřené dýnky(klenuté dna) navzájem spojené třemi střílnami. Ty byly poměrně hosně masívní ve tvaru přibližně písmena H. Takhle vypadaly po navaření, po konečném tmelení a nástřiku to tak být výsledně nemusí.překvapilo mě že nejsou rovnoměrně dokola, umožnovaly by tak 270 stupnů obstřel, tak nevím možná takové zvony byly, nemám o tomhle podrobný znalosti.Pod každou střílnou je ve vnitřním plášti otvor cca 25mm a do něj vevařen taková mezikousek s třemi malými otvory, možná v nich byly závity, zřejmě něco pro lafetu. Vnitřní prostor zvonu je celkem dosti stísněný, zvenku se mi vždy zdál zvon pro jenoho muže předimenzovaný, ale ted to vidím jinak. |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 200: No bohužel, byl sem na služebkách a ted je pátek odpoledne, zrovna se tu mihnul šéf naší výroby, zvon už je pryč dohotovený, nechal si ho udělat jeden pán z Drahotuš u Hranic, prej vlastní někde bunkr.Příští týden kdyžtak přidám konkrétnější udaje , ale fotka už asi nebude. "Můžeš to více přiblížit, nebo třeba i přidat fotky, please?" |
|
|
|
No tak odkud by to asi tak mohlo být? Těch muzeí je tolik, že přestávám mít přehled... | |
|
|
dalibor napsal v č. 199: Co?! To zírám, už jsem se bavil s člověkem, který si chtěl nechat udělat přesnou repliku, měl na to i rozpočet, jenže skončil na možnosti dopravy, prostě by to nic v jeho možnostech nezvládlo dovézt a osadit"Zdravím, dnes sem byl na našich dílnách v Milenově a k memu úžasu si u nás někdo objednal zvon na opevnění.Není to samozřejmě odlitek , je to svařenec, ale celkem je to masivní výrobek, má tuším 4 střílny v různých výškách, je to celé dvoupláštové a uvnitř je prostoru poskromnu." Můžeš to více přiblížit, nebo třeba i přidat fotky, please? |
|
|
|
Zdravím, dnes sem byl na našich dílnách v Milenově a k memu úžasu si u nás někdo objednal zvon na opevnění.Není to samozřejmě odlitek , je to svařenec, ale celkem je to masivní výrobek, má tuším 4 střílny v různých výškách, je to celé dvoupláštové a uvnitř je prostoru poskromnu. Tak jestli je tu nadšenec/nci co to objednal tak se mi ozvěte. |
|
|
|
Fort Drum: www.concretebattleship.org | |
|
|
kulometčík napsal v č. 195: Pozdravuj Lakouše "jo a na řopících-net jsem taky každou chvíli a už sem se spojil s jedním z nich který by mněl zájem si objekt KŽ-3 prohlídnout a právě on mi řekl že jsou ty objekty zatim jenom 2" |
|
|
|
jo a na řopících-net jsem taky každou chvíli a už sem se spojil s jedním z nich který by mněl zájem si objekt KŽ-3 prohlídnout a právě on mi řekl že jsou ty objekty zatim jenom 2 | |
|
|
my jich tu máme víc snažíme se je dát do přijatelného stavu což obnáší čištění objektů, opravy vybavení, pokud se nějaké dochovalo, a pokud se nedochovalo tak jeho schánění po kovošrotech. Už máme jeden objekt skoro komplet chybí nám jenom lafeta. | |
|
|
kulometčík napsal v č. 192: Tak si pročti řopíky.net, případně kontaktuj některého z autorů a zjisti si podrobnosti, zda je ten "Váš" skutečně neznámý. Copak tam provádíte za údržbu? "ne jako že bych h vlastnil ale spíš sme ho s kamarádama našli a jaksi se o něj staráme" |
|
|
|
ne jako že bych h vlastnil ale spíš sme ho s kamarádama našli a jaksi se o něj staráme | |
|
|
kulometčík napsal v č. 189: Jak píše Fuky, nejdostupnější info bude na uvedené adrese, jinak je pár dalších článků po různých odborných periodicích (např. Novodobé fortifikace)
"objektu polní obrany KŽ-3"
kulometčík napsal v č. 189: Máš objekt?! To mi přibliž "já mám třetí tak by mně zajímalo jestli je to opravdu taková vzácnost." |
|
|
|
kulometčík napsal v č. 189: Vzhledem k tomu, že na serveru www.ropiky.net o daném objektu existuje jen drobná zmínka, zase tak úplně běžným nebude. Osobně vůbec netuším, jak má objekt KŽ-3 přesně vypadat. "prej jsou nalezený zatim jenom dva v republice a já mám třetí tak by mně zajímalo jestli je to opravdu taková vzácnost." |
|
|
|
nemáte někdo jakoukoli informaci o poválečném objektu polní obrany KŽ-3,je to taková nepříliš prostorná podzemní chodbička zakončená věncem pro uložení věže tanku T-34, prej jsou nalezený zatim jenom dva v republice a já mám třetí tak by mně zajímalo jestli je to opravdu taková vzácnost. | |
|
|
číslo ŘOP bude na objektu asi těžko, když ho tam nikdo nepsal. To bys musel mís tabulku jaký objekt dostal to konkrétní VEČ. | |
|
|
Tak to tamto číslo bude VEČ.Od T-S 26?Celkem daleko-nejdřív bys musel po silnici do Malejch a potom přes Mariánskej sad nahoru směrem na zadní hory,kolem Lotranda směr Jetřebí bouda a v okolí by měl být.Jinak je to na skoro na druhý straně hor. | |
|
|
Který je to směr od T-S 26? k 27 neb k 25 Kdybys nevěděla tak číslo ŘOP je číslo, které objekt obdržel současně se svou výstavbou (např. CH-2/48, přičemž CH-2 jak jistě víš je označení úseku). VEČ je vojenské evidenční číslo (?), které na objekty načmárala armáda. |
|
|
|
Fuky:Okolí?Plocha hřebenu mezi Slavětínem a Jetřebí boudou.Plno LO.Pár vykácených mýtin,louky a cedule přírodní rezervace. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Pevnosti a opevnění