Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Nechápu proč se T-34 neustále porovnává s Pantherem, když Panther svou váhovou kategorií patřil spíše mezi těžké tanky. To je pravda. Vždyť téčko vážilo něco kolem 45 tun a Panther 68??? I když T-34/85 by se svým laufem patřil mezi těžké,není to tak??? (rozdíl 3 mm-tiger,Jadgtiger apod. měli 88mm a T-34 po roce 1943 kanón ráže 85mm(???)!!! P.S. Nemá někdo fotky interiéru věže T-34/76??? Pokud ano pošlete je prosím na E-mail [email protected]ěkuji |
|
|
|
![]() |
croisier napsal v č. 4570: I já s hrdostí přiznávám, že jsem v něm sjezdil Bílé Karpaty (Kuchyňa, Lozorno, Plavecký Štvrtok atp.). Krásně se houpal a terén mu nedělal potíže, jen byl sakra hlučnej. Jezdil jsem i v horších vehiklech. A když vezmu v potaz konstrukční rok (kromě motoru T-928), tak je to až s podivem. "přiznej se, že jsi jel aspoň v OT-810" |
|
|
![]() |
Algernon napsal v č. 4578: No to je tedy dost jasné, že si staří páni něco domýšleli, ale nevím, na základě čeho. Pravda je, že se vzácně shodli v tom, že se jim (ne všem) tak párkrát "motor podařilo málem přetrhnout vejpůl", jak prohlásil jistý Haponěnko v souhlase s Aftanasem Valkem (oba kdysi pplk. ČSLA a profesoři). "Klikovka motoru V2 je bez vývažků. " |
|
|
![]() |
croisier napsal v č. 4570: přiznávám se v tom jsem jel. "Pak bys neměl rád myšičku Ale přiznej se, že jsi jel aspoň v OT-810" ![]() |
|
|
![]() |
fusilier napsal v č. 4562: To je právě ono, co se mi nelíbí - film postavený z velké části na zcela pitomé zápletce, vycucané z prstu. "Taky mě napadlo, proč tanku nevyměnili lauf, ale pak bychom měli po zápletce." |
|
|
![]() |
Algy: poválečné motory už to neměly - údajně šlo o špatné tvarování vyvažovacích nálitků. Při oleji na horní rysce prý navíc dělaly hroznej bugr ve vaně. Jinak dík. |
|
|
![]() |
Algernon napsal v č. 4575: No...mám, ale pán už je opravdu ve velmi vysokém věku se vším, co s tím souvisí. "Popř… Tome, máš ještě ten kontakt?" |
|
|
![]() |
Ještě na hlavu elektrikářskou helmu a na ní ještě buvolí rohy, to by byla paráda. Pár piv a na okolí vykřikovat, že je zpátky Odoaker ![]() |
|
|
![]() |
Tohle už je normální úchylka ![]() |
|
|
![]() |
Už se těším ![]() |
|
|
![]() |
Dzin napsala v č. 4568: Pak bys neměl rád myšičku "Nepoštěstilo se mi" ![]() |
|
|
![]() |
Zjistím, kde to dělají za úplatu a pak to (jednou, až bude všechna práce hotova ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Krojc: Nepoštěstilo se mi.![]() |
|
|
![]() |
Dzin: když máš rád myšičku, už ses v ní projel pořádným terénem - a víckrát? |
|
|
![]() |
Algy, teď mě napadlo - ty máš podle starých příspěvků něco na motory V-2. Fronťáci nám tvrdili, že u něj se okolo 1100 ot/min projevovaly silné rezonanční vibrace u kliky a že bylo nařízeno tyto otáčky překonávat skokem či co nejrychleji. Rozlomení klikovky prý hrozilo už tak po 20 sekundách. Nevíš o tom něco nebo nenašel jsi to někde v literatuře? Edit: šlo údajně o válečné motory z roku 1944 a 1945. |
|
|
![]() |
Aha tak to mi teda ušlo , nevadí hlavně že jsme to vyřešili ![]() ![]() |
|
|
![]() |
bart122 napsal v č. 4563: Jenže Kadavý je na vojně někdy okolo roku 1957."Pomocné technické prapory byly zrušeny v roce 1954. Takže je to možné aby byl u PTP." ![]() |
|
|
![]() |
fusilier napsal v č. 4562: Pomocné technické prapory byly zrušeny v roce 1954. Takže je to možné aby byl u PTP. "Při logice filmu mě napadl ještě PTP, jenže ty už na konci padesátých let neexistovaly" |
|
|
![]() |
Ondík napsal v č. 4555: Ber to jako uměleckou fikci."Ale jaksi logicky nedomyšlený. V 50. letech a ani později nebylo možné mít jen tak mýrnix-dýrnix mít doma na dvorku (nota bene pojízdný) tank. Navíc, autorům scénáře jaksi nedošlo, že i kdyby "Jandák" s tím tankem rozjezdil jakousi vechtrovnu a urval přitom hlaveň, tak by u vozidla vyměnili jen kanón a nechali jej u jednotky, protože dávat jej pryč je nesmysl. "Jandákovi" by připsali k náhradě jen ten kanón a rozhodně by neplatil celé vozidlo, se kterým si pak jako mohl dělat co chtěl. Pánové si mohli vymyslet něco inteligentnějšího. Tohle je neználkovství prostředí i techniky v armádě na druhou." ![]() |
|
|
![]() |
No ještě k tomu brodění v tom filmu.Jandák chtěl těm vojákům dokázat že přes tu bažinou to "téčko" projede.Proto ten tank neupravovali k brodění.![]() |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války