Waffen-SS
|
|
---|---|
Díval jsem se na některé materiály a Tiger u SS by měl být zařazen pouze u těch tří divizí, po vyčlenění samostatných praporů mi taktéž není známo, že by kterýkoliv z nich někdy sloužil pod Wikingem. Přeci jenom Tigerů bylo málo a Wiking nebyla "říšsko-německá" SS ale pouze "volksdeutsche" SS... | |
|
|
DuGalle: Nevieš prosím ťa odpoveď na duhú časť môjho (396)? | |
|
|
Himmlerovo poskok, který si odskočil do bezpečné bitvy leda pro další postup nebo vyznamenání. No a v Ardenách se vyznamenal sám | |
|
|
Souhlasím s DuGallem. Myslím, že Peiper není asi ten úplně pravej. | |
|
|
GermanColonel napsal(a) v č. 421: "Nezabúdajte na Jochena Peipera, veliteľa 1. Panzer Division SS." Peiper byl někdy velitelem LSSAH? Kdy to bylo? Prozraď co je na Peiperovi zajímavého, že si zaslouží patřit mezi velké taktiky a stratégy... |
|
|
|
O jeho konci nic nevím, válku ale určitě přežil. Nikdy jsem ale u jeho jména neviděl křížek, takže možná ještě žije... | |
|
|
Marek napsal(a) v č. 416: "Kdo myslíte že byl nejlepší z divizních nebo plukovních velitelů v rámci SS divizí (myslím tím taktické a strategické schopnosti) ?" Nezabúdajte na Jochena Peipera, veliteľa 1. Panzer Division SS. |
|
|
|
Pro DuGalle : Nevíš náhodou jak či kde O. Carius skončil ? | |
|
|
A v případě Otto Cariuse se ani nejedná o příslušníka SS. Už jenom jeho vizáž by asi někteří příslušníci LSSAH nerozchodili... | |
|
|
Tak s K. Meyerem souhlasím. Na mě teda udělal dojem hlavně v Řecku. Jeho "povzbuzování" do útoku pomocí granátů (pokud se to tak událo) je vcelku zajímavé. Jinak mě osobně zajímají příběhy takových jako Wittmann, Carius, Barkmann, apod. (i když to samozřejmě nejsou jak jsem psal divizní a plukovní velitelé). | |
|
|
Zjevně Kurt "Panzer" Meyer, dotáhl to z tankistů SS asi nejdál. Jeho osobnost se projevila i při formování divize HJ, z které v krátké době udělal velice silnou divizi. To bych řekl z těch frontových velitelů. Z těch kancelářských ( ikdyž bych si to v tomto případě nedovolil tvrdit) byl největší osobnosti bezpochyby Paul "Žižka" Hausser... |
|
|
|
Kdo myslíte že byl nejlepší z divizních nebo plukovních velitelů v rámci SS divizí (myslím tím taktické a strategické schopnosti) ? | |
|
|
Fra Diavolo napsal(a) v č. 414: "Co si myslíte o "Sepp" Dietrichovi?" Veliteľ 6. SS tankovej armády Obergruppenfuehrer Dietrich, podľa mňa typický nemecký dôstojník, oddaný vodcovi, ktorý sa rozhodol so svojími jednotkami, dokonca aj s troskami (obrana Viedne) vytrvať až do konca. |
|
|
|
Co si myslíte o "Sepp" Dietrichovi? | |
|
|
Taky jsem nikde nenašel konkrétní zmínku, že by Tigery měli, ale snad ano, jelikož jsem našel, cituji "byla vybavena nejvyspělejšími tanky" | |
|
|
Pro Marek:já o tom taky nikdy nikde nečetl, ale jen si myslím že možné to je | |
|
|
Pro Bart S. : Přečti si znovu co jsem ti napsal v (398). Já se z tebou nehádám, pouze říkám, že jsem o nich s určitostí nikde nečetl. To ale neznámená, že tomu tak nemohlo být. | |
|
|
to mě taky ne. Tak ta fotka tam je jen tak. | |
|
|
Co ti řekne číslo 12. Mě teda nic. | |
|
|
Pro Marek: tak Tigery u 5. SS-Panzer-Division Wiking nesloužili. Stačí? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy