Waffen-SS
|
|
---|---|
Hmm, taky jsem si všim. Koukni se na www.skalman.nu/third-reich/gallery-willrich.htm | |
|
|
Jaký máš ještě lepší? Hlavně sem nedávej nějaký pobuřující. Tady jsou na to pěkně hákliví. | |
|
|
To DuGalle: ten na tvym vobrázku taky neni žádnej krasavec | |
|
|
Mám i lepší | |
|
|
to DuGalle: A vyhrál by cenu o nejlepší obálu roku... | |
|
|
Fra Diavolo: Ty dvě germánský držky cos tam měl dosud byly sice hrozné, nicméně ta bukvice co tam máš teď jednoznačně vede. Ten by mohl pózovat na čelní straně klubového magazínu organizace Soho... | |
|
|
to Fra Diavolo: Pokud vojáci odmítnou uposlechnout rozkaz tak se nějak ke splnění donutit musí. | |
|
|
Tato metoda se zejména u RA ukázala jako velice efektivní, zejména v těžkých bojích to dokázalo dobře motivovat k postupu na nepřítele... | |
|
|
Bart S.: Pro pripadne dalsi prizpevky typu (461) a (463) viz. (462) | |
|
|
4 tigery nebo 4 shermany? | |
|
|
Bart S.: 4 Panthery za cenu 16 Shermanu? | |
|
|
to Dzin: 4 panthery nebo 4 shermany? | |
|
|
Bart S.: Vyroba Pantheru byla nakladnejsi... | |
|
|
to dzin: Samozřejmě je lepší mít 4 tanky. Ale kdyby Německo mělo stejné výrobní kapacity jako USA tak by to bylo jinak: 4 panthery nebo 4 shermany? | |
|
|
DuGalle: Nevim, ze by zrovna toto svedcilo o nejake jeho takticke a strategicke genialite. Podobnou vec predvadel prakticky kazdy velitel divize v Normandii. Opravdu si nemysli, ze by Meyer dosahoval nejakych skvelych vysledku. | |
|
|
Bart S.: Americky 76mm M1 ma na vzdalenost 500m probijet protipancerovou munici pres 90mm a podkalibernim ma na 500mm kolem 160mm a na 2000m asi 100mm (ruzne zdroje se v presne hodnote lisi, nekdy se i uvadi, ze se jedna o hodnoty pancire skloneneho o 30 stupnu). Britska 17ti liberka pote na 1km probijela protipancerovou munici pancir pres 110mm. Takze nejake ucupanky to rozhodne nebyly. Ono zdali byly nemecke tanky lepsi zalezi, podle ceho budes pomerovat. Co je lepsi mit, jednoho Panther, nebo 4 Shermeny se 76mm kanonem? |
|
|
|
Dobře, dobře. Ale musíš uznat, že německé tanky byli lepší. Až na motory. | |
|
|
To určitě. Koncem války šla kvalita rapidně dolů. | |
|
|
To je velice snadná odpověd. Německo nemělo takové výrobní kapacity, tanky měli složitější konstrukci, nebylo jich tolik, byl nedostatek posádek atd. | |
|
|
Starší tanky samozřějmě neodolávaly. Já jsem nemluvil o kvalitách německých tankových děl, ale o pancíři. Pokud podle tebe nebyl tak odolný, tak spojenečtí tankový střelci neuměli střílet. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS