Písně, skladby, zvukové záznamy z války
|
|
---|---|
[téma č. 46 - přísp. č. 152] Myslíš, že Larry na druhý pokus najde to menu vlevo?
Larry napsal v č. 232: "kazdopadne mi uz ziadne tunajsie linky na "pistalkobubienkovu" verziu Preussens Gloria nefungoval" |
|
|
|
Larry garda.mhk.cz/index_fr.php Tady by to mělo fungovat - L.P. 1866, Historická muzika, |
|
|
|
militarymusiconline.com/german.htm | |
|
|
A este jedna prosba...ja viem, ze nou asi u dost ludi vyvolam zlcnikovy zachavat :) lebo sa to tu hojne preberalo, kazdopadne mi uz ziadne tunajsie linky na "pistalkobubienkovu" verziu Preussens Gloria nefungoval, takze, ak by sa nasiel niekto, kto mi ju poskytne, budem rad. | |
|
|
PLS, niekde tu bol odkaz na mp3 Vstavaj strana ogromnaja, z ktoreho to slo rovno hrat...nemozem ho uz najst, asi som ho prehliadol....moze mi ho autor pripomenut? Dakujem | |
|
|
historik1 napsal v č. 225: Sice už uplynul více jak měsíc, ale neuškodí, když svůj postup vysvětlím: součástí příspěvku (224) byl odkaz na web, kde bylo možné si píseň poslechnout. Tento přímý odkaz jsem nahradil uvedeným upozorněním, aby si někdo neznalý věci (i tací do tohota fóra občas zavítají) "náhodným" kliknutím nepustil tuto píseň nahlas někde v internetové kavárně, nebo ve společné kanceláři, a nevystavil se tak zbytečně riziku případných následků. Nic víc v tom není třeba hledat. Samozřejmě, je věc každého, jestli si podle názvu, který se historik1 napsal, píseň vyhledá a bude přehrávat do zblbnutí. "Já nejsem žádny propagonista nacismu či jiné skupiny lidi potlačujíci lidská práva.Ale chtěl sem ukázat že je to ona.Pokud máte jiný názor...Bohužel" |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 226: Aha moje chyba...Pardon "A Honza M. jen upozornil na to, že Horst Wessel Lied je populární nacistický pochod, a pokud by někdo chtěl diskusi rozvíjet jiným směrem než tím, zda jde skutečně o píseň vyskytující se ve filmu Atentát, případně jiných filmech, případně jakkoliv jinak než z čistě hlediska uměleckého, musí počítat s příslušnými následky." |
|
|
|
Já samozřejmě tuto píseň nechci propagovat jen mě zajímalo jak se tato píseň jmenuje protože jsem ji slyšel už asi v 5 filmech a vzbudila ve mě zvídavost co je to za píseň. | |
|
|
A Honza M. jen upozornil na to, že Horst Wessel Lied je populární nacistický pochod, a pokud by někdo chtěl diskusi rozvíjet jiným směrem než tím, zda jde skutečně o píseň vyskytující se ve filmu Atentát, případně jiných filmech, případně jakkoliv jinak než z čistě hlediska uměleckého, musí počítat s příslušnými následky. | |
|
|
historik1 napsal v č. 224: Já nejsem žádny propagonista nacismu či jiné skupiny lidi potlačujíci lidská práva.Ale chtěl sem ukázat že je to ona.Pokud máte jiný názor...Bohužel "Také jsem ji dlouho hledal a jmenuje se Die Fahne Hoch. //Moderátor: Upozorňuji, že tato píseň je v naší zemi už od roku 1933 zakázaná a její interpretace mimo umělecké účely považována za propagování nacismu.//" |
|
|
|
bart122 napsal v č. 221: Také jsem ji dlouho hledal a jmenuje se Die Fahne Hoch. //Moderátor: Upozorňuji, že tato píseň je v naší zemi už od roku 1933 zakázaná a její interpretace mimo umělecké účely považována za propagování nacismu.// "Dobrý den , nevíte prosím někdo jak se jmenuje ta německá pochová píseň kterou zpívali pochodující němečtí vojáci ve filmu atentát?? Nejsem si jist ale myslím si že jsem tam v ní slyšel i "Unter den linden" ale nejsem si jistý. Předem děkuji za odpověď." |
|
|
|
Ale jestli fakt v té písničce zaznělo unter den linden si nejsem jistý.Teď jsem si vzpoměl že tento pochod pochodovali něm. vojáci v komedii nikdo nic neví. | |
|
|
bart122 napsal v č. 221: Jeden pochod se dokonce jmenuje Unter den Linden. Možná to je on. Nevybavuje se mi melodie té písničky, ale podívám se do vojenského zpěvníku, kde všude se unter den Linden nachází. "Dobrý den , nevíte prosím někdo jak se jmenuje ta německá pochová píseň kterou zpívali pochodující němečtí vojáci ve filmu atentát?? Nejsem si jist ale myslím si že jsem tam v ní slyšel i "Unter den linden" ale nejsem si jistý. Předem děkuji za odpověď." |
|
|
|
Dobrý den , nevíte prosím někdo jak se jmenuje ta německá pochová píseň kterou zpívali pochodující němečtí vojáci ve filmu atentát?? Nejsem si jist ale myslím si že jsem tam v ní slyšel i "Unter den linden" ale nejsem si jistý. Předem děkuji za odpověď. | |
|
|
spelter napsal v č. 218: Mi se zas při těch "skopčáckejch píšťalkách" vybaví ten komandýr z filmu Hospoda ve Spesartu "jen spíš než druhá světová válka se mi při jejich poslechu vybaví krásy Skotska " |
|
|
|
Algernon napsal v č. 216: Proč ne, jen spíš než druhá světová válka se mi při jejich poslechu vybaví krásy Skotska a chuť výtečné skotské whisky.. "Co raději takhle dudáky? " |
|
|
|
Jaj som si zaspominal na film Najdlhsi den. Ten skot s gajdami nemal chybu | |
|
|
Neviete nahodou ako sa vola piesen a kto je autor, ktoru si vybral hitler ako piesen pre plan barbarossa?? je ju casto pocut v dokumentarnych filmoch ako podmaz, je to nieco z vaznej hudby vyber nejakej pasaze asi. Je to Ferenc Liszt a jeho Les Préludes. |
|
|
|
Sháním skladbu skupiny St. Thereza a angl skupiny British Sea Power mající vztah k tématu Athropoid : British Sea Power - Zítra Bude Krásný Den Lyrics Byli jsme moc dlouho pryc Nas zivot se nejak vraci zpet Pres cele Cechy a Moravu Prisli jsme z velke dalky A zatimco jsme zpivali V nasem nakazenem raji Zitra bude krasny den Zitra bude krasny den Najit zacatek na konci A zastavit dabelsky Mercedes Benz Obklopeny souhvezdim vesmiru Vzduchoprazdnym zvukem zla A zatimco jsme tancili V nasem nakazenem raji Zitra bude krasny den Zitra bude krasny den Zitra bude nadherny den Zitra bude krasna smrt A zatimco jsme popijeli A potom nic Zitra bude krasny den Zitra bude krasny den Po dnesku bude krasny den Zitra bude nadherny den (This is the song 'A Lovely Day Tomorrow' in Czech) (Please see 'A Lovely Day Tomorrow' lyrics for English translation |
|
|
|
Nevím jestli už tu ty stránky nepadaly, ale (nejen) pro obdivovatele Hitlerových projevů: www.worldmilitaria.com/newsite/media.html |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Písně, skladby, zvukové záznamy z války