Ženy ve válce
|
|
---|---|
Sven Hassel nepíše literaturu faktu, ale protiválečné romány. Tak to tak proboha berte. Na Star Trek snad taky nevěříte - alespoň někteří | |
|
|
To mě je známo...ale vyhlazování začalo v SSSR ještě před vpádem Německa...a na vlastních... Ty knížky bych moc neřešil..překlady mohou být trošku zavádějící..a víš jak..nějaký pepa překladá a narazí na něco takového a myslí si že bude frajer když opraví takového autora...A kdyby to nebyla chyba v překladu tak je to určitě v tom, že myslel německý tank a přitom psal o Ruském |
|
|
|
Levant napsal v č. 41: No, nejdřív jsem knihy od Hassela měl rád a líbily se mi. Ale pak začal s tím, že T-34 měl benzínový motor a jiné podobné hlouposti, a začal jsem si dávat pozor... pak na několika fórech jsem našel zmíňky o tom, že si to ten člověk vymýšlí. Dál jsem to neřešil "Nebo to je blábol který si ten spisovatel vymyslel?"
Levant napsal v č. 41: Levante... v roce 1941 to byla německá armáda, kdo překročil hranici SSSR a začal s vyhlazováním ... mluvím o vztahu Německo - SSSR. Pokud jde o Finsko, Litvu, Estonsko apod., tak tam je to přesně naopak - tam jsou v právu národy, které byly napadeny SSSR. "Pořád se mluví o tom jak byly němco krutí a jak by se meli všichni postřílet...někdy slyším že vojáky a SS hážou do jednoho pitle..když je SS hrozná tak je hrozný i obyč voják...vždyt v Rusku to bylo to samé...tam taky zabíjeli odpurce a tak..." |
|
|
|
Pořád se mluví o tom jak byly němco krutí a jak by se meli všichni postřílet...někdy slyším že vojáky a SS hážou do jednoho pitle..když je SS hrozná tak je hrozný i obyč voják...vždyt v Rusku to bylo to samé...tam taky zabíjeli odpurce a tak... Nevíš náhodou jestli je pravda to jak píše Hassel, že se jednou stalo:Že když pravidelná armáda bojovala s Rusama a na frontu došli SS tak že si to normální vojáci rozdali s SS a pak zase bojovali dál s rusama_?Nebo to je blábol který si ten spisovatel vymyslel? |
|
|
|
Levant napsal v č. 39: Ano. Máš pravdu. Člověk by si měl zachovat chladnou hlavu a důstojnost a neklesnout na úroveň nějakého zvířete. Ovšem míra utrpení občas bývá větší, než je člověk schopen unést... bolest a utrpení dokáže člověka zaslepit... zvlášť, když jí vidí kolem sebe tolik... "O tom dítěti...no víš jaki to je..neklesnotu na stejnou úroven...prostě když už zabít tak normálně..." |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 38: "nějaké knize od Svena Hassela" Je to V Legii prokletých...máš pravdu..sem si to spletl.. O tom dítěti...no víš jaki to je..neklesnotu na stejnou úroven...prostě když už zabít tak normálně... |
|
|
|
Levant napsal v č. 32: "...víš ale zase když slyším že ty němce přivázali v židli a rozdrtili jim varlata kladivem..." Hm, to jsem někde četl... a teď přesně nevím kde... buď Degrelle (doufám, že jsem popletl počet písmenek ) a nebo to bylo v nějaké knize od Svena Hassela ... a bylo to trošku v jiném kontextu... tohle bylo psáno v souvislosti se zajatými sovětskými vojáky, které si takhle vychutnávaly přílušnice kozáckého jezdectva na straně Němců......
Levant napsal v č. 32: "...nemyslíš že by raději bylo milosrdnější smrt za smrt?A né ještě týrání?Vím co dělali vojáci, ale ne všichni..." Smrt za smrt ... hm, asi bych šel a schutí bych taky nakopal prvního "nácka", kterého bych potkal po té, co bych si vzpomněl na jiného "nácka", jak vítězoslavně chodí po vesnici s puškou nad hlavou, na jejímž konci má na bajonetu napíchnuté nemluvně... ... snad to nevyvolá flame ... o čemž, ale silně pochybuji ... |
|
|
|
Tady je web o nejúspěšnějších pilotkách. www.acesofww2.com/soviet/Women.htm Noční čarodějnice: www.samolet.co.uk/femalefaces.html www.flyandrive.com/nightwitches2.htm |
|
|
|
Ve válce to vždycky odnesou ty nevinný. Civilisti odnesou bombardování, působení partizánů v okolí i jiný věci. Vojáci odnesou zase tohle. Praví viníci jsou bohužel jen velmi zřídka potrestáni. | |
|
|
Kralik napsal v č. 33: Však sem říkal, že vím co dělali..ale víš jak...sere mě že to nějakej normální voják to obsere za zrudu... " A ty víš co dělali Němci v Rusku? Rozhodně všechny nezastřelili hned, ale nekteří si některé "vychutnali"" |
|
|
|
Levant: A ty víš co dělali Němci v Rusku? Rozhodně všechny nezastřelili hned, ale nekteří si některé "vychutnali" | |
|
|
Gryzlov napsal v č. 28: Já vím co to obnášelo bránit Rusko...40mil mrtvích..to je hnus...víš ale zase když slyším že ty němce přivázali v židli a rozdrtili jim varlata kladivem...nemyslíš že by raději bylo milosrdnější smrt za smrt?A né ještě týrání?Vím co dělali vojáci, ale ne všichni... "Zkus se usmívat na vraha svých příbuzných, ne-li přímo na vraha svého potomka, držet v ruce bajonet a nevrazit mu ho mezi žebra, případně něco horšího... i tak, je to stále málo za to, co Němci předvedli v bývalém SSSR." |
|
|
|
Díky Králíku! Myslím že to bude to, co jsem viděl u kamaráda. | |
|
|
Gryzlov napsal v č. 24: Dovolím si odpovědět za curaheeho. J.F. Šiška: Rudé hvězdy válečného nebe. Ten jednooký bitevní pilot byl Ivan G. Dračenko. Druhá část je o tom 46. gardovým nočním bombardovacím pluku - Nočních čarodějnicích. "A můžeš prosím napsat autora a přesný název?" |
|
|
|
Levant napsal v č. 27: Zkus se usmívat na vraha svých příbuzných, ne-li přímo na vraha svého potomka, držet v ruce bajonet a nevrazit mu ho mezi žebra, případně něco horšího... i tak, je to stále málo za to, co Němci předvedli v bývalém SSSR."Já zase slyšel co se stalo s němcama co chytli ženské a není to zrovna hezké povídání" Zkus sebrat a zabít mládě tygřici nebo lvici ... je to, to samé... |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 19: Já zase slyšel co se stalo s němcama co chytli ženské a není to zrovna hezké povídání "Němci proti ženským jednotkám bojovali neradi, protože ony většinou bojovali dosti urputně a prakticky do posledního náboje, protože věděli, co se s nima nakonec stane, kdyby je Němci dostali živé." |
|
|
|
Tom napsal v č. 20: "Lydia Litvak byla dokonce stíhacím esem s tuším snad 11 vítězstvími na svém kontě. Byla pohřešována během jednoho bojového letu na Jak-1 v roce 1943. Byla navržena na titul Hrdina SSSR, ale ocenění se jí dostalo až mnoho let po válce, když byly nalezeny v 80. letech její ostatky." Ano, Tom to popsal naprosto přesně. Kamarád měl knihu právě o Nočních čarodějnicích a bylo toho tam dost. Dokonce o tom natočili kdysi film. Některé scény si ještě pamatuji... ale viděl jsem to ještě za dob dinosaurů. |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 8: Šlo o leteckou divizi složenou ze tří pluků. Lehkého nočního bombardovacího, bitevního a údajně i stíhacího. Ale o skutečném nasazení se toho mnoho neví. Divizi měly zorganizovat a vystavět dvě předválečné rekordmanky. Jedna z nich během války zahynula. Doporučuju starší časopisy Letectví, tak z 50. a 60. let, tam se o takových věcech píše často. "Myslím,že Rusi mali aj letku zloženú zo žien." |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 9: "jedna létala jako stíhací pilot" Lydia Litvak byla dokonce stíhacím esem s tuším snad 11 vítězstvími na svém kontě. Byla pohřešována během jednoho bojového letu na Jak-1 v roce 1943. Byla navržena na titul Hrdina SSSR, ale ocenění se jí dostalo až mnoho let po válce, když byly nalezeny v 80. letech její ostatky. Co se týče např. britské WAAF, tak její příslušnice působily i jako dopravní pilotky pro organizaci Ferry Pool, tj. přelétávaly bojová letedla k operačním jednotkám. |
|
|
|
U Leningradu došlo k situaci, kdy padli všichni důstojníci a vojáci se začali ztahovat (spíše zdrhat) a jedna slečna, nevím, jestli to byla zdravotnice, skočila do zákopu a začala střílet po Němcích. Tím způsobila opět obrat v situaci, protože chlapi se cítili pěkně zahanbení a vrátili se zpátky na svá místa a tím se úsek udržel. Když pak přišli důstojníci, tak nevěřili vlastním očím, že obranu zorganizovala ženská... ... přítomnost žen u bojujících jednotek měl v Rudé armádě velmi silný, psychologický efekt. Sověti, ač to tak nevypadá, při pohledu na něžné pohlaví, se dokázali lépe přemáhat a lépe snášet všechno možné. Nechtěli připustit, že by byli slabší, než ženy. Němci proti ženským jednotkám bojovali neradi, protože ony většinou bojovali dosti urputně a prakticky do posledního náboje, protože věděli, co se s nima nakonec stane, kdyby je Němci dostali živé. Zapomněl jsem ještě na ženy, které působily jako odstřelovači. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Ženy ve válce