Co by se stalo kdyby…
|
|
---|---|
giro.c napsal v č. 603: Neschopnost držet krok USA v technologiích i průmyslu. "můžeš japonskou zaostalost více rozvinout" |
|
|
|
tady se člověk fakt nestíhá divit | |
|
|
Marseill napsal v č. 596: můžeš japonskou zaostalost více rozvinout "To jo, ale Japonsko bylo zaostalejší než USA, což se ukázali při bitvě o Midvai(nevím jak se to píše)." |
|
|
|
Marseill napsal v č. 594: první rozumná věc, kterou tady slyším "Já si myslím že by to tak lehký nebylo.USA mělo velké zdroje " |
|
|
|
Marseill napsal v č. 592: tahle chvíle měla trvat víc jak 6 let "Taky že jsem tam napsal že by podepsali mír na nějaký čas a během toho období zdokonalili jejich námořnictvo(měli v plánu postavit dost silné námořnictvo, ale nepodařilo se to)" |
|
|
|
Ovšem se vyskytuje otázka jestli by Hitler ještě více nezešílel a válku nepokazil, nebo by zemřel. | |
|
|
Marseill napsal v č. 598: "Spíše nejdřívě Japonsko, protože mělo námořnictvo větší než němci a byli tudíš nebezpečnější." Pravda. |
|
|
|
Langos napsal v č. 597: Spíše nejdřívě Japonsko, protože mělo námořnictvo větší než němci a byli tudíš nebezpečnější. "Ale možná by nejdřív vyřadili z války Japonsko a potom by se USA plně věnovali Německu a nebo naopak." |
|
|
|
Marseill napsal v č. 596: "To jo, ale Japonsko bylo zaostalejší než USA, což se ukázali při bitvě o Midvai(nevím jak se to píše)." Jistě, ale stejně by působili Amíkům problémy a je jedno, že byli zaostalejší. Američani by museli počítat s tím, že by se jim Japonci pletli ve válce s Německem, takže by musely vyslat nějaké síly i proti Japoncům. Ale možná by nejdřív vyřadili z války Japonsko a potom by se USA plně věnovali Německu a nebo naopak. |
|
|
|
Langos napsal v č. 595: To jo, ale Japonsko bylo zaostalejší než USA, což se ukázali při bitvě o Midvai(nevím jak se to píše). "Navíc proti USA bylo i Japonsko." |
|
|
|
Marseill napsal v č. 594: "Já si myslím že by to tak lehký nebylo.USA mělo velké zdroje a výce obyvatelstva než Německo." Jistě, ale myslíš si, že by bojovali dál úplně sami? Teda sami ne, nějaký ty státy Latinský Ameriky, Kanada a odbojáři by jim pomáhali, ale stejně. Otázka je, jestli by si troufali bojovat dál a jestli by to zvládli. Kdyby se vylodili v Evropě, tak by mohli Němci nasadit většinu sil, kdyby už nebojovali na východě. Navíc proti USA bylo i Japonsko. |
|
|
|
Langos napsal v č. 593: Já si myslím že by to tak lehký nebylo.USA mělo velké zdroje a výce obyvatelstva než Německo. "porážka Británie a Sovětskýho svazu bzároveň by donutila Spojený státy uzavřít s Osou mír." |
|
|
|
Podle mě dokázali Amíci hodně rychle nahradit ztracenou techniku, takže myslím, že by se vzdaly, jenom kdyby byl poražen SSSR. Protože když o tom tak přemejšlým, tak vážně nebyl důvod, proč by se měly vzdát po porážce Británie. Měly by totiž ještě jednoho spojence a jistě by Rudíky nenechali bojovat samotný. Jedině kdyby fakt byla poražena Británie a Japonci by porazili Amíky u Midway a pak by ovládli Havaj. Pak se mohli Japonci věnovat dobytí Austrálie. Ale zase Američani by mohli vše získat zpět. Pouze porážka Británie a Sovětskýho svazu bzároveň by donutila Spojený státy uzavřít s Osou mír. | |
|
|
giro.c napsal v č. 588: Taky že jsem tam napsal že by podepsali mír na nějaký čas a během toho období zdokonalili jejich námořnictvo(měli v plánu postavit dost silné námořnictvo, ale nepodařilo se to) "Jak by podle tebe mohli Němci porazit USA bez námořnictva" |
|
|
|
giro.c napsal v č. 590: No no já to až tak vážně nemyslel . "jo a jak dopadli je ti doufám známo. Pokud by Japonci dokázali porazit US navy v Pacifiku pak by tam teoretická možnost zůstala, ale dokud by flotila existovala neměli by Němci. Nehledě na to, že USA mají trošku větší zdroje, které jim umožňují flotu dost zvětšit." |
|
|
|
jo a jak dopadli je ti doufám známo. Pokud by Japonci dokázali porazit US navy v Pacifiku pak by tam teoretická možnost zůstala, ale dokud by flotila existovala neměli by Němci. Nehledě na to, že USA mají trošku větší zdroje, které jim umožňují flotu dost zvětšit. | |
|
|
giro.c napsal v č. 588: Proč by ne? Vždyť němci měli největší flotilu těch podvodních škunerů co jim řikali U-Boat . "co je zase tohle? Jak by podle tebe mohli Němci porazit USA bez námořnictva" |
|
|
|
Marseill napsal v č. 584: co je zase tohle? Jak by podle tebe mohli Němci porazit USA bez námořnictva "Podle mě by Hitler asi podepsal na nějaký čas příměří s USA a potom by se na něj možná vrhl, ale mohlo by to dopadnot špatně a potom by USA nejpravděpodobněji vyhráli." |
|
|
|
Honza taky řešení | |
|
|
Šmarjápano, co je to zase za žblebty? Hoši, hoši, nejdřív se mrkněte do atlasu, pak do dějin určitých států. Potom zkuste nabyté info srovnat v květáčku... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Co by se stalo kdyby…