Dělostřelectvo ve válce (polní, PT, PLD, železniční atd.)
|
|
---|---|
čet.Hrad napsal v č. 342: pár obrázku mám "No jak půjdu příští týden kolem, zaregistruju se a mrknu se. Bohužel potřebuju i obrazovou část" |
|
|
|
[ D-IV-11 ] Děl. nauka pro 30,5cm těžký moždíř vz.16 | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 342: Když mi pošleš přesně co potřebuješ, můžu ti to vypůjčit v Národní knihovně. Pokud to tam mají. "No jak půjdu příští týden kolem, zaregistruju se a mrknu se. Bohužel potřebuju i obrazovou část" |
|
|
|
Streso napsal v č. 341: No jak půjdu příští týden kolem, zaregistruju se a mrknu se. Bohužel potřebuju i obrazovou část "Obrazovou část v MZK nemají, ale myslím, že tam je textová část toho předpisu." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 339: Obrazovou část v MZK nemají, ale myslím, že tam je textová část toho předpisu. "No hádej která chodí ve středu "za kultůrou" No bylo mi řečeno, že ji mají jen v Práglu, takže MZK je super .... jenom se tam konečně budu muset znovu zaregistrovat" |
|
|
|
Streso napsal v č. 336: Diktafon. Jinak až se vrátím z autoškoly tak tady hodím něco o těch moždířích u Art.-Abt. 624. "To jsi měl sebou magneťák?" |
|
|
|
Streso napsal v č. 338: No hádej která chodí ve středu "za kultůrou" No bylo mi řečeno, že ji mají jen v Práglu, takže MZK je super .... jenom se tam konečně budu muset znovu zaregistrovat "A která že osoba to řekla? Něco mám ale moc toho není, v MZK mají na něj příručku." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 337: A která že osoba to řekla? Něco mám ale moc toho není, v MZK mají na něj příručku. "Streso, právě mi bylo řečeno, že by jsi snad mohl mít skeny přímo z příručky pro 30,5cm moždíř vz. 16, je to tak? Mohlo by být k dispozici? Prosím prosím, smutně koukám" |
|
|
|
Streso, právě mi bylo řečeno, že by jsi snad mohl mít skeny přímo z příručky pro 30,5cm moždíř vz. 16, je to tak? Mohlo by být k dispozici? Prosím prosím, smutně koukám | |
|
|
fusilier napsal v č. 335: To jsi měl sebou magneťák? "Vzpoměl jsem si, že u Artillerie-Abteilung 624 sloužil jeden pamětník, co jsem s ním nedávno dělal rozhovor, ale bohužel část pásky je nečitelná." |
|
|
|
Vzpoměl jsem si, že u Artillerie-Abteilung 624 sloužil jeden pamětník, co jsem s ním nedávno dělal rozhovor, ale bohužel část pásky je nečitelná. | |
|
|
Martine nemyslíš náhodou schwere Artillerie-Abteilung 641? Ten měl ve výzbroje 30,5 cm moždíře. Baterie s těmito moždíři byly posléze zařazeny k Artillerie-Abteilung 631 a másledně Artilleroe-Abteilung 624. V letech 1941-42 byly právě u tohoto útvaru. Pokud se jedná o toto, chceš bližší informace? | |
|
|
Pánové, sháním informace o německém 641. motorizovaném pluku supertěžkých houfnic v letech 1941-1942. Měl mít ve výzbroji 4 kusy 30,5cm moždířů vz. 16 (t). Dále měly být ještě dva pluky s těmito zbraněmi. | |
|
|
To jkmineral: Škodovácké firemní materiály uvádějí, že kromě 6 těžkých kanonů 240mm byla vyrobena a dodána ještě jedna záložní hlaveň. | |
|
|
Ordnance museum odpovědělo,že ve sbírce německé dělo 24 cm nemají,mají 1 ks dělo 28 cm "Leopold. Milo napsal,že by se mohlo jednat o kanón Škoda vz.16,kterých bylo vyrobeno 6,dva byli nasazené v I.sv.v./Verdun/ a v r. 1938 všech 6 prodáno Německu. |
|
|
|
Moby napsal v č. 305: hoši,poslal jsem dotaz na mailto:[email protected], jestli mají German cannon 240 mm, že já mám do něho shell,bože,ti se budou řehtat,je to můj první anglickej dopis. "Aberdeen Proving Ground, Maryland," |
|
|
|
Když vezmeš v úvahu fakt, že fotka od Dzina ukazuje velikost střely těsně nad pás vojáka, nesmířím se s tím, že by střela včetně zapalovače, který chybí, měřila víc než metr nebo 105 cm. Jinak by ten vojcl musel měřit aspoň dva metry. | |
|
|
To máš těžký, takhle vypadá víceméně každá klasická munice. viz. třeba www.rt66.com/~korteng/SmallArms/KWjpg/SgtKir... což jsou americké 240. |
|
|
|
Tady jedna fotečka takového podobného hovádka de.wikipedia.org/wiki/Bild:240mm_kuestengesc... |
|
|
|
Algernon napsal v č. 325: Milo by to mohl identifikovat "Možná ještě… Občas se tu ukáže „Jaro“, a (snad?) ještě i „Milo“, ti by to myslím mohli jednoznačně identifikovat…" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Dělostřelectvo ve válce (polní, PT, PLD, železniční atd.)