Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
realistickej byl tak v tom ze existovala enigma a ponorky | |
|
|
Ponorka U-571 je pouze další z řady dementních akčních filmů, jen s rozdílem že má jako pozadí WW2. Válečný film to neni ani omylem |
|
|
|
fusilier napsal v č. 4669: Lidi historii neznají, a co vidí v televizi je proně směrodatný, jinak to je hrozná blbost, hůř to vymyslet nemohli "Větší hovadinu(když nepočítám Pearl harbour) jsem ještě neviděl, takhle trýznit historii a lidi jim to žerou" |
|
|
|
Rixen napsal v č. 4667: Větší hovadinu(když nepočítám Pearl harbour) jsem ještě neviděl, takhle trýznit historii a lidi jim to žerou "Dnes dávají na nově film Ponorka U-571 " |
|
|
|
Rixen napsal v č. 4667: Není o co stát "Dnes dávají na nově film Ponorka U-571 (22.50). Snad to tu ještě nikdo nenapsal, jestli jo tak se omlouvám" |
|
|
|
Dnes dávají na nově film Ponorka U-571 (22.50). Snad to tu ještě nikdo nenapsal, jestli jo tak se omlouvám | |
|
|
neděle 28.5.06 v 21:30 na CT1 dávají hru Hranice, jde o volný přepis akce StB "Kameny".....v akci Kameny figurovala i Hana Krupková, pomocnice paraskupiny Silver A....pro pokus o přejití hranic, připravený StB jí hrozilo 10let...podepsala spolupráci | |
|
|
Dzin napsala v č. 4662: jak kterých....stejný obraz vidí každé oči jinak.... "Myslíte si, že kdyby jsme v německu nechali promítnout nějaký sovětský film popisující zvěrstva Wehrmachtu, že by se porti tomu organizace pamětníků hned nezačaly bouřit?" |
|
|
|
Honza M. napsal v č. 4659: tak mě napadlo, jak mohl od dob Koniášových přežít ...já prostě nechápu, proč jim vadí, že před tím, než vstal Jéžíš z mrtvých,byl vlastně člověk...copak prorokové nebyli lidé...proč by nemohli mít děti? Bude míň božský, když mu budou připsány lidské vlastnosti? Nebo bude lidem blíž? "To se církev vrací k totalitním praktikám, o kterých jsem si myslel, že patří nenávratně minulosti (pálení "nepřátelských" knih zřejmě panu Ratzingerovi nejspíš připomíná časy dětství)." |
|
|
|
Celkově to prostě je jen snaha další organizace se zviditelnit. Prostě je to dnes velký trhák, tak se do toho obuji. Podobně to bylo i s Životem Briana (o Dogma nemluvě ). To že církev (jakákoliv) obecně proti podobným filmům zbrojí je jen další důkaz jejich netolerantnosti, ať se snaží tvrdit cokoliv jiného. Ale to není jen její výsada. Myslíte si, že kdyby jsme v německu nechali promítnout nějaký sovětský film popisující zvěrstva Wehrmachtu, že by se porti tomu organizace pamětníků hned nezačaly bouřit? |
|
|
|
Honza M. napsal v č. 4659: Podobných knih i filmů existuje celá řada, nechápu proč měla církev potřebu komentovat zrovna D. Browna - jeho kniha je čtivý kriminální thriller, ale nijak zvlášť originální, mně dost připomínal např. knihy P. Vandenberga (Sixtínské spiknutí, Páté evangelium apod.). Není mi jasné z jakého důvodu mu církev udělala takovou reklamu a proč má vůbec potřebu komentovat to, co vychází na knižním trhu beletrie - to je skutečně návrat někam o pár století zpátky. "zacházejí stejně daleko, nebo dokonce ještě dál" |
|
|
|
sharka napsal v č. 4658: Obávám se, že problém není v knize (natož filmu), ale v novém vedení katolické cirkve. Podle mého názoru, filmy jako "Stíny mrtvých" nebo Dogma ( ) zacházejí stejně daleko, nebo dokonce ještě dál - taky se proti nim zvedly nenávistné hlasy, taky byly z (pro mne) nepochopitelných důvodů kritizovány jako odfláknuté, nudné, nechoďte na ně lidi..."nevím, čeho se církev bála....možná toho, že si ti, co viděli chaotický film, půjdou koupit knihu....." Ale ještě nedošlo k tomu, že by někdo vytvořil speciální vzdorofilm "Jak to bylo doopravdy", zakazoval film promítat či na něj chodit, nebo aby se kniha/předloha filmu veřejně pálila !! To se církev vrací k totalitním praktikám, o kterých jsem si myslel, že patří nenávratně minulosti (pálení "nepřátelských" knih zřejmě panu Ratzingerovi nejspíš připomíná časy dětství). |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 4651: byla jsem na něm minulý týden v sobotu, natěšená, protože knížka byla super....no, Tom Hanks nic moc, 2x mě vyděsil Silas - fanatický mnich zabiják a nejlepší role asi Reno v postavě policejního vyšetřovatele Fache. JInak, kdo to nečetl, tak v kině nestíhal děj a titulky, prolínací linie a překotné vysvětlování něčeho, co se ukázalo být linií Jéžíšova rodu...nevím, čeho se církev bála....možná toho, že si ti, co viděli chaotický film, půjdou koupit knihu..... "Provozovatel kina v Jirkově na Chomutovsku Miloš Kubelka odmítl promítat diskutovaný a z hlediska návštěvnosti v poslední době nejúspěšnější film Šifra Mistra Leonarda." |
|
|
|
egli napsal v č. 4655: Ale samozřejmě, ovšem pouze historicky věrné: Doba ledová 2, Syriana, Gejša..."To by mě zajímalo, jestli v tom kině tedy vůbec něco promítají " (nemysli, hned ráno jsem se pídil po jejich programu ) |
|
|
|
Perry napsal v č. 4585: Tak samopaly vz.58 to nebyly ani náhodou !! "Všiml si včera taky někdo jak ve filmu Vyšší princip ssáci stříleli samopaly vz.58?" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 4651: To by mě zajímalo, jestli v tom kině tedy vůbec něco promítají " podle něj příliš překrucuje historická fakta." |
|
|
|
Spíše než doporučil shlédnout bych se zajímal, jestli zmiňované filmy (já bych přidal ještě Pearl Harbor) také odmítl promítat z důvodů přílišného překrucování historie. | |
|
|
No nám kdysi (1985??) v kině taky nechtěli pustit "Idi i smotri" - ale sme je překecali!!! A včera sem se na to smotril zase a furt je to dobré,.... Dolin |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 4651: Kam ten hollywoodský filmový průmysl spěje !?! Panu Kubelkovi bych (ať nejsme OT) doporučil shlédnout Atentát, Kam orli nelétají nebo Schindlerův seznam... (a před spaním povinně 30 případů majora Zemana ) "příliš překrucuje historická fakta." |
|
|
|
Provozovatel kina v Jirkově na Chomutovsku Miloš Kubelka odmítl promítat diskutovaný a z hlediska návštěvnosti v poslední době nejúspěšnější film Šifra Mistra Leonarda. Snímek, který vznikl na motivy bestselleru Dana Browna, totiž podle něj příliš překrucuje historická fakta. www.novinky.cz/kultura/86252-sef-kina-v-jirk... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce