Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
![]() |
Pellini napsal v č. 4672: i ten torpédoborec, ale i ten zásah se mi moc nezdál"realistickej byl tak v tom ze existovala enigma a ponorky" ![]() |
|
|
![]() |
realistickej byl tak v tom ze existovala enigma a ponorky![]() |
|
|
![]() |
Ponorka U-571 je pouze další z řady dementních akčních filmů, jen s rozdílem že má jako pozadí WW2. ![]() Válečný film to neni ani omylem ![]() |
|
|
![]() |
fusilier napsal v č. 4669: Lidi historii neznají, a co vidí v televizi je proně směrodatný, jinak to je hrozná blbost, hůř to vymyslet nemohli "Větší hovadinu(když nepočítám Pearl harbour) jsem ještě neviděl, takhle trýznit historii a lidi jim to žerou" ![]() |
|
|
![]() |
Rixen napsal v č. 4667: Větší hovadinu(když nepočítám Pearl harbour) jsem ještě neviděl, takhle trýznit historii"Dnes dávají na nově film Ponorka U-571 " ![]() |
|
|
![]() |
Rixen napsal v č. 4667: Není o co stát "Dnes dávají na nově film Ponorka U-571 (22.50). Snad to tu ještě nikdo nenapsal, jestli jo tak se omlouvám" ![]() |
|
|
![]() |
Dnes dávají na nově film Ponorka U-571 (22.50). Snad to tu ještě nikdo nenapsal, jestli jo tak se omlouvám![]() |
|
|
![]() |
neděle 28.5.06 v 21:30 na CT1 dávají hru Hranice, jde o volný přepis akce StB "Kameny".....v akci Kameny figurovala i Hana Krupková, pomocnice paraskupiny Silver A....pro pokus o přejití hranic, připravený StB jí hrozilo 10let...podepsala spolupráci ![]() |
|
|
![]() |
Dzin napsala v č. 4662: jak kterých....stejný obraz vidí každé oči jinak.... "Myslíte si, že kdyby jsme v německu nechali promítnout nějaký sovětský film popisující zvěrstva Wehrmachtu, že by se porti tomu organizace pamětníků hned nezačaly bouřit?" |
|
|
![]() |
Honza M. napsal v č. 4659: tak mě napadlo, jak mohl od dob Koniášových přežít"To se církev vrací k totalitním praktikám, o kterých jsem si myslel, že patří nenávratně minulosti (pálení "nepřátelských" knih zřejmě panu Ratzingerovi nejspíš připomíná časy dětství)." ![]() |
|
|
![]() |
Celkově to prostě je jen snaha další organizace se zviditelnit. Prostě je to dnes velký trhák, tak se do toho obuji. Podobně to bylo i s Životem Briana (o Dogma nemluvě ![]() Ale to není jen její výsada. Myslíte si, že kdyby jsme v německu nechali promítnout nějaký sovětský film popisující zvěrstva Wehrmachtu, že by se porti tomu organizace pamětníků hned nezačaly bouřit? |
|
|
![]() |
Honza M. napsal v č. 4659: Podobných knih i filmů existuje celá řada, nechápu proč měla církev potřebu komentovat zrovna D. Browna - jeho kniha je čtivý kriminální thriller, ale nijak zvlášť originální, mně dost připomínal např. knihy P. Vandenberga (Sixtínské spiknutí, Páté evangelium apod.). Není mi jasné z jakého důvodu mu církev udělala takovou reklamu a proč má vůbec potřebu komentovat to, co vychází na knižním trhu beletrie - to je skutečně návrat někam o pár století zpátky. "zacházejí stejně daleko, nebo dokonce ještě dál" |
|
|
![]() |
sharka napsal v č. 4658: Obávám se, že problém není v knize (natož filmu), ale v novém vedení katolické cirkve. Podle mého názoru, filmy jako "Stíny mrtvých" nebo Dogma ("nevím, čeho se církev bála....možná toho, že si ti, co viděli chaotický film, půjdou koupit knihu....." ![]() Ale ještě nedošlo k tomu, že by někdo vytvořil speciální vzdorofilm "Jak to bylo doopravdy", zakazoval film promítat či na něj chodit, nebo aby se kniha/předloha filmu veřejně pálila !! To se církev vrací k totalitním praktikám, o kterých jsem si myslel, že patří nenávratně minulosti (pálení "nepřátelských" knih zřejmě panu Ratzingerovi nejspíš připomíná časy dětství). |
|
|
![]() |
čet.Hrad napsal v č. 4651: byla jsem na něm minulý týden v sobotu, natěšená, protože knížka byla super....no, Tom Hanks nic moc, 2x mě vyděsil Silas - fanatický mnich zabiják a nejlepší role asi Reno v postavě policejního vyšetřovatele Fache. JInak, kdo to nečetl, tak v kině nestíhal děj a titulky, prolínací linie a překotné vysvětlování něčeho, co se ukázalo být linií Jéžíšova rodu...nevím, čeho se církev bála....možná toho, že si ti, co viděli chaotický film, půjdou koupit knihu....."Provozovatel kina v Jirkově na Chomutovsku Miloš Kubelka odmítl promítat diskutovaný a z hlediska návštěvnosti v poslední době nejúspěšnější film Šifra Mistra Leonarda." ![]() |
|
|
![]() |
egli napsal v č. 4655: Ale samozřejmě, ovšem pouze historicky věrné: Doba ledová 2, Syriana, Gejša..."To by mě zajímalo, jestli v tom kině tedy vůbec něco promítají " (nemysli, hned ráno jsem se pídil po jejich programu ![]() |
|
|
![]() |
Perry napsal v č. 4585: Tak samopaly vz.58 to nebyly ani náhodou !!"Všiml si včera taky někdo jak ve filmu Vyšší princip ssáci stříleli samopaly vz.58?" ![]() |
|
|
![]() |
čet.Hrad napsal v č. 4651: To by mě zajímalo, jestli v tom kině tedy vůbec něco promítají " podle něj příliš překrucuje historická fakta." ![]() |
|
|
![]() |
Spíše než doporučil shlédnout bych se zajímal, jestli zmiňované filmy (já bych přidal ještě Pearl Harbor) také odmítl promítat z důvodů přílišného překrucování historie. ![]() |
|
|
![]() |
No nám kdysi (1985??) v kině taky nechtěli pustit "Idi i smotri" - ale sme je překecali!!! A včera sem se na to smotril zase a furt je to dobré,.... Dolin ![]() |
|
|
![]() |
čet.Hrad napsal v č. 4651: Kam ten hollywoodský filmový průmysl spěje !?! Panu Kubelkovi bych (ať nejsme OT) doporučil shlédnout Atentát, Kam orli nelétají "příliš překrucuje historická fakta." ![]() ![]() |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce