Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Jasan: Měl bych se zájem kouknout na ty fotky z Čs. sboru v SSSR a na tažení WH na Rusi. Byl bych Ti moc vděčný, napiš mi na můj kontaktní mail. Díky moc. | |
|
|
to by byl asi problem já jsem ze zlína,ale scaner jsem právě teď sehnal u kámoše,ale pracovat na tom budu až se vrátí z polska.Musím se balit páč zítra valim na týden do pomořanska | |
|
|
to jasan: Myslím že by jsi se mohl dohodnout přímo s Eglim. Já sice doma scaner mám, ale zase jsem z Hradce Králové... . | |
|
|
hoši byl u vás zájem o fotky(až seženu někoho kdo má scan) z polního tažení v rusku,africe,zapadní fronta?jsou z mé sbírky takže ještě nepublikované(část je po mé německé straně rodiny,část posbíraná)jsou tam fotky techniky,na pár je rommel,jo mám i pár fotek čs.brigády v sssr ale nevím kam a jak to poslat jsem pouhý červ(uživatel pc) | |
|
|
Honda:Taky jsem si toho Bergepanthera všiml. Bohužel to byl jediný kratičký záběr snímku . | |
|
|
Taková malá zajímavost: ještě v roce 1958 používala ČSLA vyproštovací tanky BERGERPANTHER. dnes se jeho snímek objevil v pořadu Osudové okamžiky - Frydlant. |
|
|
|
Stalingrad sice v DivX nemám, můžu ti ale nabídnout Nepřítele před branami, Zachraňte vojína Rayena nebo Pearl Harbor. Nemáte někdo nějaký jiný válečný film v DivX ? |
|
|
|
Hoši musím vám říct,že STALINGRAD stojí za to.Viděl někdo NEPŘÍTEL PŘED BRANAMI.Skvělý Film.Doporučuji!!! | |
|
|
Nemáte náhodou někdo film "Stalingrad" případně film "Tak daleko, kam mě nohy donesou" v DivX formátu(*.avi)? | |
|
|
Tak to je hezky- ja to zase propas. | |
|
|
Dival jsem se, Brencarriery jako trojsprezi, to bylo good. | |
|
|
Nedívali jste se včera nebo dneska na Hledání ztraceného času? Bylo tam mj. co Britové dokážou s Bren-carriery. | |
|
|
"35 tunové" a "38 tunové" tanky byly oblíbené i v sovětské literatuře - podívejte se třeba do Anfilov - Krach bleskové války na s. 88. Anfilov se tam navíc odvolává na vynikající studii Müllera-Hillebranda o něm. armádě (Das Heer), kde samozřejmě takový nesmysl vůbec není, Anfilov si jenom Pz 35(t) přeložil jako "35 tunový tank". Jinak kódy ukořistěných vozidel: Číselné série: 200 - pro obrněné automobily 300 - polopásová vozidla 400 - obrněná polopásová vozidla 600 - pásové dělostřelecké tahače 700 - tanky 800 - samohybná děla V závorce za názvem byl kód země původního užívání vozidla: (a) - americké (b) - belgické (e) - britské (anglické) (f) - francouzské (h) - nizozemské (holandské) (i) - italské (p) - polské (o) - rakouské (r) - sovětské (ruské) (t) - české |
|
|
|
Nedávno prý v rámci cyklu "Hledání ztraceného času" dávali pořad o čs obrněné brigádě v Anglii. Viděl jste to někdo? | |
|
|
Hartman. Hofi má pravdu - (t) se vyskytovalo u všech zbraní převzatých od čs armády. | |
|
|
Hofi: No vida. Tak dik, doufam, ze je to pravda | |
|
|
m.b.: Dokumenty, ktoré mám na mysli ja sú väčšinou britskej výroby a nie sú až také strašné. S tými chybami - pokiaľ vieš aspoň trochu anglicky, tak si stačí predstaviť ako to asi znelo v originály a hneď vieš kde sa stala chyba. Hartmann: Ak sa nemýlim, tak by to malo znamenať "tschechische", (dúfam, že som dal správnu koncovku). |
|
|
|
Hofi: Pz 38(t) jaký význam má to (t) ? |
|
|
|
hofi: je otázka zda tyhle nesmysly ale nebyly už v originále, ani bych se tomu nedivil, americké dokumenty taky nepovažuju za příliš kvalitní (a to je ještě silné slovo) | |
|
|
Moje skúsenosti z kanálov Discovery a Spektrum sú také, že ak aj je ten dokument v pôvodnej verzii celkom slušný, tak ho totálne doničí diletantský preklad. To sa potom namiesto pozerania len rozčuľujem, a sústreďujem sa na ďalšie "skvosty" prekladateľa. Ale už som sa rozhodol, že si nebudem ničiť nervy a budem tie dokumenty pozerať s vypnutým zvukom. PS: Vedeli ste napr., že v Stalingrade bola obkľúčená "6. divízia", alebo že Nemci používali československé "38 tonové tanky"? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce