Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Jo,jo, kdyby němci měli Panthera už v roce 39,nebo rusové IS-2 v 41 válka by probíhala asi trochu jinak... | |
|
|
V poslední době se v televizi (zejména satelitní kanály) objevuje dost zahraničních dokumentů na téma WW2. Jejich úroveň je však žalostná. Někteří tvůrci (zejména američtí) se vůbec neobtěžují načerpat alespoň minimální úroveň znalostí nutné k vytvoření kvalitního a hlavně objektivního dokumentu. Výsledkem je chaotická sestava autentických záběrů, která je doplněna velmi obecnými žvásty a nepřesnými informacemi. Pak člověk vidí takové "chuťovky" jako: Útok jednotky s tanky PkW V. Panther v Polsku roku 1939, v následném útoku na západ pobíhají na záběrech němečtí výsadkáři se Sturmgewehrem 44, Rusové se hned v roce 1941 brání tankem JS-2 a další "pikantnosti". Za to by ti ignoranti zasloužili nakopat do ..... Zajímalo by mne, kterej vůl jim za takhle odfláknutou práci platí. | |
|
|
Johnik: Čo ma na tom mrzí je fakt, že námetom filmu bola až príliž konkrétna udalosť (zdecimovanie 1. a 3. práporu Rangers) a výsledok bol taký, aký si videl. Američania si snáď nevážia ani vlastných ľudí. Nehovoriac o tom, ako v tom filme boli vykreslení Nemci (scéna so zajatím rangera). | |
|
|
Hofi: Celkem vzato, bylo to dost špatný. A nejvíc mě dostal ten ranger, co začal střílet karabinkou po těch tankách. Inu, odvážní amíci... | |
|
|
Johnik: Tiež som si všimol. Ja som si ich nazval "sniperi so vzduchovkami". | |
|
|
Hofi: Tak to sem si ani nevšim. Ale ty německý snipeři měli lovecký pušky... | |
|
|
ANZIO: Začiatok som nevidel, ale zvyšok filmu... Realistická sa mi zdala akurát tak tá krajina. A pozerať sa dalo asi len na tie "Talianky". Johnik: A všimol si si aj to, že Amíci nosili nohavice, ktoré sa začali používať až vo Vietname? |
|
|
|
Taky ste včera koukali na Anzio? Bylo to strašně zajímavý vidět, že němci měli Pattony a Bulldogy a eště stihli vybavit kulometčíky Brenama a BARkama. Už dlouho sem tak nezíral. A mimochodem, zdálo se to jenom mě nebo ste taky viděli na ramenou spojenců při naloďování MG 42? | |
|
|
daivid gore: Dosiel Ti moj mail? | |
|
|
david gore: Ak Ti to nevadí môžme skúsiť cez e-mail.Možno by si mi mohol pomôcť s mojím bádaním.Šlo by to ? | |
|
|
Hartman+David Gore: Škoda, ale aj tak vďaka za odozvu. | |
|
|
"Téma Dukla, krev a mýtus co by výpovědi pamětníků dalo na dlouhou diskusi." David gore to napsal velmi přesně. proto se do ní nechci pouštět. Navíc jsem chtěl citovat z některých emailů a zjistil jsem, že jsem je smazal při nějaké debordelizaci, což mě dorazilo a připravilo o poslední chuť se o tom bavit. |
|
|
|
Martyn - 279 - to je sice hezký, ale že ten film byl natočen na podkladě skutečné události, ještě neznamená, že onen pohled je nějak blízko pravdě. Viz americké "veledílo" Pearl Harbor.... | |
|
|
HARTMANN: V jednom dosť starom príspevku k tejto téme si spomínal niečo o kritických výhradách niektorých veteránov k dokumentu Dukla - k. a m. Nemohol by si mi k tomu napísať niečo bližšie. Dosť ma to zaujíma. | |
|
|
Martyn: Já to viděl asi tak před 3-4 rokama, snad na ČT nebo Primě, hrál tam eště mladej Mel Gibson. Ale už si to moc nepamatuju, jen vim, že je tam nakonec všecky postříleli - řady, urááá a proti kulometům. | |
|
|
Ten film se mi líbil. O to to bylo zajímavější, když si člověk uvědomí, že to bylo podle skutečné události. Jinak můj názor na Brity je ten, že jsou po amících nejnamachrovanější národ a po vojenské stránce slabota. Jen silácký kecy. Mimochodem pamatuju si jako dítě dost dobrý film na toto téma. Myslím, že se jmenoval Gallipolli. |
|
|
|
videli jste vcera - Vsichni královi muzi? do cela dobry ne? zejmena ty podminky na pol. Gallipolli a super "pripravenost" a vyvysovani britu - viz. - jsou to v podstate barbari, kteri nemaji proti disciplinovane armade sanci! | |
|
|
Johnik: Jestli si dobre pamatuji, tak "Peklo v pacifiku", ale nazvem si nejsem zcela jisty, videl jsem to docela davno na videu. Popisuji zde hlavne bitvu o Krvavy hreben. | |
|
|
Aaáno ! také se vzpomínám. Dokument o Guadalcanalu- DOBREJ | |
|
|
Johnik: Dokument National Geographic |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce